in ,

Ebru Ojen’in Yeni Romanı Belgrad Kanon Okurla Buluşuyor

Ebru Ojen imzalı “Belgrad Kanon” raflardaki yerini almaya başladı. Eser, İletişim Yayınları etiketiyle basılıyor.

Belgrad Kanon - Ebru Ojen
- Reklam -
- Reklam -

Ebru Ojen yeni romanı Belgrad Kanon ile macerasına yeni yayıncısı İletişim Yayınları ile devam ediyor.

1985 doğumlu Ebru Ojen, edebiyat serüvenine 2014 yılında ilk romanı Aşı ile başladı. Onu 2017 yılında Et Yiyenler Birbirini Öldürsün takip etti. Yazarın üçüncü kitabı Lojman 2020 yılında yayımlandı. Ojen, eserlerinde genellikle distopya, toplumsal çöküş ve bireyin içsel mücadelesi temalarını ele aldı.

​Yazarın dördüncü romanı olma özelliğini taşıyan Belgrad Kanon ise Türkiye’den Belgrad’a göç eden siyasi mültecilerin, suç ve hayatta kalma mücadelelerini konu alıyor.

- Reklam -

Belgrad Kanon – Ebru Ojen | Arka Kapak Tanıtımı

Belgrad Kanon - Ebru Ojen

“İki yöne bakan bir yüz görüyorum. Ölümün, gökkuşağını andıran renkleriyle, yaşamın tekdüze, neredeyse gri renklerinin arasında kalmış bir yüz. Bu benim yüzüm mü? Yüzümün bir yan anlamı var mı? Zihnimde beliren görüntülerden manzaralar kuruyorum. Şafağa uyanmış bitkilerin arasında; kum dalgalarının, dolinlerin arasında; dumanların, sümbül köklerinin arasında bir gezginim. Zihnimdeki kelimeler, müzikli renk öbekleri halinde sokaklara yayılıyor. Geleceği hayal ediyorum, geçmişin çile dolu göğsüne uzanmışken üstelik. Sorular gölüne yüzükoyun yatıyorum. Ovaları aşıp yürüyorum yalınayak. Turnaların, kekliklerin kanadına değen o ülkeyi arıyorum; benden aşırı, göğsüme yakın…”

- Reklam -

Ebru Ojen Belgrad Kanon’da, hayatı değiştirmek isterken bir anda kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan insanların hikâyesini anlatıyor. Yolları Türkiye’den Belgrad’a düşmek zorunda kalmış siyasi mülteci kahramanlarımızın yaşamlarının sadece yirmi dört saatlik dilimine şahit ediyor bizi. Bu kahramanlarımız var olma mücadelesi verirken, aynı zamanda geçmişin hem politik düşleriyle, hem de insanlarıyla bir hesaplaşmaya girişiyorlar. Kumaş depolarında kan ter içinde çalışıp sokakları korkuyla adımlıyorlar, şehrin kumarhanelerinde hiç gelmeyecek güzel günler için umutlanıyorlar. Bir yandan hayatla hesaplaşmaları devam ediyor, diğer yandan yabancı bir ülkede var olmanın bedelinin beklediklerinden daha fazla olduğunu anlıyorlar.

Toplamda 239 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Emre Bayın, düzeltisini Nabiye Çavuş, kapak tasarımını Seda Mit üstleniyor. Eser, Şubat 2025 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ebru Ojen’in yeni kitabı Belgrad Kanon hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni haberler için bizleri Google News ve WhatsApp’tan takip edebilirsiniz

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The Crow: The Definitive History Kitap

Kült Film The Crow’un Perde Arkasını Anlatan Yeni Bir Kitap Geliyor

Nadir Kopyalar - Patricio Rago

Arjantinli Yazar Patricio Rago’nun Kitapların Gizli Hikâyelerini Keşfeden Eseri Nadir Kopyalar Türkçede