in

“Türk Korku Sineması Kronolojisi” Çıktı

Korku sineması hakkında kapsamlı bir araştırma kitabı daha raflardaki yerini aldı.

turk korku sinemasi kronolojisi ust
- Reklam -
- Reklam -

1914 yılından 2015 yılına dek Türkiye’deki korku sinemasını masaya yatıran Gizem Şimşek, “Türk Korku Sineması Kronolojisi” ismini verdiği kitabında 100 yıllık bir süre içinde korku sinemasındaki birçok bilgiyi ve olayı türü seven okurlarla paylaşıyor.

Kitabın tanıtım metni ise şöyle:

turk korku sinemasi kronolojisi2000 sonrası ivme kazanan ve bir tür olarak kabul görmeye başlayan Türk korku sinemasına dair bilgiler, haberler ve çekim yerleri gibi detayların kronolojik olarak derlenmesiyle oluşturulan bu çalışmanın içerisinde ayrıca akademik araştırma ve yayın yapanlar için tablolardan oluşan analizler de bulunmaktadır. Güncel ve akademik bilgilerin yanısıra, yönetmenlerle yapılan röportaj ve yönetmen dosyalarının da bulunduğu bu kitap, Türk korku sinemasına dair hemen her şeyi sayfaları arasına sığdırmıştır.

- Reklam -

Türk korkuseverlerin büyük bir keyifle arşivine alacağı, Türk korku sinemasına dair aynı yazar tarafından hazırlanan “Sinemada Korku ve Din” kitabından sonra ikinci, yalnızca Türk korku sinemasına dair yazılan ilk kitap olma niteliğini taşımaktadır.

- Reklam -

Daha önce de korku sineması hakkında akademik çalışmalar yapmış olan Gizem Şimşek’in kaleme aldığı kitap Pales Yayınları etiketiyle korku sinemasına gönül veren sinemaseverler için geçtiğimiz aylarda raflardaki yerini aldı. Bizim gözümüzden kaçmış, sizin gözleriniz mahrum kalmasın. Bu arşivlik çalışmayı kaçırmayın deriz.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thomas duserken ust

Altay Öktem’den Yeni Roman: Thomas Düşerken

marsandiz fanzin13 ust

Marşandiz Fanzin’in 13. Sayısı Çıktı!