in ,

“Barbie” Filminin Çekimlerinde O Kadar Çok Pembe Boya Kullanıldı ki Uluslararası Kıtlık Yaşandı

Barbie filmi için geri sayım sürerken prodüksiyon tasarımcısı Sarah Greenwood, yapımda kullanılan pembe boya miktarının dünya çapında boya kıtlığına neden olduğunu söyledi.

Barbie Filmi - Pembe Boya
- Reklam -
- Reklam -

Barbie filmi gelecek ay izleyicilerle buluşuyor. Başrollerini Margot Robbie ile Ryan Gosling’in paylaştığı yapım, prodüksiyon tasarımında kullanılan boya miktarıyla gündem oldu.

Dünyanın en popüler oyuncak markalarından olan Barbie’ye özel yeni bir sinema filmi geliyor. IMDb verilerine göre 2023’ün en çok beklenen filmleri arasında gösterilen yapım, Little Women ve Lady Bird’ün Oscar adayı yönetmeni Greta Gerwig imzasını taşıyor.

Barbie filminde prodüksiyon tasarımcısı olarak görev alan Sarah Greenwood, Architectural Digest’e verdiği demeçte, “Dünyanın pembe renk stoğu tükendi,” ifadesini kullandı. Filmin pembe ağırlıklı estetiği “Barbiecore” olarak adlandırıldı ve tarz sosyal medyada viral oldu.

- Reklam -

İç mekân dergisi Architectural Digest’teki söyleşiye göre Greta Gerwig’in yeni filmi, ünlü oyuncak bebeğin sembolik rengine saygı duruşunda bulunarak seti neredeyse tamamen pembeye boyamış ve bu tercih de uluslararası bir boya kıtlığına yol açmıştı.

Barbiecore - Barbie Filmi - 2023

Gerwig yaptığı açıklamada Barbie karakterinin yaşadığı bebek evi olan Dreamhouse’u tasarlamak için prodüksiyon tasarımcısı Sarah Greenwood ve set dekoratörü Katie Spencer’ı Warner Bros. Stüdyosu’nda, Londra’nın hemen dışındaki Levaesden’da işe aldığını belirtti.

Yeni Barbie Filmi Boya Kıtlığına Neden Oldu

Amerikalı yönetmen, “Çocukluk tadının korunması önemliydi,” diyerek sette her şeyin pembe olması gerektiğini öne sürdü.

“Pembelerin çok parlak olmasını ve her şeyin neredeyse ekstrem olmasını istedim. Küçük bir kızken bana Barbie’yi sevdiren şeyi unutmak istemedim.”

Sarah Greenwood ise setin inşa edilmesinin Rosco boya markasının floresan pembesinin kullanıldığını ve bu tercihle beraber uluslararası bir kıtlığa neden olduğunu söyledi.

Greenwood, “Dünya çapında pembe renk tükendi,” diye belirtti.

Gerwig, set için “otantik bir yapaylık” hissi yaratmak istediğini ve hatta CGI yerine gökyüzü ve dağların elle boyanmış bir arka planını kullandığını söyledi.

- Reklam -

Margot Robbie Barbie Fragman Film

Merakla beklenen filmde Margot Robbie Barbie rolünde, Ryan Gosling ise Ken rolünde yer alacak. Yapımda Emma Mackey ve Kate McKinnon gibi ünlü oyuncular da rol alacak.

Barbiecore Estetiği Dünya Genelinde Yükselişte

Yakın zamanda yayınlanan fragmanda, pembe rengin sadece kıyafetlere ve mobilyalara ayrılmadığı; aynı zamanda manzara ve doğa tasvirlerinde de pembe bir renk tonu kullanıldığı dikkat çekiyor.

Paylaşılan başka bir tanıtımda ise Barbie Dreamhouse’un pembe bir kaydırağa, pembe bir yatağa ve birçok başka pembe aksesuara sahip olduğu görülüyor.

Barbie Filmi - Barbiecore

Filmle ilgili fragmanlar ve tanıtımlar, “Barbiecore” estetiğine olan ilgiyi de hızlandırdı. Lyst adlı moda arama platformuna göre tüketicilerin eskisine göre daha fazla pembe kıyafet ve eşyalar satın aldığı belirtiliyor. Bununla birlikte “Barbiecore” etiketi TikTok platformunda 342,3 milyon görüntüleme aldı.

Yeni Barbie filmi, Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ı ile aynı gün, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girecek.

Sizin bu yapım için beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Business Insider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sonbaharın Sonu - Mary Lawson

Mary Lawson’ın Booker Adayı Romanı “Sonbaharın Sonu” Türkçe Raflarında

Pixar, "Oyuncak Hikâyesi 2"yi Kurtaran Kişiyi Kovdu

Pixar, “Oyuncak Hikâyesi 2”yi Kurtaran İsim de Dahil Olmak Üzere 75 Kişiyi Kovdu