in ,

Jude Law ve Alicia Vikander’lı Tarihi Dram ve Psikolojik Gerilim Filmi “Firebrand”e İlk Bakış

Firebrand filmi dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde yaptı. Karim Aïnouz imzalı yapımdan ilk bakış görseli yayınlandı.

Firebrand İlk Bakış - Jude Law - Alicia Vikander
- Reklam -
- Reklam -

Firebrand filmi için ilk bakış görseli paylaşıldı. Yapım, İngiltere Kralı VIII. Henry’nin son eşi Kraliçe Katherine Parr ile olan ilişkisini konu alıyor.

Yönetmenliğini A Vida Invisível, O Céu de Suely ve Praia do Futuro yapımlarıyla tanınan Portekizli sanatçı Karim Aïnouz’un üstlendiği tarihi dram türündeki Firebrand ufukta gözüktü.

Filmde Oscar adayı Jude Law (Fantastic Beasts, The Nest, Peter Pan and Wendy) İngiltere Kralı VIII. Henry’yi, Oscar ödüllü aktris Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl) ise Kraliçe Katherine Parr’ı canlandırıyor.

- Reklam -

Bir yılı bulan prodüksiyon sürecinin ardından galasını geçen günlerde 76. Cannes Film Festivali’nde yapan film, psikolojik gerilim unsurlarıyla da öne çıkıyor. Firebrand, Cannes’da Altın Palmiye için yarışan yapımlar arasında yer alıyor.

Firebrand Filmi, “Queen’s Gambit” Romanından Uyarlanıyor

Film, İngiltereli yazar Elizabeth Fremantle’ın 2013 tarihli Queen’s Gambit romanından perdeye taşınıyor. Yapımın senarist koltuğunu ise Henrietta Ashworth (Killing Eve) ile Jessica Ashworth (Becoming Jane) paylaşıyor.

Queen’s Gambit uyarlaması filmden paylaşılan ilk karede, İngiltere Kralı VIII. Henry’nin altıncı ve son eşi Kraliçe Katherine Parr ile bir görüntüsüne yer veriliyor.

Firebrand İlk Bakış Jude Law - Alicia Vikander 2023

Tudor İngiltere’sinde geçen film, Kral VIII. Henry denizaşırı seferdeyken saltanat vekili olan eşi Katherine’in, Protestan inançlarına geçilmesi için çabalamasıyla başlıyor. Giderek daha paranoyak bir hâle gelen Kral, geri döndüğünde öfkesini Kraliçe’nin çocukluk arkadaşlarından çıkarıyor. Yapımın konusu, ikili arasındaki ölüm kalımla dolu gergin ilişki etrafında şekilleniyor.

Psikolojik Gerilim Ağır Basacak

Kral seferden geri döndüğünde artık daha paranoyak ve öfkesini çıkartmak için Kraliçe’nin çocukluk arkadaşlarını ihanetle suçlayarak

Yönetmen Karim Aïnouz daha önce yaptığı bir açıklamada Katherine Parr’ın kendisine ilham verdiğinden bahsetmiş ve İngiltere tarihinde yeterince önem görmediğine dikkat çekmişti.

- Reklam -

“VIII. Henry’nin zulüm dolu hükümdarlığı ve Kral’ın ellerinde can veren, acı çeken kişiler hakkında çok fazla detay biliniyor. Ancak benim buradaki odak noktam hayatta kalmayı değil; tüm bunlar yaşanırken gelişmeyi de başaran bir kadına yönelik. Tudor döneminde geçen, o dönemi yansıtan psikolojik korku türünde bir film olacak.”

Alicia Vikander‘dan önce rol için düşünülen isim Michelle Williams olmuştu.

Firebrand - 76. Cannes Film Festivali

Filmin oyuncu kadrosunda Alicia Vikander ve Jude Law’a Edward Seymour rolünde Eddie Marsan, Thomas Seymour rolünde Sam Riley, Cat rolünde Ruby Bentall, Anne Askew rolünde Erin Doherty, Ellen rolünde Bryony Hannah, Stephen Gardiner rolünde Simon Russell Beale, Dr. Mulay Al-Farabi rolünde Amr Waked ve Prenses Mary rolünde Patsy Ferran eşlik ediyor.

Son dönemlerde giderek popülerleşen “kraliyet gerilimi” türünün de bir parçası olan Firebrand için henüz bir vizyon tarihi paylaşılmadı.

Sizin Firebrand için görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nadir Bir Kara Delik Türü Keşfedildi

Varlığı Kanıtlanamamış Nadir Bir Kara Delik Türü Samanyolu Galaksisi’nin Yörüngesinde Olabilir

Delicious in Dungeon Fragmanı: Yeni Fantastik Anime Yolda

Kill la Kill’in Stüdyosundan Yeni Fantastik Anime: “Delicious in Dungeon”dan Fragman Yayınlandı