in ,

Kara Kule’nin Çuf Çuf Charlie’si, Stephen King’in İlk Çocuk Kitabı Olarak Çıkıyor

Charlie The Choo-Choo (Çuf Çuf Charlie) adındaki kitap, Kara Kule serisinde gördüğümüz Makinist Bob ve en iyi arkadaşı tren Charlie’yi anlatıyor. Onları hatırladınız mı?

Kara Kule Çuf Çuf Charlie Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Yazdığı onlarca romanla bizi varlığından dahi haberdar olmadığımız korkularımızla yüzleştiren Stephen King şimdi de çocuk edebiyatına el attı. Önümüzdeki ay Simon & Schuster etiketiyle yayınlanacak kitabın üzerinde Beryl Evans ismi yer alsa da bu aslında Richard Bachman gibi King’in kullandığı takma isimlerden birisi. Kitabın illüstrasyonları ise Ned Dameron’a ait.

Eğer Kara Kule’yi okuduysanız neden bahsettiğimi şimdiye kadar anlamışsınızdır. Bilmeyenler için anlatmak gerekirse; Charlie’yle ilk kez Kara Kule’nin üçüncü romanı Çorak Topraklar’da karşılaşmıştık. Jake’in Manhattan Kafa Lokantası’dan satın aldığı Beryl Evans imzalı Çuf Çuf Charlie kitabı, eskidiği için makinisti Bob ile beraber emekli edilen bir buharlı treni konu alıyordu. Tabi bu küçük çocuk masalı hikayeye öylesine eklenmemişti, Çorak Topraklar içerisinde önemli bir yeri vardı. Charlie daha sonra Cep isimli romanda lunaparktaki bir eğlence treni olarak tekrar karşımıza çıktı.

Çuf Çuf Charlie kitabının Stephen King evreninden bizim dünyamıza geçişi ise geçtiğimiz Comic-Con’da oldu. Ancak sadece 150 adet basılan kitap -haliyle- dakikalar içerisinde tükendi. Muhtemelen yakında gelecek olan Kara Kule filminin de etkisiyle kitap şimdi piyasaya sürülüyor. Simon & Schuster’in yayınladığı tanıtım metni şöyle:

- Reklam -

“Makinist Bob’un bir sırrı var: Treni, Çuf Çuf Charlie, aslında canlı… ve onun en iyi arkadaşı. Meşhur yazar Beryl Evans’tan ve çizer Ned Dameron’dan arkadaşlık, sadakat ve sıkı çalışma üzerine bir hikaye geliyor.”

charlie_the_choo_choo_cover

- Reklam -

Kitabın kapağında Stephen King’ten de bir alıntı yapılmış:

Eğer bir çocuk kitabı yazacak olsaydım tam olarak böyle bir şey olurdu!
Charlie The Choo-Choo 22 Kasım’da raflarda olacak. Umarım kısa sürede Türkçeye çevrildiğini de görürüz. Tabi siz yine de küçüklerin yalnız başlarına okumalarına izin vermeyin, Charlie’nin gülümsemesi bazılarını rahatsız edebilir.

Charlie’nin en hafif ve sert sesiyle söylediği şarkısıyla bitirelim haberi:

“Bana gülünç sorular sorma
Ben gülünç oyunlar oynamam.
Ben basit bir çuf-çuf trenim
Ve her zaman öyle kalacağım.
Ben sadece mavi gökyüzünün altında
Hızla gitmeyi
Öleceğim güne kadar
Mutlu bir çuf-çuf tren olmayı istiyorum.”

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

trt bilimkurgu

TRT’den Yerli Bilimkurgu Dizisi Geliyor

sanderson film

Brandon Sanderson Evreni Beyaz Perdeye Geliyor!