in , ,

George R.R. Martin’den Senarist Grevine Kayıtsız Şartsız Destek: Dizi, Kış Rüzgârları ve Spin-off Hakkında Konuştu

George R.R. Martin Hollywood’da devam eden senarist grevini destekleyen açıklamalarda bulundu. Game of Thrones’un yazarı, son gelişmeleri değerlendirdi.

George R.R. Martin Senarist Grevi
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, Amerikan Yazarlar Birliği’nin grev kararı başta olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu. Dünyaca ünlü Game of Thrones serisinin yaratıcısı, grevi desteklediğini kaydederken stüdyoların “akıllarının başlarına gelmesini” beklediğini de dile getirdi.

Geçen hafta başlayan Amerikan Yazarlar Birliği greviyle Hollywood’da senaristler daha adil şartlar yaratılana kadar çalışmayı durdurma kararı almıştı. Stüdyoların gelir dağılımı konusunda eşitsiz yaklaşımı başta olmak üzere birçok konuda protestolara başlayan Amerikan Yazarlar Birliği’nin eş başkanı Chris Keyser, müzakere komitesiyle orta yol bulma konusunda birbirlerinden oldukça uzakta olduklarını dile getirmişti.

Şu sıralar Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı Kış Rüzgârları’nı yazan ve bir yandan da House of the Dragon 2. sezon, spin-off projeleri ve antoloji çalışmalarıyla meşgul olan George R.R. Martin, kişisel blog sayfası üzerinden yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi.

- Reklam -

George R.R. Martin: “Yazarları Hiç Bu Kadar Birlik İçinde Görmemiştim”

Uzun yıllar Hollywood’da yazar olarak çalıştığını belirten Martin, koşulların ne denli zorlu olduğunu bildiğini söyledi. Stüdyoların yazarları greve mecbur bıraktığını kaydeden Martin şöyle konuştu:

“Los Angelas’ta değilim. Bu yüzden 1988’de olduğu gibi grev hattında yürüyemiyorum. Ancak yazarları tam, eksiksiz ve kesin bir şekilde desteklediğimin kayda geçmek istiyorum.”

George R.R. Martin Senarist Grev

Grevin ne kadar süreceği hakkında hiçbir fikrinin olmadığını belirten Martin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Belki Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği’nin aklı yarın başlarına gelecek ve her şey önümüzdeki hafta tamamlanacak. Ancak bu konuda bahse girmezdim. 1986’da TV ve sinema dünyası için yazmaya başladığımdan beri birkaç grev yaşadım. 1988’deki ilk grev, Hollywood tarihinin en uzun greviydi ve 22 hafta devam etti. Son olarak 2007-2008 yıllarındaki grev 100 gün sürmüştü. Bu, daha uzun da sürebilir. Sorunlar daha önemli ve yazarları hiç bu kadar birlik içinde görmemiştim.”

George R.R. Martin Diziler Hakkında Son Gelişmeleri Aktardı

Yapımı süren dizilere dair de konuşan George R.R. Martin yapımcısı olduğu Dark Winds’in 2. sezon çekimlerinin birkaç ay önce sona erdiğini ve kurgusunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Peacock’un Wild Cards dizisinden vazgeçtiğini ve uyarlama için yeni bir platform aldığını belirtirken Game of Thrones spin-off’u A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’ın yazar odasının grev boyunca kapandığını açıkladı.

House of the Dragon 2. Sezon Çekimler HBO Max

- Reklam -

Martin ayrıca House of the Dragon 2. sezon çekimlerinin nisanda başladığını ve prodüksiyonun grevden etkilenmediğini de aktardı. Yazarların işlerini tamamladığını ve başka bir revizyonun gelmeyeceğini söyleyen Martin; işin gerisinin yönetmen, oyuncular ve ekipte olduğunu açıkladı.

6. Kitap Açıklaması: “Kış Rüzgârları Bir Numaralı Öncelik”

Martin uzun süredir yazmaya devam ettiği Kış Rüzgârları hakkında da konuştu.

“Bazılarınız grevin Kış Rüzgârları’nı etkilediği yönünde yanlış bir varsayımla endişeleniyor olabilirsiniz. Rahat olun. Amerikan Yazarlar Birliği film ve TV yazarları içindir. Romanlar, öyküler veya başka bir düzyazı kurgusu, çizgi roman, grafik roman, sahne oyunları, öykü kitapları ve antolojilerle ilgisi yoktur. Tüm bu alanlarda devam eden projelerim var ve çalışmalara hız kesmeden devam ediyorum. Kış Rüzgârları da bir numaralı öncelik olmaya devam ediyor.”

George R.R. Martin Grev

Martin serinin 6. kitabı için 12 yılı aşkın süredir çalışıyor ve Buz ve Ateşin Şarkısı macerasını noktalayacak 7. kitap  A Dream of Spring’in yazım süreci henüz başlamadı.

Martin grev hakkındaki sözlerini, “Uzun bir mücadele olabilir. Ama siz bizimleyseniz kaybedemeyiz,” şeklinde tamamladı.

George R.R. Martin’in son açıklamalarını sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Dede yine Rothfuss’a göre falan iyi ya. Ölmeden 6 yı bastırır en kötü ihtimalle.

    Rothfuss komple bıraktı galiba mücadeleyi. :smiley:

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Mücadele verdiğine eminmiyiz…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beterböcek 2 Vizyon Tarihi Belli Oldu

Tim Burton Klasiği Geri Dönüyor: “Beterböcek 2″nin Vizyon Tarihi Açıklandı

Good Omens 2. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu

Neil Gaiman ve Terry Pratchett’ın Aynı Adlı Romanından Uyarlanan “Good Omens”ın 2. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu