in , , ,

“Death Stranding”in Yaratıcısı Hideo Kojima’nın Hayatı Belgesel Oluyor: İşte İlk Fragman

Hideo Kojima belgeseli yolda. “Metal Gear” ve “Death Stranding” ile adını tüm dünyaya duyuran ünlü sanatçının hayatı perdeye taşınıyor.

Hideo Kojima Belgeseli Geliyor: İşte İlk Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Hideo Kojima belgeseli ile oyun dünyasının en etkili isimlerinden birisinin hayatı gözler önüne seriliyor.

Japon bir oyun tasarımcısı ve yönetmen olan Hideo Kojima ilk olarak Metal Gear serisiyle adını duyurdu. Video oyun endüstrisinde önemli bir figür olan isim, yaratıcılığı ve sanatsal vizyonuyla öne çıkan bir oyun geliştiricisidir. Özellikle Metal Gear oyunları ve Death Stranding gibi projeleriyle dikkat çekmiştir. Video oyunlarının sanatsal değerini ve potansiyelini vurgulayan bir vizyona sahip olan 59 yaşındaki oyun tasarımcısı, oyun endüstrisinde saygın bir konuma sahip olup birçok ödül kazanmıştır.

Şimdi de ünlü oyun tasarımcısının hayatına ve kariyerine derinlemesine bir bakış sunan belgesel, Kojima Productions tarafından duyuruldu. Hideo Kojima: Connecting Worlds adını taşıyan belgeselin ilk fragmanı da kısa süre önce yayınlandı. Görüntüler, Kojima’nın çalışmalarının sanatsal yönüne odaklanarak oyun endüstrisindeki etkisini ve bağımsız bir oyun stüdyosu kurmanın getirdiği yüksek riski araştırmayı hedefliyor.

- Reklam -

Hideo Kojima Belgeseli Geliyor: İşte İlk Fragman

Hideo Kojima Belgeseli Birçok Ünlü İsmi Bir Araya Getiriyor

Fragmanın açıklamasına göre belgesel, Kojima’yı video oyunlarının “ilk auteur”ü yapan özellikleri keşfetmeyi amaçlıyor. Kojima’nın kendi bağımsız stüdyosunu kurma sürecine nadir bir bakış sunan belgesel, görsel açıdan büyüleyici bir deneyim sunmayı da hedefliyor.

Fragmanın kesitlerinde Kojima’nın film dünyasındaki yaratıcı dostlarıyla yapılan röportajlara yer veriliyor. Guillermo del Toro ve George Miller, Kojima’nın çalışmalarını ve sanatsal vizyonunu övgüyle bahsediyor. Del Toro, Kojima’yı bir “usta” olarak nitelerken, Miller ise oyun yaratma sürecinin “yaratıcı cesaret” gerektirdiğini vurguluyor.

Belgeselde, Kojima’nın Death Stranding oyununda birlikte çalıştığı Norman Reedus, Kojima ile çalışma deneyimini “Willy Wonka’nın çikolata fabrikasına adım atmak,” olarak tanımlıyor.

Death Stranding Film Uyarlaması Geliyor

- Reklam -

Fragmanın ilerleyen bölümlerinde Kojima Productions ekibinin çalışanları, bir ekip toplantısı için bir araya gelirken ve Kojima’nın yönetiminde oyun tasarımının çeşitli unsurları üzerinde çalışırken görülüyor. Ekip, kameralar dönmeye başladığında olumlu bir tutum sergiliyor, bu da geliştirme ekibinin gülmesine yol açıyor.

Fragmanın dramatik final sahnesinde ise Hideo Kojima, gelecek vizyonunu ve teknolojinin herkesi nasıl bir araya getirebileceğini tartışıyor. Hemen aşağıdan yayınlanan fragmana göz atabilirsiniz:

Hideo Kojima Belgeseli Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Hideo Kojima: Connecting Worlds belgeseli, ilk olarak 17 Haziran 2023 tarihinde 2023 Tribeca Festivali’nde gösterilecek. Henüz belgeselin daha geniş bir kitleye ulaşıp ulaşmayacağına dair bilgi bulunmamakla birlikte, festivalin ardından herkesin izleyebilmesi için dijitalde yayınlanması planlanıyor.

Sizler de Hideo Kojima ve çalışmaları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Hub

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher 3. Sezon Fragmanı Türkçe Altyazılı | İZLE

Henry Cavill’lı Son “The Witcher” Sezonundan Yeni Bir Fragman Yayınlandı

Meksika Açmazı Film Oluyor

Popüler Mizah Programı “Meksika Açmazı” Sinema Filmi Oluyor