in , ,

Uzak Geçmişle İlgili Merak Edilen Sorulara Yanıt Arayan “Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı” Çıktı

Arkeolog Erman Ertuğrul’un “Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı” isimli çalışması okurla buluşuyor. Eser, Mundi Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı - Erman Ertuğrul
- Reklam -
- Reklam -

Erman Ertuğrul’un kaleme aldığı Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı Mundi Kitap tarafından okurların beğenisine sunuldu.

Şimdilerde İstanbul Üniversitesi Tarihöncesi Arkeolojisi Bölümü’nde toplumsal arkeoloji üzerine doktora tezini hazırlayan Erman Ertuğrul, ilk matbu çalışması ile okurların karşısına çıkıyor. Ertuğrul bugüne dek Eskişehir, Bursa ve Kırklareli gibi Türkiye’nin farklı yerlerindeki arkeolojik kazılarda çalışmış, çeşitli etkinliklerde “arkeolojiye giriş” ve “toplumsal arkeoloji” üzerine söyleşiler vermişti. Aynı zamanda Arkeofili isimli internet sitesinin kurucusu ve editörü olarak tanınan Ertuğrul, birçok dergi ve gazetede arkeoloji üzerine yazılar da kaleme almıştı.

Erman Ertuğrul’un Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı başlıklı kitabı “Arkeologların kazıda bir günü nasıl geçer?”, “Gizemli kuzenlerimiz Denisovalılar kimdi?”, “Buz Adam Ötzi’yi kim öldürdü?” ve “Atlantis diye bir yer gerçekten var mı?” gibi sorulara yalın cevaplar vermeyi hedefliyor.

- Reklam -

Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı – Erman Ertuğrul | Arka Kapak Tanıtımı

Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı - Erman Ertuğrul

Siz de bir “arkeofil” misiniz?

Göbeklitepe’deki insanlar dev taşları oyup bunları belirli bir düzende yerleştirirken ne amaçlıyorlardı? Bir Homo sapiens ve bir Neandertal ilk defa karşılaştığında ne hissetti? Piramitler nasıl yapıldı? Kolezyum gibi Antik Roma yapıları nasıl hâlâ ayakta durabiliyor?

Geçmişte yaşamış insanları ve onların günlük yaşamlarını merak etmekten ve üzerine kafa yormaktan daha eğlenceli ne olabilir? Üstelik bunun için arkeolog olmanıza da gerek yok! Belki antik kentte gördüğünüz yıpranmış bir sütuna, belki dedenizden kalan bir cep saatine, belki de sahafta bulduğunuz, içi notlarla dolu eski bir kitaba bakarken bunlara kimlerin elinin değdiğini, nelere tanıklık etmiş olabileceklerini düşünerek uzaklara dalıyorsanız, hayal dünyanızda o dönemlere yolculuk yapıyorsanız, yani kısacası eski olan her şeye ilgi duyan biriyseniz, siz de bir arkeofilsiniz!

- Reklam -

Arkeolog Erman Ertuğrul’un yazdığı Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı, uzak geçmişle ilgili en merak edilen sorular üzerine, karmaşık terimler kullanmadan, kolay anlaşılır üslupla verilmiş cevaplar okumak isteyen tüm “geçmiş meraklısı” zihinler için…

Toplamda 216 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Emre Barca, düzeltisini Ebru Aydın, sayfa tasarımını Atahan Sıralar, kapak tasarımını Aylin Güler üstleniyor. Kitap, Ağustos 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının El Kkitabı – İçindekiler

  • Bölüm Bir: Kazının İçinden
  • Bölüm İki: Biz ve Diğerleri
  • Bölüm Üç: Günlük Yaşam
  • Bölüm Dört: Hayvan Dostlarımız
  • Bölüm Beş: Önemli Kişiler
  • Bölüm Altı: Anıtsal Yapılar
  • Bölüm Yedi: Efsaneler

İlginizi çekebilir: Arkeofili’den Erman Ertuğrul ile Söyleşi

Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Brezilya'da 250 Milyon Yıl Öncesine Ait Timsah Benzeri Sürüngen Fosili Bulundu

Brezilya’da 250 Milyon Yıl Önce Yaşamış Timsah Benzeri Bir Sürüngenin Kalıntıları Bulundu

Véronique Bergen Söyleşi - Troyalı Helen

“Troyalı Helen” Kitabının Yazarı Véronique Bergen ile Söyleşi: “Kelimeler Devrimler Yaratabilir”