in

Kurtadam Paniği: Güney Afrika’da Bir Köyde Yaşanan Olay, Yerel Halkı Korkuttu

Kurtadam paniği Güney Afrika’daki Kwaqongqota köyünü sardı. Yerel halktan bir kişinin ölümünün ardından köylüler ortaya tuhaf söylenceler atıyor.

Kurtadam paniği güney afrika
- Reklam -
- Reklam -

Kurtadam paniği Güney Afrika’nın Kwaqongqota köyünde yerel halkı sarmış durumda. Diesel Michael Makambi adlı adamın parçalanmış cesedinin Buffalo Nehri yanında bulunması, eski söylenceleri gün yüzüne çıkarttı. Makambi’ni ailesi ise bu iddiaları kınıyor.

Geçen ay Buffalo Nehri yakınlarında 59 yaşındaki Diesel Michael Makambi’nin ölü bulunmasının ardından Güney Afrika köyü Kwaqongqota’da eski efsaneler gün yüzüne çıktı. Yerel halk olayın bir “kurtadam saldırısı” olduğunu ileri sürdü. Makambi’nin ailesi ise söylentileri yalanlayarak gerçeğin bir “pitbull saldırısı” olduğunu açıkladı.

Vücudu ısırık izleriyle kaplı şekilde bulunan adamın ardından yerel halk bir kurtadamın serbestçe köyde dolaştığından endişelenmeye başladı.

- Reklam -

kurtadam panik Kwaqongqota

Doğu Cape polisi de Makambi’nin ailesiyle aynı fikirde. Tanıklara göre adam vahşi köpeklerin saldırısına uğradıktan sona nehir kenarında hayatını kaybetti.

Kurtadam Paniği Bütün Açıklamalara Rağmen Dinmedi

Hem polisin hem de Bay Makambi’nin ailesinin açıklamalarına rağmen köy halkı iddialarından vazgeçmiş değil. Kwaqongqota köylüleri sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda halkın dikkatli olmasına yönelik gönderiler paylaşmayı sürdürüyor.

Qonce adlı bir koşu kulübü de üyelerine kurtadam yakalanana ya da öldürülene kadar bölge yakınlarında koşmamaları konusunda uyarıda  bulundu. İnternette paylaşılan bir başka gönderide ise bir kurdun karakteristik özelliklerini gösteren bir adamın eskizi yer aldı.

Makambi’nin 96 yaşındaki annesi Nongenile Liziwe Makambi, Güney Afrika merkezli haber sitesi News24’a açıklamalarda bulundu. Yaşlı kadın, oğlunun üç köpeğin saldırısına uğradığını ve yardım için haber yolladığını kaydetti.

“Bir kadının, oğlumun köpeklerin saldırısına uğradığını gördüğünü ve yardım için çığlık attığını öğrendik. Ama çocuklar oraya vardığında her şey için çok geç olmuştu. Köpekler oğlumu paramparça yaptı.”

- Reklam -

Kwaqongqota halkı

Yerel polisin, ölüm için “cinayet dosyası” açması ise olayın dikkat çekici bir diğer yanı oldu. Öte taraftan yerel meclis üyesi Kholiwe Faku, köy sakinlerine kurtadam efsanelerini yaymayı bırakma çağrısında bulundu.

“İnsanlar bir ailenin yas tuttuğunu anlamalı. Bu nedenle söylediğimiz şeyler konusunda çok hassas olmalıyız.”

Kurtadam efsaneleri dolunay sırasında yarı kurt yarı insan formunda vahşi bir yaratığa dönüşen varlıkları konu alıyor.

Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Obi-Wan Kenobi Dizisi Star Wars

Obi-Wan Kenobi Dizisine İlk Bakış: Tanıtım Fragmanı Paylaşıldı

Yokluğumdan Aklımda Kalanlar - Rebecca Solnit

Yokluğumdan Aklımda Kalanlar: Rebecca Solnit’ten Bir Kadının Kendi Sesini Bulma Öyküsü