Suzanne Collins’in popüler serisi Açlık Oyunları yeni bir hikâyeyle geri dönüyor. Maceranın en yeni halkası Sunrise on the Reaping (Hasatta Gündoğumu), Capitol’ün acımasız oyunlarını farklı bir bakış açısından ele alacak. Haymitch Abernathy’nin gençliğine odaklanan yapım, 50. Açlık Oyunları’nın karanlık atmosferini beyaz perdeye taşıyacak. CinemaCon etkinliğinde ilk tanıtım paylaşıldı.
CinemaCon’da düzenlenen sunumda Sunrise on the Reaping için hazırlanan yeni logo paylaşıldı. Saniyeler süren tanıtım videosunda direniş sembolü olan alaycı kuş alevler içinde yılan formuna dönüşürken, ilk filmlerde Haymitch karakterini canlandıran Woody Harrelson’ın “Sanırım bu oyunlar farklı olacak,” şeklindeki sesi duyuluyor. Ancak stüdyo bu noktada film hakkında oyuncu kadrosu ya da görüntüler gibi önemli detayları paylaşmaktan kaçındı.
2012 yapımı Catching Fire (Ateşi Yakalamak) filminden bu yana serinin tüm yapımlarında yönetmenlik görevini üstlenen Francis Lawrence yeni film için heyecanını ve çekim tarihlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Şu anda tam olarak oyuncu seçim sürecine giriyoruz. Çok heyecanlıyız. Bir yıldır senaryo üzerinde çalışıyoruz. Temmuz ayında çekimlere başlıyoruz.”
Yeni Açlık Oyunları Filmi Sunrise on the Reaping: Haymitch’in Hikâyesi
Sunrise on the Reaping, Açlık Oyunları üçlemesi olaylarından yaklaşık 24 yıl önce geçecek. Hikâye İkinci Çeyrek Kıyım olarak bilinen 50. Açlık Oyunları’nın hasat sabahında başlıyor. Bu oyunlar Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı Katniss Everdeen ve Josh Hutcherson’ın canlandırdığı Peeta Mellark’ın berabere kalıp kazanmasından önce, 12. Bölge’den çıkan tek galip olan Haymitch Abernathy’nin yarıştığı önemli bir olay olarak kanonda yer alıyor.
Film için Oscar adaylığı bulunan Billy Ray senaryo koltuğuna dönüyor. Ray serinin ilk filmi olan ve dünya çapında 695 milyon dolar hasılat elde eden Açlık Oyunları’nın da senaryosunu kaleme almıştı. Lionsgate başkanı Adam Fogelson, kitabın okuyucuları şaşırtan bir sona sahip olduğunu özellikle vurguladı.
Suzanne Collins’in aynı adlı romanına dayanan film, 20 Kasım 2026’da vizyona girecek. The Hunger Games: Sunrise on the Reaping romanı yayımlandığı ilk haftada 1,5 milyon kopya satarak büyük bir başarı elde etti. Scholastic kitabın ABD’de 1,2 milyondan fazla satarak 2020’de yayımlanan The Ballad of Songbirds and Snakes romanının ilk hafta satışlarının iki katına ve 2010’da yayımlanan Mockingjay (Alaycı Kuş) romanının satışlarının üç katına ulaştığını açıkladı.
Collins, yeni kitabıyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:
“Sunrise on the Reaping ile David Hume’un zımni itaat fikrinden ve onun sözleriyle ’çoğunluğun azınlık tarafından ne kadar kolay yönetildiği’ düşüncesinden ilham aldım. Hikâye aynı zamanda propaganda kullanımı ve anlatıyı kontrol edenlerin gücüne daha derinlemesine bakma fırsatı sundu. ’Gerçek mi değil mi?’ sorusu bana her geçen gün daha da önemli geliyor.”
Film serisi dünya çapında 3,3 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etti. Serinin en çok hasılat yapan filmi ise 865 milyon dolar ile 2013 yapımı Catching Fire oldu. The Ballad of Songbirds and Snakes (Kuşların ve Yılanların Şarkısı) ise 2023’te Rachel Zegler ve Tom Blyth’in başrollerini paylaştığı yapımıyla küresel çapta 348 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı.
İşte Yeni Açlık Oyunları Filmi Sunrise on the Reaping’den İlk Tanıtım | İZLE

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)
Yeni filmden beklentilerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp’tan takip edebilirsiniz.
Kaynak: Deadline
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!