in ,

Ejderhaların Hüküm Sürdüğü Bir Dünyada Geçen “Ateşten Kanatlar Serisi” Hakkında Merak Edilenler

Amerikalı yazar Tui T. Sutherland’ın fantastik gençlik serisi “Ateşten Kanatlar”, her yaştan okuru büyülü bir yolculuğa davet ediyor.

Ateşten Kanatlar Serisi Hakkında Merak Edilenler
- Reklam -
- Reklam -

Kitapları dünya çapında 15 milyondan fazla satan Tui T. Sutherland’ın Ateşten Kanatlar (Wings of Fire) serisi fantastik kurgu meraklısı okurları bekliyor.

15 kitaptan oluşan Ateşten Kanatlar’ın her 5 kitabı bir bölüme karşılık geliyor ve seri toplam 3 bölümden oluşuyor. Maceranın ilk bölümünü oluşturan 5 kitap ise Kızıl Panda Yayınevi tarafından yayımlandı ve kitabevi raflarında yerini aldı.

Her kitapta farklı bir ejderha kabilesinin hikâyesini takip eden seride ejderha savaşları, kehanetler, dostluk, aile bağları ve keşif duygusu gibi unsurlara yer veriliyor. Fantastik kurgu seven genç okurlar için tasarlanan seri; fantazyadan keyif alan yetişkin okurları da hedef kitlesine katmayı biliyor.

- Reklam -

50’den fazla kitapta imzası bulunan deneyimli yazar Tui T. Sutherland’ın eserleri dünya çapında 10 farklı dile tercüme edilirken Wings of Fire serisi de Netflix animasyonu ile gündeme gelerek yazarın adını birçok kurgu meraklısına duyurmayı başarmıştı.

Ateşten Kanatlar serisi ejderhaların dünyasına dair detaylar ve zengin karakterler ile öne çıkıyor. Bununla birlikte okurlarına dostluk, sadakat, cesaret ve aile bağları gibi değerleri deneyimleme fırsatı da sunuyor.

Ateşten Kanatlar Serisi Okuma Sırası

Ateşten Kanatlar 1 - Ejder Kehaneti

Ateşten Kanatlar 1 – Ejder Kehaneti: Kraliçe Vaha’nın ölümünden sonra ejderhaların dünyasında kaos ortaya çıkar. Ejder kabileleri, bir araya gelerek ortak bir düşmana karşı savaşmaya karar verirler. (Çeviren: İsmail Akman)

Ateşten Kanatlar 2 - Kayıp Vâris

Ateşten Kanatlar 2 – Kayıp Vâris: Ejder dünyası, çıkan bir savaşla karıştırılır ve bu savaşta kaybedilenler arasında güçlü bir kabilenin veliaht prensesi de bulunur. Kardeşi, onu bulup kabilenin tahtını geri almak için bir yolculuğa çıkar. (Çeviren: Ömer Ahıskalıoğlu)

Ateşten Kanatlar 3 - Gizli Krallık

Ateşten Kanatlar 3 – Gizli Krallık: Bir grup genç ejder, birbirlerini tanımaya çalışırken bir yolculuğa çıkarlar. Ejderhaların sırlarını keşfederler ve gizli bir krallığı bulurlar. (Çeviren: Ömer Ahıskalıoğlu)

Ateşten Kanatlar 4 - Karanlık Sır

- Reklam -

Ateşten Kanatlar 4 – Karanlık Sır: Ejderlerin dünyasında bir kez daha kaos ortaya çıkar. Ejder kabileleri arasındaki mücadele artar ve bir komplo sonucu bir kabilenin kraliçesi kaybolur. Bu sır dolu olayı çözmek için bir grup ejder, bir araya gelir. (Çeviren: İsmail Akman)

Ateşten Kanatlar 5 - En Parlak Gece

Ateşten Kanatlar 5 – En Parlak Gece: Ejder kabileleri, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ateşli bir törenle bir araya gelir. Ancak bu sefer, bu tören sırasında önemli bir olay yaşanır ve kabileler arasındaki gerginlik artar. Bu gerginlik, bir savaşın patlak vermesine neden olabilir. (Çeviren: Deniz Avşar)

Tansel Mumcu ve Murat Kazan editörlüğünde hazırlanan seri, orijinal kapak tasarımlarıyla okurların beğenisine sunuldu.

“Ateşten Kanatlar” Serisi New York Times Çok Satanlar Listesinde

New York Times’ın çok satanlar listesinde 204 hafta boyunca yer alan seri; sürpriz unsurunu kullanma şekli ile takdir topluyor.

Fransızcadan İspanyolcaya, Almancadan Rusçaya dünyanın birçok farklı dilinde okurlarla buluşan Ateşten Kanatlar farklı kültürlerden okurlarla bağ kurmayı başarmasıyla da dikkat çekiyor. Seri dünya çapındaki yolculuğuna devam ederken 2021’de When They See Us ve Queen Sugar ile tanınan Ava DuVernay öncülüğünde bir ekiple Netflix adaptasyonu için de çalışmalar başlamıştı.

Tui T. Sutherland
Tui T. Sutherland

10 bölümden oluşması planlanan animasyon dizi uyarlaması, her ne kadar geliştirme aşamasındayken durdurulsa da projenin ilerleyen günlerde yeni bir platform ile yola devam etme ihtimali devam ediyor.

Wings of Fire, romanların yanı sıra çizgi roman ve oyun dünyasında da adından söz ettirerek geniş ve kapsamlı bir külliyata dönüşmeyi sürdürüyor.

Kitapları satın almak için buraya göz atabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tom Holland Favori "Örümcek Adam" Filmini Açıkladı

İşte Tom Holland’ın En Sevdiği “Örümcek Adam” Filmi ve Gelecek Planları

Great Expectations Fragmanı Yayında (Türkçe Altyazılı)

Charles Dickens Uyarlaması “Great Expectations” Dizisi Disney+’a Geliyor: İşte Türkçe Altyazılı Fragman