in ,

Korku Oyunu “Five Nights at Freddy’s” Uyarlaması Filmden İlk Fragman

Five Nights at Freddy’s fragmanı yayınlandı. Scott Cawthon imzalı korku oyunundan uyarlanan film, Blumhouse tarafından geliştiriliyor.

Five Nights at Freddy's Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Five Nights at Freddy’s fragmanı çıktı. Bağımsız korku oyunundan sinemaya uyarlanan yapımın yönetmenliğini The Wind ile tanınan Emma Tammi üstleniyor.

Five Nights at Freddy’s oyunu basit ve ürkütücü oynanışıyla bütün interneti esir aldıktan yaklaşık 10 yıl sonra, Blumhouse bağımsız korku oyununu perdeye taşımaya hazırlanıyor.

Filmin yönetmenliğini, daha önce başka bir korku hikâyesi olan The Wind’i izleyicilerle buluşturmuş olan Emma Tammi üstleniyor. Proje, oyunun yaratıcısı Scott Cawthon’un doğru senaryoyu araması sebebiyle uzun bir gecikme yaşamıştı. Yayınlanan ilk fragmanla birlikte arayış süreci de yavaş noktalandı. Five Nights at Freddy’s hem sinemaya hem de dijital yayın platformu Peacock’a çıkış yapmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Five Nights at Freddy's Film Fragmanı

Yayınlanan ilk fragman  Mike Schmidt’in (Josh Hutcherson), Freddy Fazbear’s Pizza’da gece vardiyasında güvenlik görevlisi olarak işe girmesiyle başlıyor. Freddy’s’te işlerin göründüğü gibi olmadığı kısa süre içerisinde anlaşılıyor ve restorandaki gizemli olaylar, kayıp çocuklar ve korkunç trajediler hikâyeyi daha karanlık bir noktaya taşıyor.

Orijinal oyunların konusu yapımın yaratıcısı Cawthon tarafından hiçbir zaman doğrulanmadı. Ancak ana seride, yan kitaplarda ve bağlantılı romanlarda bırakılan ipuçları, gerçekte neler olup bittiğine dair oldukça net bir tablo yarattı.

Five Nights at Freddy’s Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yapımın oyuncu kadrosunda Josh Hutcherson ve Matthew Lillard ile birlikte Elizabeth Lail, Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Jess Weiss, Grant Feely, Jade Kindar-Martin, Kevin Foster, Jophielle Love, Theodus Crane ve Christian Stokes gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Bu yapımla birlikte sinema ve TV’de video oyun uyarlamaları giderek daha fazla kendisine yer bulmayı sürdürüyor. Ocak ayında Naughty Dog oyunu The Last of Us ekrana taşınmış, kısa bir süre önce ise The Super Mario Brothers Movie beyaz perde izleyiciyle buluşarak 1 milyar dolar hasılatı geçmeyi başarmıştı.

Five Nights at Freddy's Fragman

Five Nights at Freddy’s filmi 27 Ekim 2023 tarihinde sinemalarda ve Peacock’ta izleyicilerle buluşacak.

Five Nights at Freddy’s uyarlaması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hollywood Senaristleri Grevi Etkilenen Dizi ve Filmler

The Last of Us’tan Stranger Things’e… İşte Hollywood Senaristleri Grevinden Etkilenen Yapımlar

Avrupa Komisyonu - Microsoft Activision-Blizzard Kararı

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Activision-Blizzard’ı Satın Almasını Onayladı