in ,

Locus Ödüllü Fantastik Kurgu Yazarı Joe Abercrombie’nin “Best Served Cold” Romanı Film Oluyor

Best Served Cold film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Joe Abercrombie’nin “Kadım Kanunlar” serisinin dördüncü kitabı beyaz perdeye taşınıyor.

Best Served Cold Film Oluyor: Joe Abercrombie Sinema Yolcusu
- Reklam -
- Reklam -

Best Served Cold film oluyor. Ödüllü fantastik kurgu yazarı Joe Abercrombie’nin Kadim Kanunlar evreninde geçen eseri izleyicilerle buluşacak.

Joe Abercrombie’nin popüler roman serisi The First Law, beyaz perdeye uyarlanma sürecine giriyor. Son yıllarda Game of Thrones’un hakimiyetini görmüş olsak da, fantastik projeler hız kesmeden yükselişe geçti. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nden The Witcher’a ve Zaman Çarkı’na kadar birçok fantazi eserinin uyarlamaları izleyicilerle buluştu. Ancak henüz ekranlara gelmeyen bir seri var ki o da Joe Abercrombie’nin Kadim Kanunlar serisi.

Orijinal adı The First Law olan Kadim Kanunlar, 2006 yılında The Blade Itself (Bıçağın Kendisi) ile başladı ve ardından Before They Are Hanged (Astıktan Sonra) ile The Last Argument of Kings (Kralların Son Çaresi) adlı iki devam kitabıyla yoluna devam etti. Ne yazık ki bu kitaplar henüz uyarlanma aşamasında değiller. Bunların yerine Abercrombie’nin 2009 tarihli bağımsız romanı Best Served Cold (Soğuk Sunulan İntikam) beyaz perdeye taşınacak.

- Reklam -

Best Served Cold, paralı asker Monza Murcatto’nun bir ulusun kaderini sonsuza dek değiştirecek tehlikeli bir intikam arayışına girişini anlatıyor. Deadline’ın haberine göre Deadpool ve Terminator: Dark Fate’in yönetmeni Tim Miller, uyarlamanın yönetmen koltuğunda yer alacak. Üç Emmy ödüllü aktris Rebecca Ferguson ise Monza’yı canlandırmak için son görüşmeleri yapıyor. Filmin yapımcılığını ise Skydance üstleniyor.

Best Served Cold Film Oluyor: Joe Abercrombie Sinema Yolcusu

Joe Abercrombie “Best Served Cold” Filmi Hakkında Temkinli Konuştu

Daha önce Hollywood’da çalışmış olan Joe Abercrombie, Netflix’in Love, Death & Robots dizisi için bir bölüm yazmış ve serbest film editörlüğü yapmış bir yazar. Kitaplarının beyaz perdeye uyarlanması ise onun için yeni bir deneyim olacak. Kendisi, filmin senaryosunu da kaleme alan isim olacak.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Abercrombie, hayranlarına filmin Tim Miller yönetiminde güvende olduğunu belirtti.

“Tim, Deadpool ve Terminator: Dark Fate filmlerinin yönetmeni. Aynı zamanda Love, Death and Robots’un arkasındaki yaratıcı güç. The First Law serisini sinemaya taşıma konusunda on yıldır çalışıyoruz ve bu kitapların daha büyük bir hayranı ve savunucusu yok.”

- Reklam -

Yazar bu cümlelerden sonra sözlerine dikkatli bir iyimserlikle devam etti:

“Heyecanlanmanın dozunu kaçırmamakta fayda var. Daha önce hayal kırıklığına uğramış biri olarak söyleyebilirim ki, her zaman beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir.”

Best Served Cold Filmi Geliyor

Abercrombie’nin romanları, fantazi türünde saygın eserler arasında yer alıyor ve Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan sonra boşluğu dolduran birçok okurun başvurduğu kitaplar olarak biliniyor. İlk üç kitabın televizyon dizisi olacağı söylendiği için arada herhangi bir bağlantı olacak mı ya da hangisi önce çıkacak gibi bilgiler henüz bilinmiyor. Proje çekim aşamasına başladıkça daha fazla bilginin de açıklanacağı düşünülüyor.

Sizler Best Served Cold’u okumuş muydunuz? Kitabın beyaz perde uyarnacağı haberi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema içerikleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    O zaman İthaki’nin basma ihtimali var diyebiliriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Games'e God of War Takviyesi

“God of War”un Sanat Yönetmeni, Netflix’in Oyun Stüdyosuna Katıldı

Cehennem Melekleri 4 Fragmanı Yayınlandı

Cehennem Melekleri 4 Filminden İlk Fragman: Sylvester Stallone, Jason Statham, Megan Fox ve 50 Cent Bir Arada