in , ,

Ünlü Bilimkurgu Dizisinin Yaratıcısından Sürpriz Paylaşım: “Babylon 5” Animasyon Filmi Geliyor

Babylon 5 animasyon filmi geliyor. Sürpriz haberi orijinal bilimkurgu dizisinin yaratıcısı J. Michael Straczynski paylaştı.

Babylon 5 Animasyon Filmi Yolda
- Reklam -
- Reklam -

Babylon 5 animasyon filmi hazırlıkları başladı. Uzun süredir uykuda olan bilimkurgu dizisinin yaratıcısı J. Michael Straczynski, Warner Bros. ve Warner Home Entertainment’ın bir animasyon filmi üzerinde çalıştığını ve kendisinin de senaryoyu kaleme aldığını duyurdu.

Sense8 ve Changeling gibi yapımlarla da tanınan J. Michael Straczynski, yeni projeyi kısa süre önce Twitter hesabından duyurdu ve yeni bir animasyon filminin yolda olduğunu duyurdu. Filmin “Klasik Babylon 5: gürültülü, içten, kesintisiz, zaman ve uzayda bir ton eğlence ve hayranlara bir aşk mektubu” olduğunu belirtti.

Klasik hale gelen bilimkurgu serinin yeniden canlandırılması için bir süredir çalışılıyordu. 2021’in başında sıfırdan başlatılacağı ve The CW kanalında yayınlanacağı söylenmişti. Straczynski geçen hafta paylaştığı bir Twitter gönderisinde, live-action yapımının o sırada yaklaşmakta olan Writers Guild of America grevi nedeniyle şimdilik beklemede olduğunu söyledi. Yine de yakında heyecan verici yeni bir gelişme olacağının sözünü vermişti ve şimdi bu sözünü tutmuş oldu. Animasyon filminin resmi adı ve yayın tarihi de dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı önümüzdeki günlerde netleşecek.

- Reklam -

Ünlü Bilimkurgu Dizisinin Yaratıcısından Sürpriz Paylaşım: "Babylon 5" Animasyon Filmi Geliyor

Babylon 5 Animasyon Filmi Yayın Tarihi Kısa Süre İçinde Belli Olacak

1994’ten 1997’ye kadar farklı kanallarda yayınlanmış olan Babylon 5, son olarak 1998’de TNT’de yayınlanan final sezonuyla hayranlarının karşısına çıkmıştı. İnsanların uzay yolculuğunda ustalaştığı ve çeşitli dünya dışı ırklarla iletişime geçtiği 23. yüzyılda geçen dizi, insanların diğer türlerle kaynaştığı ve uğursuz bir uzaylı gücün tüm iplerini elinde tuttuğu Babylon 5 adlı uzay istasyonunda geçiyordu.

O dönemde bir televizyon dizisi için alışılmadık olan Babylon 5, beş sezon ve 110 bölüm boyunca gelişen karmaşık olay örgüsü ve karakterleriyle oldukça ilgi çekmişti. Straczynski gibi yaratıcıların hayranlarıyla internet üzerinden etkileşime geçtiği ilk dizilerden biri olan dizi, internet üzerinden küçük ama sadık bir hayran kitlesinin oluşmasına yardımcı oldu. Bruce Boxleitner (Tron), Bill Mumy (Lost in Space), Patricia Tallman (Night of the Living Dead), Mira Furlan (Lost) gibi bilimkurgu dünyasının deneyimli isimlerinin rol aldığı dizide Walter Koenig (Star Trek’in Chekov’u) de önemli bir rolde yer aldı. Dizi 1998’de sona erdikten sonra kısa ömürlü bir spin-off olan ve tek sezon süren Crusade ile devam etmişti.

- Reklam -

Babylon 5 Animasyon Filmi Yolda

Babylon 5’ın bir animasyon filmi ile genişleyecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Big Lebowski 2

Jeff Bridges, “The Big Lebowski”nin Devam Filmi için Gereken Tek Şartı Açıkladı

Kappa - Ryunosuke Akutagava

Japon Klasiği “Raşomon”un Yazarı Ryunosuke Akutagava’nın “Kappa” Romanı Yeniden Türkçede