in

Watchmen Dizisi Yolda!

Son yılların en başarılı dizilerinden bazılarına imza atan HBO şimdi de Alan Moore’un meşhur çizgi romanı Watchmen’i ekranlarımıza taşımaya hazırlanıyor.

watchmen hbo 1
- Reklam -

Game Of Thrones başta olmak üzere Westworld, True Detective ve True Blood gibi pek çok kaliteli diziye imza atan ve her yeni projesiyle çıtayı giderek yükselten HBO, Alan Moore’un en meşhur çizgi roman serilerinden Watchmen‘i televizyona taşımak için ilk somut adımları attı.

The Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre kanal yetkilileri Lost ve The Leftovers dizilerinin yapımcılarından Damon Lindelof ile görüşmelere başlanmış. Henüz imzalar atılmamış olsa da anlaşmanın gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor çünkü Lindelof bugüne dek verdiği neredeyse tüm röportajlarda Watchmen’in ne kadar büyük bir hayranı olduğunu, çocukluğundan beri tekrar tekrar okuduğunu ve yazdığı tüm senaryolarda oradaki temaları yansıtmaya çalıştığını defalarca belirtmiş bir isim. Kendisi aynı zamanda Zack Snyder’ın 2009’ta çektiği filmin de bir hayranı.

Şimdilik dizide hangi karakterleri kimin oynayacağı gibi konular belirsiz elbette. Ama “arkası yarın” konseptinin Watchmen’deki karakterlerin psikolojik yanlarını ve çizgi romanın derin konularını yansıtmakta daha iyi bir araç olduğuna hiç şüphe yok.

- Reklam -

İlk kez 1986 yılında yayınlanan ve o günden beri dünyanın en çok satan, baskısı hiç tükenmeyen çizgi romanlarından biri olan Watchmen dilimize en son İthaki Yayınları tarafından toplu bir cilt hâlinde dilimize çevrilmişti. Alan Moore‘un pek çok işi gibi (The League of Extraordinary Gentlemen, V for Vendetta, Batman: The Killing Joke) Watchmen de yayınlandığı dönemde çok ses getirmiş ve yetişkin temalı çizgi romanların önünü iyice açmıştı.

- Reklam -

Bakalım dizisi de kendisi kadar iyi olacak mı? Gözcüleri gözlemeye devam edeceğiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 8. Yıl: Ubor Metenga Öyküleri

Seçkide 8. Yıl: Ubor Metenga Öyküleri

stephen king kara kule yorumu

Stephen King’ten Kara Kule Yorumu: “Bu Benim Kitabım Değil… Ama Sonuçtan Memnunum.”