in ,

Yazar Deniz Kavukçuoğlu Hayatını Kaybetti

Deniz Kavukçuoğlu 79 yaşında hayata veda etti. Gazeteci ve yazar kimlikleriyle tanınan Kavukçuoğlu, TÜYAP AŞ’de Kültür Fuarları Genel Koordinatörü olarak çalışıyordu.

Deniz Kavukçuoğlu Ölüm Haberi
- Reklam -
- Reklam -

Deniz Kavukçuoğlu aramızdan ayrıldı. Gazeteci, yazar ve çevirmen Kavukçuoğlu’nun bir süredir tedavi gördüğü belirtildi.

Sen Vatan Haini misin Baba?, Zarife ve Alageyik Sokağı Bir Liman mıydı? ve Onu Ben Öldürdüm Leonardo kitaplarının yazarı Deniz Kavukçuoğlu 79 yaşında hayatını kaybetti. Kavukçuoğlu’nun ölüm haberini yazar Metin Celal, sosyal medya hesabı üzerinden şu sözlerle duyurdu:

“Çok değerli ağabeyimiz
Deniz Kavukçuoğlu
Vefat etti.
Deniz Kavukçuoğlu uzun süredir tedavi görüyordu.
Ailesine, dostlarına, okurlarına, yazar ve yayıncı dostlarına başsağlığı diliyorum.”

- Reklam -

Deniz Kavukçuoğlu

Roman, öykü ve düşünce yazıları ile tanınan Deniz Kavukçuoğlu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yazarın bazı eserlerinin yayıncısı olan Can Yayınları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Can Öz, vefat haberini şu sözlerle karşıladı:

“İlk gençlik yıllarından beri hayatımın kırılma anlarında hep vardır. Bende izi çoktur. Babamın da en yakın dostlarındandı. Harika bir yazardı. Otoriteye meydan okumayı iyi bilirdi. Hepsinden önemlisi, çok severdim. Hep özleyeceğim.”

Deniz Kavukçuoğlu Kimdir?

30 Ekim 1943 yılında İstanbul’da doğan Deniz Kavukçuoğlu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da; üniversite eğitimini ise Almanya’da tamamladı. Tübingen, Heidelberg ve Nürnberg’de felsefe, tarih, ekonomi üzerine okuyan yazar; 1970’li yıllarda Almanya’nın çeşitli kentlerinde, özel kuruluşlarda yönetici olarak görev aldı. 1960’lı senelerde Ant dergisi, Aydınlık dergisi ve Yeni Ortam gazetesinde yazılarıyla yer buldu. 1990’ların başında Milliyet’in yurt dışı baskısında ve Aydınlık gazetesinde köşe yazıları yazdı.

- Reklam -

Deniz Kavukçuoğlu Ölüm Haberi

Şiddetten Demokrasiye / Sosyal Demokrasi ve Milliyetçilik’i (Ercan Karakaş, Günay Özdoğan ve Murat Belge ile birlikte) 1996’da, Karl Marx’tan Günümüze Almanya’da Sosyal Demokrasi’yi 1997’de, Deniz Bitti’yi ve Sosyal Demokraside Temel Eğilimler’i 1998’de, Alageyik Sokağı Bir Liman mıydı?’yı 2002’de, Sen Vatan Haini misin Baba?’yı ve Zarife’yi 2003’te, Kedi Gülüşü’nü 2004’te, Bir Yolculuk Öyküsü / TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nın 25 Yılı’nı 2006’da, Tarih Her Sabah Yeniden Yazılır ve İnsan Suretleri’ni 2007’de, Umut: Sosyalizm’i 2008’de, Mühürdar’dan Moda’ya – Bir Gezinti Kitabı’nı 2011’de yayımladı.

1992’nin sonunda Türkiye’ye dönüş yapan Deniz Kavukçuğlu, 1993’ten itibaren TÜYAP AŞ’de Kültür Fuarları Genel Koordinatörü olarak görev yaptı ve 1997’den beri de Cumhuriyet gazetesinde yazdı.

Deniz Kavukçuoğlu ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    2-3 senedir yazamıyordu ama son 20 yılın Cumhuriyet gazetesi deyince ilk aklıma gelen yazarlarındandı.

    Ailesine, sevenlerine ve okurlarına başsağlığı diliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quentin Tarantino Dijital Yayın Platform Filmleri

Quentin Tarantino Dijital Platform Filmleri Hakkında Konuştu: “Zamanın Ruhunu Yansıtmıyorlar”

Stephen King Favori Dizisi

Stephen King’in “Daha İyisi Yok” Dediği Dizi: “The Wire”