in , ,

Final Fantasy 7 Rebirth’ün İlk Detayları Belli Oldu: İşte Çıkış Tarihi ve Fragman

Final Fantasy 7 Rebirth çıkış tarihi duyuruldu. Oyunun uzun süren gizemli sessizliği yeni fragman ile Summer Game Fest 2023’te bozuldu.

Final Fantasy 7 Rebirth Çıkış Tarihi ve Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Final Fantasy 7 Rebirth’ün gizemli sessizliği, Summer Game Fest 2023 etkinliğinde bozuldu. Oyunun çıkış tarihi, hikâye değişiklikleri ve beklenmedik bir karakterin ölümünü gösteren bir fragman ile yapıma dair ilk detaylar gün yüzüne çıktı.

Final Fantasy 7 Rebirth, 1997’nin orijinal Final Fantasy VII oyununu yeniden canlandıran üç bölümlük bir serinin ikinci bölümü olarak oyuncuların karşısına çıkacak. Yeni oyun, 2020’de başlayan FF7 Remake’in hikâyesini sürdürecek ve daha da genişletecek. Summer Game Fest’te ortaya çıkan bilgiler ile oyuncuların yaklaşan RPG’nin bir parçası olmak ve Cloud ile maceralarına devam etmek için daha fazla beklemeleri gerekmeyeceği anlaşıldı.

YouTube ve Twitch üzerinden canlı olarak yayınlanan Summer Game Fest 2023 etkinliğinde, Final Fantasy 7 Rebirth’ün çıkış tarihinin 2024 olduğu ve orijinal planlanan kış 2023 tarihinden vazgeçildiğini duyuruldu.

- Reklam -

Final Fantasy 7 Rebirth Çıkış Tarihi ve Fragman

FF7 hayranları, oyunun Twitter hesabının son gönderileri sayesinde Square Enix’in büyük bir açıklama yapacağına dair ipuçlarını yakalamışlardı. Hesap, oyunun özellikleri ve geliştirilmesiyle ilgili soruları yanıtlamak için her gün bir Geliştirici Yorumu paylaşmaya başlamıştı. Summer Game Fest etkinliği ile aynı güne denk gelen yedinci Geliştirici Yorumu, birçok kişinin etkinlik veya Square Enix’in kendi vitrininin oyun hakkında daha fazla bilgi vereceğini ummasına yol açtı. Beklendiği gibi de oldu.

Final Fantasy 7 Rebirth Çıkış Tarihi Açıklandı: Oyuncuların Bir Süre Daha Beklemesi Gerekecek

Final Fantasy 7 Rebirth fragmanı, hikâye değişikliklerini ve Tifa’nın ölümünü göstererek, oyunun Haziran 2022’de tanıtılmasından bu yana sessizliğe bürünmüş olan hayranları rahatlattı. FF7 Rebirth’ün mayıs ayındaki PlayStation etkinliğinde yer almaması bazı endişelere yol açmıştı. Bu durum, 22 Haziran’da piyasaya sürülecek olan Final Fantasy 16 ile rekabet etmekten kaçınmak ve Final Fantasy 7 Rebirth’e adil bir zaman payı vermek amacıyla Square Enix’in pazarlama stratejisiyle ilişkilendirildi.

Final Fantasy 7 Rebirth'ün İlk Detayları Belli Oldu: İşte Çıkış Tarihi ve Fragman

Oyun sektöründen eleştirmenler, 16. oyunun Final Fantasy VII Rebirth ile girdiği rekabette zorlanacağını ifade ediyor. Final Fantasy 7’ın sadık bir hayran kitlesi bulunurken, FF16 yeni karakterler ve sıra dışı bir hikâye sunuyor. Yorumcular, FF7 Rebirth etrafında artan heyecan ile Final Fantasy 16’in yakın zamanda piyasaya sürülmesi için ideal olmadığını ancak bekleyen oyuncuların güncellemeler istemesi anlaşılabilir bir durum olduğunu da ifade ediyor.

- Reklam -

Square Enix, Tifa ile ilgili hikâye değişikliklerini gösteren bir fragmanla beklentilere yanıt verdi. Bu sahne bir geri dönüş olmasına rağmen, orijinal FF7 oyununu oynayan herkes, Sephiroth ile yapılan bir konuşmanın günümüzde geçtiğini hatırlayacaktır. Tifa’nın ölümüne işaret eden alt metin açıkça görülebiliyordu ve FF7 Remake’in kendi hikâye değişikliklerine sahip olduğu biliniyordu.

Hemen aşağıdan etkinlikte yayınlanan fragmana ulaşabilirsiniz.

Final Fantasy 7 Rebirth Fragmanı

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Final Fantasy 7 Rebirth için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yenilenen oyuna dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lord of the Rings: Return to Moria Fragmanı

Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu ile Moria Madenlerinin Kapıları Aralanıyor: İşte “Return to Moria”dan Fragmanı

Nefes Alan, Terleyen ve Titreyen Robot İcat Edildi

Bilim İnsanları İlki Gerçekleştirdi: Nefes Alan, Terleyen ve Titreyen Bir Robot Geliştirildi