in ,

Kesinleşti: “3 Cisim Problemi” Dizisi 3. Sezon ile Final Yapacak

3 Cisim Problemi 3. Sezon ile final yapacak. Netflix, Çinli yazar Cixin Liu’nun ödüllü bilimkurgu roman serisinden uyarlanan dizi hakkında son kararını verdi.

3 Cisim Problemi 3. Sezon ile Final Yapacak
- Reklam -
- Reklam -

3 Cisim Problemi 3. sezon ile son vermeye hazırlanıyor. Dizinin yaratıcıları David Benioff, D.B. Weiss ve Alexander Woo, Netflix’in bilimkurgu dramasının son yenilemesi üzerine oluşan kafa karışıklığını giderdi.

Netflix’in geçen ay paylaştığı bir duyuru videosunda, 3 Cisim Problemi dizisinin “tamamen yeni bölümler” için onaylandığı duyurulmuş, ancak bölüm veya sezon sayısı belirtilmemişti. Bu durum da kanalın sadece 2. sezon için onay verdiği algısına yol açmıştı. Ancak Benioff, Weiss ve Woo, Television Academy panelinde yaptıkları açıklamada, dizinin 2. ve 3. sezonlarının onaylandığını belirttiler. Her üç isim, dizinin iki yeni sezon daha süreceğini ve hikâyeyi epik bir sonla tamamlayacaklarını doğruladı.

Cixin Liu’nun Hugo ödüllü bilimkurgu üçlemesinden uyarlanan dizi, insanlığın uzaylı bir medeniyetle ilk temasını anlatıyor. Hikâye, 1960’ların Çin’inde kaderini belirleyen bir karar alan genç bir kadını takip ediyor. Bu karar, uzay ve zaman boyunca yankılanarak günümüze kadar uzanıyor. Doğanın yasalarının gözleri önünde çözüldüğü bu süreçte, dahi bilim insanlarından oluşan bir grup ve kararlı bir dedektif, insanlığın karşılaştığı en büyük tehditle yüzleşmek için bir araya geliyor.

- Reklam -

3 Cisim Problemi 3. Sezon ile Final Yapacak

Weiss, dizinin 2. sezonunun karşılaşacağı zorluklardan bahsederek şunları söyledi:

“Hikâye en iyi şekilde gerçekten vahşi bir hale geliyor. Böylesine vahşi bir şeyde, yapılması gereken birçok seçim ve çözülmesi gereken birçok şey var. Son birkaç aydır bu konuları çözmek için kafa kafaya veriyoruz.”

3 Cisim Problemi 3. Sezon Çalışmaları 2. Sezon ile Birlikte Yürütülecek

Game of Thrones dizisinin showrunner’ları olarak da tanınan David Benioff ve D.B. Weiss ile Alexander Woo, 3 Body Problem’in başında yer alıyor. Dizinin yürütücü yapımcıları arasında ayrıca Bernadette Caulfield, Rian Johnson, Ram Bergman, Nena Rodrigue, Lin Qi, Zhao Jilong ile Brad Pitt, Dede Gardner ve Jeremy Kleiner’in şirketi Plan B Entertainment, Rosamund Pike ve Robie Uniacke de yer alıyor.

3. sezon ile sona erecek dizinin böylece iki sezon daha süreceği kesinleşmiş oldu. Ancak bir sonraki sezonun ne zaman geri döneceği veya her sezonun kaç bölümden oluşacağı hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı. Bu nihai sezon sayısı, dizinin üç veya dört sezon olacağına dair yapılan önceki yorumlarla tutarlı gözüküyor.

- Reklam -

3 Body Problem 3. Sezon ile Final Yapacak

3 Cisim Problemi’nin ilk sezonu, devam kitapları Karanlık Orman ve Ölümün Sonu’ndan bazı hikâyeleri içerse de, ağırlıklı olarak ilk roman olan Üç Cisim Problemi’ndeki olayları uyarlamıştı. Bu yaklaşımın ikinci ve üçüncü sezonlarda da devam edeceği tahmin ediliyor.

İlk sezonun tüm bölümleri şu anda Netflix’te izlenebilir durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “3 Cisim Problemi”ndeki Karanlık Orman Hipotezi Fermi Paradoksu’nu Çözebilir mi?

Netflix’in diziyi 3 sezonda sonlandıracak olması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çünkü 3 kitap, normal değil mi ??

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Balık Nemo ve İnanılmaz Aile Serileri Yeniden Başlatılıyor

Pixar, “İnanılmaz Aile” ve “Kayıp Balık Nemo” Serilerini Yeniden Başlatmayı Düşünüyor

Giancarlo Esposito Captain America 4 Filminde Rol Alacak

Giancarlo Esposito, “Captain America: Brave New World” Filminin Kötüsü Olarak İzleyicinin Karşısına Çıkacak