in ,

Bir Döneme Damga Vuran CNBC Kanalı Türkiye’deki Yayın Hayatına Geri Dönüyor

CNBC 8 yıllık aranın ardından Türkiye’ye geri dönüyor. Kanal, iş ve ekonomi dünyasından kapsamlı haber içeriklerini izleyicilerle buluşturacak.

CNBC Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

CNBC Türkiye kanalı yayına başlamak için geri sayıma geçti. İlbak Holding’in girişimleriyle tamamlanan anlaşmayla ünlü haber kanalı önümüzdeki sonbahar lansmanını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Amerikan iletişim ve medya şirketi Comcast’ın sahibi olduğu NBCUniversal News Group bünyesinde yayın yapan CNBC bir kez daha Türkiye’de yayına başlayacak.

Bu yılın başlarında ortaya atılan iddialar, aradan geçen beş ayın ardından resmi olarak doğrulandı. İlbak Holding’in yaptığı açıklamaya göre CNBC Türkiye, iş dünyasında küresel ölçekte yaşanan gelişmeleri Türkiye perspektifinden değerlendirmek üzere ekranlara geri dönüyor. Yakında yayına başlayan olan TV kanalı yerel bakış açısını küresele taşırken küresel olaylar üzerinden de yerel piyasaların nasıl etkileneceğini takip edecek.

- Reklam -

CNBC Türkiye Kanalı

Merkez üssü İstanbul’da yer alacak CNBC Türkiye kanalı günde en az 10 saat canlı yayın yapacak. Bu yayınlar sırasında finans, ekonomi ve iş dünyasından haberlere yer verecek. Kanalın yayın programı; Abu Dhabi, Londra, New York ve Singapur dahil dünya çapındaki CNBC bürolarından yayınlarla desteklenecek.

CNBC Haber Odaklı Bir Yayın Anlayışına Sahip Olacak

Lansman için belirlenen tarihin Ekim 2023 olduğu belirtilirken CNBC Türkiye, uydu, kablo, karasal yayın ağları, internet yayın platformları ve geniş bant hizmeti sunan platformlar üzerinden ülke çapında yaygın bir erişime sahip olacak.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan CNBC International Başkanı ve Genel Müdürü John Casey, küresel bir marka olarak, yerel düzeyde iş haberleri, içgörüler ve analizler sunmanın öneminin farkında olduklarını aktardı.

Casey yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlbak Holding ile birlikte CNBC Türkiye’yi müjdelemekten ve CNBC’nin eşsiz ve dinamik içeriğini Türkiye’de yeniden izleyici kitleleri ile buluşturmaktan ötürü çok heyecanlıyız.”

- Reklam -

CNBC-e Finans

İlbak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat İlbak da kanalı Türkçe içeriğiyle geri getirmekten mutluluk duyduklarını aktarırken şöyle konuştu:

“CNBC Türkiye, taahhüt ettiğimiz eksiksiz, tarafsız, doğru bilgi ve haber içeriğiyle hiç şüphesiz ülkemizdeki iş piyasalarında çığır açacaktır. Karar alma süreçlerini kolaylaştıracak gelişmiş bir bilgi akışı sağlamak ve Türkiye’deki iş dünyasının ve piyasaların tüm potansiyelini ortaya çıkarmak, CNBC Türkiye, izleyicilerinin sürekli değişen küresel iş ortamında bilinçli kararlar almalarına ve fırsatları yakalamalarına yardımcı olmak.”

Yapılan açıklamalara bakıldığında, birçok izleyicinin merak ettiği bir döneme damga vuran dizi/film yayınının CNBC Türkiye programında olmadığı da anlaşıldı. Daha önce 2000-2015 yılları arasında Türkiye’de yayın yapan kanal, Doğuş Yayın Grubu altında çalışmalarını sürdürmüş ve günün belirli saatlerinde Rome, Senfield, Dexter, Game of Thrones ve The Simpsons gibi birçok ikonik yapıma yer vermişti. Kanalın Türkiye’deki yayın hakları sona erdiğinde frekans TLC Türkiye’ye bırakılmıştı.

Ünlü finans kanalının dönüşü hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, televizyon dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Dünya, Marketing Türkiye

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Düşünceme göre iş yine dönüp dolanıp şu anki siyasi ortama varıyor çünkü; eski yayın çizgisinde dizi ve film yayınlamak isteseler bile ‘görünürde olmayan fakat hepimizin bildiği gayriresmî sansür politikası’ yüzünden yayınlayamazlar, yayınlanmasına izin verilse dahi müstehcen sayılabilecek bazı kelimeleri - cümleleri değiştirerek ve sahneleri epey keserek yayınlayabilirler. Bu durumda da zaten bir ilgi çekmesi zor olur kanalın, bakalım seçim sonuçlarına göre şanslarına nasıl bir siyasi ortam oluşacak …

  2. Avatar for AlperYlcnky1903 AlperYlcnky1903 dedi ki:

    Arkadaşlar sadece ekonomi kanalı olarak geri dönüyor çünkü televizyonda doğru düzgün ekonomi kanalı kalmadı. Dizi yayınları geri dönmeyecek ve bu haber 6 ay önce çıkmıştı. Siz haberin genişletilmiş versiyonunu okudunuz mu ? sadece ekonomi haberleri için geri dönüyor yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crowded Room Fragmanı: Tom Holland Başrolde

Tom Holland’lı Apple TV+ Dizisi “The Crowded Room”dan İlk Fragman

Arnold Schwarzenegger Belgeseli Fragmanı

Arnold Schwarzenegger’ın Hayatı Belgesel Oldu: İşte İlk Fragman