in ,

Cillian Murphy, “Oppenheimer”daki Başrolü Aldığı Günü Anlattı: “Muhteşemdi”

Cillian Murphy, başrolünü üstlendiği “Oppenheimer” filmi hakkında heyecan verici açıklamalarda bulundu. Christopher Nolan’ın yeni macerası bu yaz vizyona giriyor.

Cillian Murphy - Oppenheimer Rolü
- Reklam -
- Reklam -

Cillian Murphy, atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’a hayat vermeye hazırlanıyor. Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmi ufukta gözükürken yapımdan yeni detaylar da ortaya çıkmayı sürdürüyor.

Oppenheimer sinemalardaki yerini almak için gün sayıyor. Hollywood’un ünlü yönetmeni Christopher Nolan’ın yeni filmi izleyicilerini atom bombasının karanlık yüzü ile tanıştırmaya hazırlanırken filmin başrolü Cillian Murphy rolü almak için uzun bir süreçten geçtiğini açıkladı.

Peaky Blinders dizisi ile birçok izleyicinin aklına kazınan aktör Cillian Murphy, ünlü yönetmen ile 20 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyor. Nolan imzalı Batman üçlemesi, Inception ve Dunkirk filmlerinde yan karakter olarak görev alan Murphy en sonunda Oppenheimer ile başrole geçme fırsatı yaşıyor. Filmde teorik fizikçi ve “atom bombasının mucidi” olarak bilinen J. Robert Oppenheimer karakterini canlandıracak Murphy, Associated Press’e verdiği röportajda ilk günden beri bir Nolan filminde başrol oynamayı “çok istediğini” söyledi:

- Reklam -

“Chris’e (Nolan) açıktan ya da gizliden hangi filmi çekerse çeksin oynamak için hazır olduğumu defalarca söyledim. Rolün büyüklüğünü hiçbir zaman dikkate almadım. Ama içten içe her zaman biliyordum ki, onun filmlerinde bir başrolü canlandırmayı çok istiyordum.”

Cillian Murphy - Oppenheimer

Daha sonrasında Nolan’ın kendisine büyük bir rahatlıkla telefon açtığını anlatan yıldız oyuncu şöyle devam etti:

“Çok alçakgönüllü, anlayışlı bir tonda ve bütün o İngiliz beyefendisi tavrıyla bana dedi ki, ‘Dinle, bir senaryo yazdım, Oppenheimer hakkında. Oppenheimer’ım sen ol istiyorum,’ Muhteşem bir gündü. Uzun yıllar birbirimize karşı duyduğumuz anlayış ve saygı vardı. Daha büyük bir sorumluluğu almanın vakti gelmiş gibi hissettim. Sonradan ortaya çıktı ki bu gerçekten çok büyük bir sorumlulukmuş.”

Cillian Murphy: “Oppenheimer Hakkında Söyleyeceğim Her Şey Göreceklerinizin Yanında Sönük Kalacak”

Filmde canlandırdığı karakterin büyük bir sorumluluk istediğinin altını çizen oyuncu, yönetmenin de bu işin altından başarıyla kalkacağından emin olduğunu sözlerine ekledi:

“Oynadığım karakter çok karmaşık ve birbiriyle çatışan özelliklere sahip ikonik birisi. Fakat zamanın en iyi yönetmenlerinden birisiyle birlikte olduğunuzu biliyorsunuz. Chris’e güvenim tam. Hayatımın yaratıcı ve profesyonel tarafı üzerinde büyük bir etkisi var.

- Reklam -

“Nolan filmi başarılı bir şekilde perdeye taşıyacaktır. Bana kalırsa insanlar filmi gördüklerinde çok şaşıracaklar. Söyleyeceğim her şey IMAX salonunda izleyecekleri şeyin yanında çok sönük kalacak.”

Oppenheimer Yeni Fragman Christopher Nolan

Nolan’ın şimdiye dek çektiği en büyük yapımlardan birisi olmaya aday filmde, Cillian Murphy ile birlikte başka yıldız isimler de bulunuyor. Katherine Oppenheimer rolünde Emily Blunt, Manhattan Projesi yöneticisi General Leslie Groves Jr. rolünde Matt Damon ve atom bombasının bulunmasında büyük katkılar gösteren fizikçi Lewis Strauss rolünde ise Robert Downey Jr. yer alıyor. Ayrıca Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie ve Dylan Arnold da kadroda bulunan isimler arasında.

Christopher Nolan’ın yeni filmi Oppenheimer 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girecek.

Siz Cillian Murphy’nin yeni rolü hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Sabırsızlıkla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yellowstone 5. Sezon ile Final Yapacak

Kevin Costner’ın Role Veda Ettiği “Yellowstone” Dizisinde Final Kararı Çıktı

Red Sonja 50. Yıl Özel Çizgi Romanızel Cizgi Romani

Red Sonja’nın 50. Yılı Özel Bir Çizgi Roman Sayısı ile Kutlanacak