in ,

Ödüllü Senarist Özlem Yılmaz’ın İlk Öykü Kitabı “Divan Cadısı” Raflarda

Özlem Yılmaz imzalı “Divan Cadısı” raflardaki yerini alıyor. Ödüllü senaristin elinden çıkan öykü kitabı, Everest Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Divan Cadısı - Özlem Yılmaz
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü senarist Özlem Yılmaz’ın ilk öykü kitabı Divan Cadısı, raflardaki yerini aldı. Everest Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, yedi öyküyü bir araya getiriyor.

Mezuniyetini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nde tamamlayan Özlem Yılmaz, 2004-2012 yılları arasında farklı sinema filmleri ve televizyon dizilerinde yardımcı yönetmen olarak görev yaptı. 2012 yılında Yüzündeki Dalgalar – Boş Ada belgesel filmiyle yönetmenliğe adım attı. Senaristliğe ise Uçurum dizisiyle başlayan ve uluslararası Emmy ödüllü Kara Sevda dahil Kuzgun ve Bir Aşk İki Hayat gibi yapımlarda yer alan isim, şu anda da bu alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce Ahududulu Zaman Dilimi’ni kaleme alan Yılmaz, şimdi de Divan Cadısı adlı ilk öykü kitabı ile okurların karşısına çıkıyor. Kitaptaki her öykü, birbirinden farklı konuları ele almasına rağmen, birbirleriyle bağlantılı ve bir bütünün parçaları gibi hareket ediyor.

- Reklam -

Tanıtım yazısına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Divan Cadısı – Özlem Yılmaz | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Divan Cadısı - Özlem Yılmaz

“İçimizdeki sesi böyle kaybediyoruz işte. Duyup duymazlıktan gelince bir dahakine alçalıyor desibeli. Sonra zaten duyan kalmayınca ses de kendiliğinden bir ölüm uykusuna yatıyor.”

- Reklam -

Hepsi birbirinden farklı ama derinlerde birbirine bağlı toplam yedi öykü, tam yedi yalan, yedi yüzleşme. Kendi bedenindeki coğrafyadan habersiz kadınlardan insan ruhunun taşrasına, sırlı atlas yorganlardan bir divan şiltesinin altındaki şifalı tohumlara… Divan Cadısı, kişisel tarihi yeniden inşa eden hafıza oyunlarına, insanın köşe bucak kaçtığı kendi hakikatiyle yüzleşmesine, hatta o hakikati doğurmasına dair bir karnaval.

Sinema ve televizyon dünyasının üretken isimlerinden, ödüllü senarist Özlem Yılmaz’dan yaratıcı betimler ve içgörülerle bezenmiş, “bilinen ama fark edilmeyen” şeylere işaret etmesiyle iz bırakan, sinematografik öğeleriyle adeta film izler gibi okunan güçlü öyküler. Divan Cadısı, heyecan verici bir ilk kitap.

Divan Cadısı’nın editörlüğünü Didem Ünal Demir, düzeltisini Yılmaz Akan, kapak illüstrasyonunu Erin İlkcan Aslan, kapak tasarımını Kardelen Akçam ve son olarak sayfa tasarımını ise Yusuf Yıldız üstleniyor. Toplamda 192 sayfadan oluşan eser Mayıs 2023 itibarıyla kitapçılardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Özlem Yılmaz’ın yeni kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca edebiyata ilgili tüm içeriklerimizden haberdar olmak adına bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ölen Bir Yıldız Gezegenini Yutarken İlk Kez Gözlemlendi

Bilim İnsanları Ölmekte Olan Bir Yıldızın Bütün Bir Gezegeni Yuttuğuna İlk Defa Tanıklık Etti

Ay'ın Katı İç Çekirdeğe Sahip Olduğu Nihayet Doğrulandı

50 Yıllık Bilmece Çözüldü: Ay’ın Tıpkı Dünya Gibi Katı Demirden Bir ‘Kalbi’ Olduğu Doğrulandı