in ,

Disney’in Perili Köşk Filmi “Haunted Mansion” 13 Yaş Sınırıyla Vizyona Girecek

Haunted Mansion filmi bu yaz izleyicilerle buluşuyor. Oyuncu kadrosu ile dikkat çeken Disney imzalı korku yapım, PG-13 sınırıyla vizyona girecek.

Haunted Mansion Yaş Sınırı
- Reklam -
- Reklam -

Haunted Mansion filmi için geri sayım devam ediyor. Oyuncu kadrosunda Rosario Dawson, Winona Ryder ve Jamie Lee Curtis gibi isimlerin yer aldığı film bazı tematik unsurlar ve korkutucu aksiyon sahneleri nedeniyle yaş sınırıyla yayınlanacak.

Disney filmleri çoğunlukla yaş sınırına takılmadan vizyona sokmayı tercih ettiğinden Haunted Mansion’da alınan karar, birçokları için sürpriz bir gelişme oldu. Bununla birlikte Disney’in son dönemdeki popüler yapımlarından Cruella, Mulan ve Jungle Cruise ve ünlü Pirates of the Caribbean serisi de benzer yaş sınırlamalarına şahitlik etmişti.

Daha önce başrolünde Eddie Murphy’nin yer aldığı 2003 tarihli The Haunted Mansion yapımı, bu sınırlamaya takılmamıştı. Dolayısıyla yeni yapımda şiddetin dozu biraz daha yükselecek gibi görünüyor.

- Reklam -

Bad Hair ve Dear White People’ın yönetmeni Justin Simien tarafından yönetilen yeni Haunted Mansion uyarlaması, New Orleans’ta eski bir malikaneye taşınan Rosario Dawson ve Chase W. Dillon’ın canlandırdığı bir anne ve oğlunu merkezine alıyor.

Haunted Mansion Filmi

Yeni evlerinin hayaletli olduğunu keşfeden çift, sonrasında bir doğaüstü uzmanının (LaKeith Stanfield), bir medyumun (Tiffany Haddish), bir rahibin (Owen Wilson) ve bir tarihçinin (Danny DeVito) yardımıyla bu korkunç durumla yüzleşmek durumunda kalır.

Haunted Mansion Filmi Güçlü Oyuncu Kadrosu ile Dikkat Çekiyor

İlk fragmanı geçen mart ayının başında yayınlanan film, Disney’in Pirates of the Caribbean başarısının ardından klasik tema parklarını cazibe merkezi hâline getirmek için giriştiği “park uyarlaması” filmlere bir yenisi daha ekleniyor. Tomorrowland ve Jungle Cruise dahil olmak üzere Disney, bu alandaki girişimlerinin sayısını artırmak istiyor. Şirket son olarak Scarlett Johansson’ın başrolünde yer aldığı Tower of Terror film uyarlaması için çalışmalara başlamıştı.

- Reklam -

Haunted Mansion Fragmanı - Perili Köşk Temalı Yeni Film

Yapımın oyuncu kadrosunda bulunan isimler arasında Jamie Lee Curtis, Jared Leto, Winona Ryder, Danny DeVito, LaKeith Stanfield ve Owen Wilson gibi yıldızlar da yer alıyor.

Haunted Mansion filmi, 28 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girecek.

Sizin Haunted Mansion filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Severance 2. Sezon

Emmy Ödüllü Bilimkurgu Dizisi “Severance”ta 2. Sezon Zora Girmiş Olabilir

Queen Cleopatra Tartışmalarına Mısır da Katıldı

Netflix’in Kleopatra Dizisindeki ‘Ten Rengi’ Tartışmasına Mısır da Dahil Oldu