in

2015 Nostalji Senesi

2015 yılı içerisinde yeniden çekilen ya da yeniden çekileceği duyurulan tüm dizi ve filmleri sizler için bir araya topladık.

- Reklam -
- Reklam -

star-trek-ust

Star Trek

1960’larda televizyon dizisi olarak başlayan seri şüphesiz bilimkurgunun ekranlardaki bir numarası. Yayınlandığı günden itibaren sadece bir eğlence aracı olmamış, bir çok bilimsel buluşa, felsefi düşüncelere ön ayak olmuş bu seriyi yaşlı ya da genç her insan mutlaka bir kez duymuştur. Enterprise(Atılgan) adlı gemileriyle evrende kimsenin daha önce gitmediği yerlere gidip yeni ırkları gözlemleyen, öğrenmeye çalışan bir grup araştırmacının hikayesi olmuştur Star Trek.

7 televizyon dizisi, 12 filmi ile büyük bir evrene sahip bir seri. Filmlerin içine bizim ülkemiz de dahil, çekilen diğer şeyleri saymıyorum. Hadi Star Trek’i duymadınız, Turist Ömer Uzay Yolunda’yı duymuşsunuzdur. Birbirinden ilginç replikleriyle Türk izleyicilerin kafasında yer etmiştir bu film.

- Reklam -

Turist Ömer: Bu ne be?
Spock: Kız.
Turist Ömer: Ne kızı?
Spock: Uzay Kızı.

2009 yılında J. J. Abrams’ın bu seriyi tekrar sinemaya taşımasıyla eski şöhretini kazanan seri dizi olarak da tekrar bizimle buluşmaya hazırlanıyor. 2017 Ocak ayında CBS’de yayınlanması planlanan diziyi heyecanla bekliyoruz. (Bu)

zeyna ust

Xena: Savaşçı Prenses

90’lı yıllarda fantastik dizi dendi mi akla Xena ve Hercules gelirdi. Şimdiki bolluğun aksine bu ikisinin dışından o sınıfa giren dizi yoktu çünkü televizyonlarda. Hoş, öyle güzel serüvenler yaşatırlardı ki bizlere daha fazlasına da ihtiyaç duymazdık.

İşte bu ikiliden Xena yıllar sonra yeniden televizyonlarımıza konuk olmaya hazırlanıyor. NBC kanalı projeye yeşil ışık yaktı ve savaşçı prensesimizi 2016 yılında bizlerle tekrar buluşturmayı düşünüyorlar. Yönetmen koltuğunda Rob Tapert ve Sam Raimi oturacak. Dizinin senaristliğiniyse Javier Grillo-Marxuach (Lost, Law and Order: SVU, The Chronicle, Charlie’s Angels) üstlenecek. Karakterle özdeşen Lucy Lawless’ın projede yer alıp almayacağı ise henüz belli değil. (M)

flash-gordon

Flash Gordon

Flash! A-aaa! Queen’in bu film için özel olarak yazdığı şarkının girişini kim unutabilir ki? Bir Amerikan Futbolu yıldızı olan “Flash” Gordon’un Zalim İmparator Ming’le olan savaşı ta 1934’e, bir gazetede renkli çizgi roman bandı olarak yayınlanmaya başladığı günlere dayanır. Flash basıldığı ilk yıllarda öyle büyük bir popülarite kazanır ki birkaç yıl içinde dünya çapında 130 gazetede boy göstermeye başlar. Ardından kendine özel çizgi roman ciltlerine, televizyon dizilerine, çizgi filmlere, radyo oyunlarına ve sinema filmlerine kavuşur. 1980 yılındaki filmiyse karakterin tarihinde çok özel bir yere sahiptir.

2015 yılı Flash Gordon’un tam 35 yıl sonra yeniden uzun metrajlı bir film olarak beyazperdelere konuk olacağını öğrendiğimiz yıl oldu. Yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn’un (X-Men: First Class, Kick-Ass, Yıldıztozu) olma ihtimali var. Filmin senaryosuysa Mark Protosevich’a (Poseidon, I Am Legend) emanet. Çıkış tarihi henüz bilinmiyor. (M)

- Reklam -

power_rangers_ust

Power Rangers

Go go Power Rangeeeers!

Kim unutabilir bu şarkıyı? Söyleyin bana, Power Rangers izleyip de kim bu sözleri duyduğunda sakin kalabilir? Hadi şimdi yeniden kim kırmızı ranger, kim pembe ranger kavgası etme vakti!

Bu defa dizi değil, film olarak geliyorlar. Üstelik yaratıcısı Haim Saban de projedeki yerini aldı. Senaryoda parmağı olacağı gibi, yönetmen Dean Israelite ile birlikte çalışacak. Saban’s Power Rangers adını alan projede şu an sarı ranger hariç oyuncular da belli.

Tüm o manasız, ama yapması inanılmaz eğlenceli hareketleri yapıp bir Power Ranger’a dönüşme, Rita’nın dünyaya saldığı birbirinden tuhaf yaratıklarla baş etme vakti tekrar geldi. Bu yazıyı bitirirken acilen ayrılmam gerek, çünkü halkımın bana ihtiyacı var. (H)

digimon ust

Digimon

Sana Pokemon çakması demişlerdi, dün gibi hatırlarım. Sene 1999, daha yeni girmiştin hayatımıza. Poke topları her yerdeydi. Oysa sen dijital dünyanda mutlu, bir topa girmeyecek kadar da mağrurdun. Dünyana giren çocuklara birer ortak da vermiştin ki, sonra hepsini ayrı ayrı çok sevdik. Ama tüm çocuklar büyür. 4 sezon sürdün sen ve 4 sezon boyunca bambaşka çocuklara kapılarını açtın. Tekrar tekrar kurtardılar seni. Yine de o ilk ekip, Tai ve diğerlerinin yeri hep ayrıydı. İlk gözağrımızdı onlar. Ama her çocuk büyür.

İşte Digimon, yıllar sonra başlangıcında yer verdiği ekibin büyümüş halleriyle geri dönüyor! Digimon Adventure Tri adlı bu geri dönüşte, bu defa lise öğrencileri olmuş tanıdığımız karakterlerin tanıdığımız ortaklarıyla yeniden bir araya gelişini göreceğiz! Kalbi olanlar fragmana göz atmasın, ama diğerleri peçeteleri hazırlayarak şu nostalji fırtınasını mutlaka izlemeli…

Not: Bari o açılış şarkısını değiştirip bu kadar damardan girmeseydiniz! (H)

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

internet cilginligi

“İnternet Çılgınlığı” 1946 Tarihli Bir Hikâyede Öngörülmüş

Wattpad Kitapları

Wattpad Kitapları ve Kadının Değersizleştirilmesi