in ,

Amazon’un “Blade Runner” Dizisi Senarist Grevi Nedeniyle Ertelendi

Blade Runner 2099 dizisi Hollywood’da süregelen senarist grevi sebebiyle ertelendi. Prime Video’da yayınlanacak yapımın prodüksiyon süreci ileri alındı.

Blade Runner 2099 Dizisi Erteleme Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Blade Runner 2099 dizisi senarist grevi nedeniyle prodüksiyona geç başlayacak. Amazon imzalı Prime Video yapımında çekimler 2024’ün ilkbaharına dek ötelendi.

Amerikalı yazar Philip K. Dick’in 1968 yılında yayımlanan Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? romanından Ridley Scott tarafından 1982’de beyaz perdeye uyarlanan Blade Runner; sinema tarihinin en önemli yapımları arasına girmeyi başarmıştı. Zaman içerisinde bir kült hâline gelen filmin devamı niteliğindeki Blade Runner 2049 ise Denis Villeneuve imzasıyla 2017’de izleyicilerle buluşmuştu.

Şimdi ise Blade Runner’ın beyaz perde yolculuğu, dizi dünyasına taşınıyor. İkinci yapımdan 50 yıl sonra geçecek yeni Bıçak Sırtı dizisi için çalışmalar geçen yıl eylül ayında başlamıştı. Ancak 2 Mayıs günü ilan edilen senarist greviyle birlikte TV ve sinema sektöründe birçok yapım duraklama noktasına geldi. Blade Runner 2099 da yazar grevinden etkilenen yapımlar arasına katılıyor.

- Reklam -

Blade Runner 2099 Dizisi Grev Nedeniyle Erteleme Kararı Aldı

Blade Runner 2099 Dizisi Çalışmaları Durduruldu

Amerikan Yazarlar Birliği (WGA) grevi, bir başka büyük bütçeli projenin durma noktasına gelmesine neden oldu. Amazon Studios ve Scott Free Productions ortaklığında geliştirilen Blade Runner 2099 dizisinin prodüksiyonu 2024 yılının baharına dek başlamayacak.

Kuzey İrlanda’nın ulusal ekran ajansı Northern Ireland Screen yaptığı açıklamada Blade Runner 2099 çalışmalarının durdurulduğunu doğruladı.

Çalışmaları aylardır Belfast’ta devam eden dizi, WGA grevi sebebiyle durduruluyor. Northern Ireland Screen yaptığı açıklamada, “Birçok serbest çalışan ekip ve tedarik zinciri şirketinin önümüzdeki aylarda bu projeye güvendiğini düşünürsek oluşan bu boşluğu kapatmak için elimizden geleni yapacağız,” ifadesini kullandı.

- Reklam -

Blade Runner 2099 Dizisi Amazon

Amerikan Yazarlar Birliği; mayıs ayının başında dijital platformların gelir dağılımındaki adaletsizliğe dur demek, yapay zekânın senaryo yazımındaki kullanımına sınırlama getirmek ve projelerde yeterli senarist sayısının sağlanması konusunda anlaşmak üzere grev kararı almıştı. Ayrıca geçen haftalarda, benzer bir grevin oyuncular cephesinden de başlatılabileceği öne sürülmüştü.

Grevle birlikte Stranger Things, Cobra Kai, The Handmaid’s Tale, Blade ve Severance dahil birçok dizi ve film çalışmalarını durdurmak zorunda kalmıştı. Hollywood’daki son senarist grevi 2007-2008 yıllarında gerçekleşmiş ve bu eylem sektöre 2,1 milyar dolar kaybettirmişti.

Blade Runner 2099 dizisi için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İklim Krizi Devasa ve Ölümcül Tsunamilere Yol Açabilir

İklim Krizi, Antarktika’dan Gelen Devasa Ölümcül Tsunamileri Tetikleyebilir

John Wick 5 Filmi Lionsgate

Keanu Reeves “John Wick 5” ile İkonik Role Geri Dönüyor: Yeni Film Ön Geliştirme Aşamasında