in

2015 Nostalji Senesi

2015 yılı içerisinde yeniden çekilen ya da yeniden çekileceği duyurulan tüm dizi ve filmleri sizler için bir araya topladık.

- Reklam -
- Reklam -

alien-ust

Alien 5

Sinema tarihinin en korkunç iki uzaylısından biri Alien’ın da dönüş haberini aldığımız seneydi bu yıl. Gerçi Prometheus’un gidişatı ve devam filmlerinin geleceği haberi bize bunun ipucunu çok önceden vermişti ama yine de resmi duyuruyu işittiğimizde dizlerimize sarılıp titremeden edemedik. Üstelik projenin başında ilk filmin yönetmeni Ridley Scott var!

Sigourney Weaver ile Michael Biehn’ın sevilen rolleri Ripley ve Onbaşı Dwayne Hicks rolüne tekrar bürünecek olması çok güzel bir haber elbette. Ancak Alien 5 ile ilgili en ilginç detaylardan biri serinin son iki filmini yok sayacak olması sanırız. Bunun anlamıysa filmin bir diğer sevilen karakteri Newt’in geri gelecek olması! Hatta Ripley ile Newt arasında bir tür “meşale devri” gerçekleşeceği ve sonra gelen yeni Alien filmlerinde başrolde kendisi göreceğimiz söylenenler arasında. Bir dakika… Sonraki Alien filmleri mi? Amanın! (M)

- Reklam -

escape_from_new_york

Escape From New York

1981 yılında çekilen (tarihe dikkat) Escape From New York, sinema tarihinin en önemli distopik filmlerinden biridir. Yakın gelecekte, 1997’de (!) Manhattan Adası’nın etrafı kuşatılmış ve en azılı suçluların barındırıldığı yüksek güvenlikli bir hapishaneye çevrilmiştir. Ancak günün birinde Amerika Birleşik Devletleri başkanı teröristler tarafından kaçılıp bu adada tutsak edilir. Mahkumlar 24 saat içerisinde serbest bırakılmadıkları takdirde onu öldürmekle tehdit etmektedir hükümeti. Başkanı kurtarmaksa eski bir asker olan, ama hırsızlıktan mahkum edilen Snake Pliskine’e (Kurt Russell) düşer. Russell kendisinden istenileni başarırsa affedilecek, 22 saat içinde geri dönmediği takdirde de damarlarına zerk edilen bir ilaç nedeniyle ölecektir.

Escape From New York, William Gibson’ın ünlü cyberpunk eseri Neuromancer’a, J.J. Abrams’ın Cloverfield filmine, Batman: Arkham City adlı video oyununa ve Metal Gear serisinin başkahramanı Solid Snake’e ilham kaynağı olmuştur, kendi çizgi romanına ve animesine kavuşmuştur. Escape from L.A. adlı devam filmini de unutmamak gerek elbette.

20th Century Fox 2015’te filmin haklarını satın aldığını ve bir yeniden yapım üzerinde çalışıldığını resmen duyurdu. (M)

jumanji_ust

Jumanji

Merhum Robin Williams’ın başrolünü oynadığı Jumanji hepimizin çocukluğunda çok özel bir yere sahiptir hiç şüphesiz. O nedenle bir yeniden yapımla karşılaşacağımızı duymak bizleri hem sevindirdi hem de biraz endişelendirdi. Yeniden yapım yerine bir devam filmi olması daha iyi olurdu sanki…

Öte yandan bu kez Chris Van Allsburg’ün 1981 yılında yazdığı Jumanji romanına daha sadık bir yapımla karşılaşacağımızı söylüyor Sony Pictures. Biz pek bilmesek de 1995 yılında çekilen ilk uyarlama ile kitabın arasındaki bağlantılar çok fazla değil. Örneğin Robin Williams’ın canlandırdığı Allan Parrish de dahil olmak üzere pek çok yetişkin karakter aslında kitapta yer almıyor. Aynı şekilde 20 yıl boyunca oyunun içinde mahsur kalan biri de aslında yok.

- Reklam -

Yeni Jumanji 2015’te bize el sallayan, 2017’de ise konuk etmeye hazırlanan yapımlardan. Zarlarımızı attık, talihli bir kart için bekliyoruz. (M)

macgyver ust

MacGyver

80’li yıllara damgasını vurmuş efsanelerden biri olan MacGyver da 2015’te yeniden çekileceği duyurulan diziler arasındaydı. Tornavidadan roketatar üretebilen, yüksekten korkan ve silah kullanmaktan hiç hoşlanmayan karakterimiz MacGyver, CBS kanalı tarafından yeniden televizyona uyarlanıyor.

Çekimlerinin ne zaman başlayacağı henüz belirsiz, başroldeki ismin kim olacağı da merak konusu. Gerçi hiç kimsenin Richard Dean Anderson’ın yerini tutabileceğini sanmıyoruz. Öte yandan aynı şeyi Mel Gibson (Mad Max) için de söylemiş, sonra da yanıldığımızı büyük bir mutlulukla itiraf etmiştik. Belki diyoruz, belki… (M)

a-team

A-Takımı

2010’daki über derecede başarısız sinema uyarlamasını saymadığımız takdirde, 28 yıl aradan sonra bize tekrar el sallayan kült diziler arasındaki bir diğer isim de A-Takımı oldu geçen sene. Üstelik bu kez aslına uygun olarak, bir televizyon dizisi hâlinde gelmeye hazırlanıyor ne mutlu ki.

Dizinin hakları (yine) 20th Century Fox’un elinde. Projenin başında Fast & Furious filmlerinden tanıdığımız Chris Morgan var. Ona eşlik eden isimse Tawnia McKiernan (Grimm, Warehouse 13). McKiernan aynı zamanda dizinin fikir babası Stephen J. Cannell’ın kızı oluyor.

Ancak bu kez işin içinde ufak bir değişiklik olacak. Bildiğiniz üzere ilk A-Takımı Hannibal, Face, Murdock ve B.A. Barracus’ten oluşuyordu. Yeni A-Takımı ise sadece erkeklerden oluşmayacak ve ekibe kadın üyeler de dâhil olacak. Buluşma tarihimizse henüz belirsiz. (M)

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

internet cilginligi

“İnternet Çılgınlığı” 1946 Tarihli Bir Hikâyede Öngörülmüş

Wattpad Kitapları

Wattpad Kitapları ve Kadının Değersizleştirilmesi