in ,

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği Resmen Kuruldu

Polisiye edebiyatı tutkunlarına müjde! Ülkemiz polisiye yazarlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen Türkiye Polisiye Yazarları Birliği resmen kuruldu!

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği, geçtiğimiz günlerde Facebook sayfalarından yaptıkları duyuruyla kurulduklarını ilan ederek türe ilgisi olan okur ve yazarları heyecanlandırmayı başardı. Birlik, kuruluş amacını şu sözlerle dile getirdi:

“Polisiye yazarlarının tek çatı altında toplanmasını sağlamak, polisiye yazarları arasında iletişim kurulmasına ve polisiye alanında nitelikli eserlerin üretilmesi için paylaşımlarda bulunulması için zemin oluşturmak, ülkemiz polisiye yazarlarının ve edebiyatının ülkede ve dünyada tanınmasını sağlayacak projeleri hazırlamak, uygulamak ve uygulama için gerekli girişimlerde bulunmak, polisiye edebiyatın geliştirilmesi ve devam etmesi üzerine her türlü faaliyetler yürütmek, polisiye edebiyatımızın geniş okur kitlelerine ulaşmasını sağlamak.”

Birliğin önde gelen isimlerinden ve ülkemiz polisiye edebiyatını takip edenlerin yakından tanıdığı Algan Sezgintüredi’nin Cumhuriyet’e verdiği söyleşide, bu fikrin oluşumu şöyle aktarıyor:

- Reklam -

“Geçen aralık ayında ikincisi düzenlenen Kara Hafta Festivali’nde, katılımcı yazarların sohbetleri sırasında, polisiye edebiyatımızın sorunları tartışılırken hemen herkesin böyle bir çabayı hayal ettiğinin anlaşılmasıyla ortaya çıktı. İhtiyaç açıktı: ülkemizde, dünyadaki benzerlerinden her açıdan farksız, üst düzeyde yazılan ve esasen geçmişi 1880’lere dayandığı halde okura hak ettiğince ulaşamayan polisiyemizin bir hamle yapması gerekiyordu. İlk adımın böyle bir birlik kurmak olacağına karar verdik ve bulabildiğimiz tüm polisiye yazarlarına ulaşmaya çalıştık.”

Birlik, roman, hikâye, senaryo ve diğer şekillerde yayınlanmış en az bir polisiye eseri bulunan tüm yazarlara açık olduğunu da ilan ediyor.

- Reklam -

POYABİR Üyeleri

Ercan Akbay, Oğuzhan Aslan, Nuray Atacık, Doruk Ateş, Taner Ay, Esmahan Aykol, Gülce Başer, Ali Bayram, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Çağan Dikenelli, Suat Duman, Günay Gafur, Necati Göksel, Alper Kaya, Sibel Köklü, Sevin Okyay, Hesna Onbaşı, Celil Oker, Yaprak Öz, Banu Öztürk, Ayşe Erbulak Özgürdal, Ulaş Özkan, Verda Pars, Aslı Perker, Emrah Poyraz, Elçin Poyrazlar, Tuğba Sarıünal, Ender Sevinç, Barış Soydan, Gencoy Sümer, Seval Şahin, Piraye Şengel, Derviş Şentekin, Armağan Tunaboylu, Gökçe İspi Turan, Algan Sezgintüredi, Esra Türkekul, Ceyhan Usanmaz, Ahmet Ümit, Zeynep Ünal, Suphi Varım ve Çağatay Yaşmut.

Derneğe dair gelişmeleri Facebook ve Twitter adreslerinden takip edebilirsiniz.

221B Polisiye Dergi ile ülkemizde bu türde güzel şeyler olmaya başladığına şahit olmuştuk. Şimdi de bir dernek fikri hepimizi heyecanlandırmadı değil. Dileriz bu birlik hedeflediği amacına bir an önce ulaşır ve bizler de bu keyifli sürecin bir parçası olmayı başarabiliriz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yazar adaylarina editorden tavsiyeler1

Yazar Adaylarına, Nice Canlar Yakmış Bir Editörden Tavsiyeler

kahramanin sonsuz yolculugu ust

Mitoloji Şaheseri “Kahramanın Sonsuz Yolculuğu” Bir Kez Daha Bizlerle!