in ,

“Black Mirror” Dizisinin Yeni Sezonu Orijinal Formülü Terk Edecek

Black Mirror 6. Sezon hakkında konuşan dizi yaratıcısı Charlie Brooker, yapıma “ufak bir sıfırlama” getirdiklerini açıkladı.

Black Mirror 6. Sezon Formül Değişikliği
- Reklam -
- Reklam -

Black Mirror 6. Sezon için geri sayım tamamlanmak üzere. Netflix’in popüler distopya dizisi yeniden izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanırken yapımın başındaki Charlie Brooker’dan yeni açıklamalar var.

Aaron Paul, Ben Barnes, Annie Murphy, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi yıldızları buluşturan Black Mirror 6. Sezon çok yakında yayına girecek.

İlk sezonu 2011’de Channel 4’da ekranlara gelen ve 2016 itibarıyla macerasına dijital yayın platformu Netflix ile devam eden Black Mirror; son olarak Haziran 2019’da hayranlarıyla buluşmuştu. Araya giren Koronavirüs pandemisi ile birlikte Brooker, “salgının psikolojik etkileri kalkana kadar” yapıma ara verildiğini duyurmuştu.

- Reklam -

Neticede Mayıs 2022’de Black Mirror 6. sezon için yeşil ışık yakıldı. Kadrosuna yaptığı takviyelerle tekrar gündeme gelen distopya dizisi; yeni sezonda şimdiden birçok tartışmanın önünü açan bir karara imza atıyor.

Black Mirror 6. Sezon Eski Bölümlerden Farklı Olacak

Sunday Times’a konuşan Brooker, dizinin orijinal formülünden “biraz sıkıldığını” ifade ederek işleri biraz sarsmaya hazırlandıklarını belirtti.

HBO’nun Westworld dizisini de anan Brooker, “Ortada Black Mirror benzeri o kadar çok distopik dizi var ki profesyonel kıskançlık beni sinirlendireceği için hiçbirini izleyemeyeceğim,” şeklinde konuştu.

“Aynı argümanları tekrar tekrar kurmak istemedim. ‘Ya bu uygulama hayatını mahvettiyse?’ veya ‘Bak! Görünüşe göre sanal gerçekliğin içindeymişsin’ gibi. Bu yüzden hafif bir sıfırlamaya gittik.”

Black Mirror 6. Sezon - Netflix Dizisi

Daha önce paylaşılan bilgilerde, dizinin formatında bir değişikliğe gidileceği belirtilmiş ancak bu kararın nasıl bir etki yaratacağı paylaşılmamıştı. Brooker eski bir açıklamasında, “Kısmen meydan okuma, kısmen de beni ve izleyicileri taze tutmak için bu sezon bazı temel varsayımları kasti olarak alt üst ettim,” demişti.

Bununla birlikte yeni sezon bir kez daha Brooker’ın orijinal hedefini, televizyonu ele alacak.

- Reklam -

Black Mirror 6. Sezon “Joan Is Awful” Bölümünün İlham Kaynağı

Brooker ayrıca yeni sezonda Annie Murphy’nin oynayacağı Joan Is Awful bölümünün Hulu dizisi The Dropout’un bir sahnesinden ilham aldığını da paylaştı.

Black Mirror 6. Sezon Yeni Formül

The Dropout’taki bir sahnede Amanda Seyfried’ın Elizabeth Holmes’u canlandırdığı ve müzikle dans ettiği bir kesitten bahseden Brooker şunları kaydetti:

“Düşündüm ki, ‘Bunu Elizabeth Holmes’un kendisi olarak izlemeniz oldukça garip olurdu.’ Bunu gerçekten de yapıp yapmadığını bilmiyorlar, yalnızca saçma bir karakter özelliği olarak uydurdular. Eğer Elizabeth Holmes ise, bu, gerçekleştirdiğiniz tüm korkunç dolandırıcılıklar için ifşa edilmek kadar rahatsız edici olurdu. Ve bu beni gerçekten rahatsız ederdi.

“Bu yüzden Joan Is Awful adlı bölüm, bugün Joan’a ne olduğunun Hollywood yıldızının başrolde olduğu bir drama hâline getirilmesiyle ilgili. Hikâye, Hollywood yıldızının kendi evinde televizyonu açıp Joan Is Awful adlı bir diziyi oynatmaya başladığı noktaya kadar gidiyor.”

Black Mirror 6. Sezon Haziran 2023 tarihinde Netflix’teki yerini alacak.

Siz bu yeni formülün nasıl işleyeceğini düşünüyorsunuz? Black Mirror 6. Sezon için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla dizi haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Yahoo News

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ötekini Kovmak - Byung-Chul Han

Güney Koreli Yazar ve Kültür Kuramcısı Byung-Chul Han’ın “Ötekini Kovmak” Kitabı Okurla Buluşuyor

Extraction 3 Filmi Çalışmaları Başladı

“Extraction 3” İçin Çalışmalar Başladı: Chris Hemsworth Yeni Film İçin Geri Dönecek