in , ,

69. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın Kazananı Belli Oldu

69. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı açıklandı. Ayşegül Devecioğlu, Metis Yayınları tarafından yayımlanan “Anatomi Dersi” kitabı ile ödüle layık görüldü.

69. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Ayşegül Devecioğlu Oldu
- Reklam -
- Reklam -

69. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı duyuruldu. Ayşegül Devecioğlu Anatomi Dersi başlıklı öykü kitabıyla ödülün sahibi oldu.

Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ortaklığında düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli edebiyat ödülü olan Sait Faik Hikâye Armağanı bu sene 69. defa gerçekleştirildi.

10 kitaptan oluşan kısa listeyi geçen nisan ayında açıklayan yarışma; kazanan ismi Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamını yitirdiği gün olan 11 Mayıs’ta duyurdu.

- Reklam -

Başkanlığı Doğan Hızlan tarafından üstlenilen yarışma jürisinde Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Beşir Özmen (Darüşşafaka Cemiyeti Temsilcisi), Metin Celal ve Jale Özata Dirlikyapan yer aldı.

Anatomi Dersi - Ayşegül Devecioğlu

Seçici Kurul, 69. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı; dünyaya, insan ilişkilerine, toplumsal uzlaşımlara bakmanın farklı yollarını gösterdiği, duyguların kolayca gösterişe varabilecek patlamalarından uzak durarak, soğukkanlı, ince ayarlı cümlelerle yazdığı öyküleriyle Ayşegül Devecioğlu’nun Anatomi Dersi adlı kitabına oy birliğiyle vermeyi kararlaştırdı.

69. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Ayşegül Devecioğlu Kimdir?

1956 yılında doğan Ayşegül Devecioğlu, 1977’de Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden öğrenimini tamamlayamadan ayrıldı 1986’dan sonra gazete, dergi ve televizyon gibi kurumlarda görev aldı. Makale ve denemeleri çeşitli dergilerde yer buldu.

İlk romanı Kuş Diline Öykünen 2004 yılında okurla buluştu. İkinci eseri Ağlayan Dağ Susan Nehir ile 2008 Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü. Ardından Kış Uykusu (2009), Başka Aşklar (2011), Ara Tonlar (2015), Güzel Ölümün Öyküsü (2019) ve Arkası Mutlaka Gelir (2020) yayımlandı.

- Reklam -

69. Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görülen Anatomi Dersi kitabı yazarın dördüncü öykü kitabı olma özelliğini taşıyor. Nisan 2022 tarihinde yayımlanan eser toplamda 96 sayfadan oluşuyor.

Ayşegül Devecioğlu ile birlikte kısa listeye kalan diğer finalistler şu şekilde sıralanmıştı: Nermin Yıldırım, Birgül Yansın Aslanoğlu, Ekin Kadir Selçuk, Melike Koçak, Murat Çelik, Mehmet Can Şaşmaz, Doğan Yarıcı, Ömür İklim Demir ve Asil Çam.

69. Sait Faik Hikâye Armağanı Kısa Listesi

1955 yılından beri düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı, 1960’a dek Varlık Yayınları tarafından organize edilmişti. 3 yıllık aranın ardından, yarışma Darüşşafaka Cemiyeti tarafından düzenlenmeye başladı.

69. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı Ayşegül Devecioğlu ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından son gelişmeleri kaçırmamak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: darussafaka.org

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Foundation 2. Sezon Fragmanı ve Çıkış Tarihi

Isaac Asimov Uyarlaması “Foundation” 2. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Yeni Fragman

The Monkey Film - Stephen King Uyarlama

Stephen King’in “The Monkey” Öyküsü James Wan İmzasıyla Filme Uyarlanıyor