in ,

Barış Bıçakçı 3 Yıllık Aranın Ardından Yeni Kitabı “Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin” ile Raflara Dönüyor

Barış Bıçakçı’nın yeni romanı “Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin” ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin - Barış Bıçakçı
- Reklam -
- Reklam -

Barış Bıçakçı imzalı Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin kitabı, İletişim Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuldu.

Yazdığı eserlerle çağdaş Türk edebiyatının önde gelen yazarları arasında anılan Barış Bıçakçı, son olarak 2021 yılında öykü kitabı Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme ile adından söz ettirmişti.

1966 senesinde Adana’da doğan Barış Bıçakçı, edebiyat macerasına 1990’lı yıllarda şiirleriyle adım attı. 2000 yılında yayımlanan Herkes Herkesle Dostmuş Gibi zaman içerisinde kendine has bir okur kitlesine ulaştı. Onu, 2002’de Veciz Sözler, 2003’te Aramızdaki En Kısa Mesafe, 2004’te Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 2006’da Baharda Yine Geliriz, 2008’de Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra, 2011’de Sinek Isırıklarının Müellifi, 2016’da Seyrek Yağmur ve 2019’da Tarihî Kırıntılar takip etti. Yazarın basılan son kitabı ise Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme oldu.

- Reklam -

Bizim Büyük Çaresizliğimiz romanı Seyfi Teoman tarafından sinema filmine de adapte edilen Bıçakçı, 2021’de İşe Yarar Bir Şey, 2021’de ise Sen Ben Lenin’de senarist olarak görev aldı. Yazar 2019’da ise Pelin Esmer’in Kraliçe Lear adlı belgeselinde yapımcı olarak görev aldı.

Sade ve içten üslubuyla gündelik yaşamı, insan ilişkilerini ve duygusal derinlikleri başarıyla işleyen bir yazar olarak öne çıkan Bıçakçı, özellikle melankolik atmosferi ve karakterlerin iç dünyasına dair derinlemesine gözlemleriyle tanınıyor.

Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin, Barış Bıçakçı’nın 2019’da yayımlanan Tarihî Kırıntılar’dan sonra kaleme aldığı ilk roman.

Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin – Barış Bıçakçı | Arka Kapak Tanıtımı

Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin - Barış Bıçakçı

“Niyetim, kitaplardan, filmlerden değil, doğrudan insanlardan öğrendiklerimi derleyip toplamak.
(…) Hoş, kitaplardan ve filmlerden öğrendiklerim olmasa insanlardan da pek bir şey öğrenemezdim!”

Şahsi bir ansiklopedi olabilir mi? Varoluşun anlamına dair, insanın türlü türlü haline dair ama aynı zamanda başıboşluklara, tatlı neşelere, uyuyup uyanmaya dair maddeleriyle… İnsanın kendi hayatının, avuntularının, esasen de bilmezliklerinin ansiklopedisi.

- Reklam -

“Bilmemeyi çoktan sahiplenmiş” birisinin, başkalarından neler neler öğrendiklerinin dökümünü yapan maddeleriyle… “Soluk almadan bilmeye” ayak direyen, mütereddit bir ansiklopedi.

Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin, sahiden dünyaya yeni gelmiş gibi halis ve saf, konuşuyor bir yandan… Bir yandan da, adeta mühendis aklıyla bir oyun oynuyor. Bir kenarda da aşk akıyor, “deneyime dayanmayan bilgelik” olarak. Barış Bıçakçı’dan, ömür kadar kısa bir roman.

Toplamda 131 sayfadan oluşan romanın editörlüğünü Tanıl Bora, düzeltisini Berkay Üzüm, kapak tasarımını Ali Osman Coşkun üstleniyor. Kapaktaki görsel ise Münevver Bıçakçı imzasını taşıyor. Eser, 11 Ekim 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Barış Bıçakçı’nın yeni kitabı Dünyaya Yeni Gelen Okurlar İçin hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ın WhatsApp Kanalını Takip Etmek İçin Tıklayın

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hugo Weaving Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmlerinde Olmayacak

Hugo Weaving, Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmlerinde Rol Almayı Düşünmüyor: “Hiçbir Arzum Yok”

Yayınevleri Gebze Kitap Fuarı'na Katılmayacak

Yayınevlerinden Hayvan Katliamına Sert Tepki: Gebze Kitap Fuarı Boykot Ediliyor