in , ,

Isaac Asimov Uyarlaması “Foundation” 2. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Yeni Fragman

Foundation 2. Sezon fragmanı yayınlandı. Apple TV+’ın Isaac Asimov imzalı kült bilimkurgu uyarlaması yeni bölümleri için tarih verdi.

Foundation 2. Sezon Fragmanı ve Çıkış Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Foundation 2. Sezon fragmanı görücüye çıktı. Apple TV+ ekranlarında yayınlanan ve Isaac Asimov’un Türkçeye Vakıf adıyla tercüme edilen serisinden ekrana taşınan bilimkurgu dizisi geri dönüyor.

David S. Goyer (The Dark Knight, The Sandman) ve Josh Friedman (Terminator: Dark Fate) ikilisi tarafından ekrana taşınan Foundation dizisinin birinci sezonu 2021’de yayınlanmıştı.

İlk sezonunda kaynak materyale sadık olma dahil birçok konuda eleştirilere maruz kalan yapım, 2. sezon onayını hızlı bir şekilde 2021’de almıştı. Aradan geçen yaklaşık bir buçuk yılın ardından Foundation 2. sezon izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor.

- Reklam -

Isaac Asimov’un 1942 yılında yazmaya başladığı Vakıf serisi, insanlığı kurtarmak için Galaktik İmparatorluğa karşı isyan eden psiko-tarihçi Hari Seldon ile başlayan ve yüzlerce yıla yayılan bir macerayı takip ediyor.

Dizide Hari Seldon rolü Jared Harris, Gaal Dornic rolü Lou Llobell, Brother Day rolü Lee Pace, Salvor Hardin rolü Leah Harvey, Demerzel rolü Laura Birn, Lewis Pirenne rolü Elliot Cowan ve Brother Dusk rolü Terrence Mann tarafından canlandırılmıştı.

Foundation 2. Sezon Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Foundation 2. sezon, ilk sezonun finalinden yaklaşık bir asır sonra başlıyor. Bin yıllara yayılan bir destanı konu alan seri, Asimov’a Hugo Ödülü’nü de getirmişti.

Yapımın yeni sezonunda diziye katılan oyuncular arasında ise Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Holt McCallany, Rachel House, Nimrat Kaur, Ben Daniels ve Dimitri Leonidas yer alıyor.

Foundation 2. Sezon Fragmanı

- Reklam -

Dizinin yaratıcılarından Goyer, daha önce verdiği bir demeçte dizinin uzun soluklu bir macera olabileceğine dair sinyalleri şu sözlerle vermişti:

“Çocukluğumdan beri Hari Seldon ve Eto Demerzel’in nasıl görünüp nasıl konuşacağını; Terminus ve Trantor’un nasıl hissettireceğini hayal ettim.

“Şimdi, 2. sezonla birlikte izleyicilerimiz aralarında Hober Mallow ve General Bel Roise’un da bulunduğu Asimov’un unutulmaz karakterlerinden ve dünyasından daha fazlasını keşfedebilecek. Yepyeni bir kuşağın Asimov’un harika eserlerini okuduğu için çok heyecanlıyım. Foundation ile uzun soluklu oyun oynuyoruz. Bu destanı bana emanet ettikleri için Apple ve Skydance’taki ortaklarıma minnettarım.”

Foundation 2. Sezon Fragmanı Çıkış Tarihi

Foundation 2. sezon bölümleri 14 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Apple TV+ üzerinden haftalık olarak yayınlanacak. Yeni sezon, ilk sezonda olduğu gibi toplam 10 bölümden oluşacak.

Foundation 2. sezon için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilimkurgu dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Poor Things Fragmanı Yayınlandı

Emma Stone, Mark Ruffalo ve Willem Dafoe’lu “Poor Things” Filminden İlk Fragman

69. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Ayşegül Devecioğlu Oldu

69. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın Kazananı Belli Oldu