in ,

Stargate Hasreti Bitiyor! Stargate: Origins Aralık Ayında Bizlerle!

Yıllardır süren hasret bitiyor ve Stargate, Geçit’in bulunuşunu anlatan kısa bir orijin hikayesiyle geri dönüyor!

Stargate origins kapak
- Reklam -
- Reklam -

San Diego Comic Con biz Stargate hayranları için harika bir haberle başladı. MGM, Stargate SG-1 dizisinin 20. yılını kutlarken bizleri maceranın başladığı noktaya tekrar götürmek istiyor. İşte tam da bu dönemi konu alan yeni bir dizi bekliyor bizleri bu yıl sonunda: Stargate: Origins

1994 yılında yayınlanan ilk Stargate filminde geçidin bulunması kısa bir şekilde anlatılmıştı hatırlarsanız. Ancak kazı yapılarak çıkartılması ve çalıştırılması arasındaki süreç aslında çok uzun ve bizler o süreç içerisindeki çok ama çok az şeyi biliyoruz. Yıldız Geçidi’ni çıkartan Paul Langford yaklaşık yirmi yıl boyunca onu çalıştırmayı denemişti. Bu sırada keşfi ilk yaptığında yanında dolaşan küçük kızı Catherine Langford da büyümüş, hatta nişanlanmıştı. Nişanlısı da Stargate projesi üstünde çalışanlardan biriydi. Ancak geçidin açılıp nişanlısının içinde kaybolması projenin bir süre için sonu olmuştu.

Catherine Langford için elbette bu bir son değildi. Yıldız Geçidi’nin gizemini çözemeden ölen babası ve nişanlısının görevini tamamlamak için yanıp tutuşan Langford yaşamının sonlarına doğru Daniel Jackson’ı da projeye dahil edene kadar bunun üstünde çalışmıştı.

- Reklam -

Dizi tam olarak Catherine Langford’ı konu alacak dersek yanlış olmaz. 1928’de Yıldız Geçidi’nin keşfi ile Daniel Jackson’ın projeye dahil edilmesine kadar olan süreci işleyeceğini düşünmekteyiz. Bu süre hiç de düşündüğünüz gibi durgun bir zaman dilimi değil. Geçit daha önce çalıştırılmıştı. Langford’un işi sadece geçidin gizemini bulmakla da bitmiyordu. Geçidi saklaması gerekiyordu. Stargate Command kurulana kadar da bu konuda harika bir iş başaracak. Bu yüzden hayatı hiç de sıkıcı değil ve önceki dizilerdeki en büyük boşluklardan biri buydu. Biz geçidi yapan kadimlere ve diğer ırklara odaklandığımız için bu muhteşem insanı unuttuk gittik.

YouTube video

Daniel Jackson’ın Yıldız Geçidi’ni çalıştırması bizler için yaklaşık 15 yıl süren muhteşem bir serüvenle sonuçlandı. Kimileri bu serüvenin son 2 yılındaki Universe dizisine çokça küfür etse bile dizi iptal edildiğinde üzülmüşlerdi. Hatta Origins dizisinin duyurulmasından sonra sosyal medyada en çok yankılanan şey Stargate: Universe dizisinin kaldığı yerden devam ettirilip hikayenin bir sonuca bağlanması dileği oldu. Bu arada henüz duymayan hayranlara da bir müjde verelim; Universe dizisi kısa bir çizgi romanla devam edip hikaye sonlandırılacak.

- Reklam -

MGM, ek olarak Stargate Command adlı bir site üstünde de çalışıyor. Stargate: Origins dizisi de bu site üzerinden 10’ar dakikalık 10 bölüm şeklinde bu sene sonunda yayınlanacak. Stargate Command aynı zamanda Stargate evreni için bir kütüphane işlevi de görecek.

Bölümlerin 10’ar dakika sürecek olması sosyal medyada olay olan kararlardan biri oldu. Ancak bunda korkulacak bir şey kesinlikle yok. Battlestar Galactica dizisi de Blood & Chrome adıyla Adama’nın gençliğini konu alan, aynı bu şekilde bir Youtube dizisine imza atmıştı. En sonunda bölümlerin birleştirilmesiyle ortaya çıkan film tek kelimeyle muhteşem olmuştu. Bu yüzden Stargate: Origins‘den de umutluyum. Bunun bir nabız yoklaması olduğu düşüncesi de var elbette. O yüzden izleyin, izletin! Hatta sonrasında arkadaşlarınızı Stargate dizilerine de başlatıp hayatlarını 17 sezonla esir alın!

Yıllardır beklenen şey geliyor, hasret yıl sonunda bitiyor!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

5 Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

war for the planet of the apes ust

War For The Planet of The Apes: Bütün Türler Kardeştir

kuskucu somon ust

Kuşkucu Somon Tekrar Bizlerle