in ,

Hızlı ve Öfkeli 10’un Hafta Sonu Açılış Gişesi “F9” Filminin Gerisinde Kaldı

Hızlı ve Öfkeli 10 hafta sonu gişesi, iyi bir başlangıca rağmen “F9: The Fast Saga” filminin gerisinde kaldı.

Hızlı ve Öfkeli 10 Gişe Rakamları F9'nın Gerisinde Kaldı
- Reklam -
- Reklam -

Hızlı ve Öfkeli 10 açılış hafta sonu, bir önceki film olan F9: The Fast Saga’nın gerisinde kalarak beklentileri karşılayamadı.

Fast X, 2001 yapımı aksiyon-suç filmi Hızlı ve Öfkeli ile başlayan uzun soluklu serinin onuncu halkası. Dom (Vin Diesel), Letty (Michelle Rodriguez), Roman (Tyrese Gibson) ve Tej (Ludacris) gibi serinin merkezinde yer alan film, 2011 yapımı Fast Five’da uyuşturucu kralı babasının öldürülmesinin ardından intikam arayışına giren yeni kötü adam Dante Reyes’e (Jason Momoa) karşı sürdürdükleri maceraları konu alıyor.

Deadline’a göre, Hızlı ve Öfkeli 10 gişesi açılış hafta sonunun sonuna doğru frene bastı. Bir önceki film F9: The Fast Saga’dan daha yüksek bir hasılat elde eden ilk gün açılışına rağmen bu liderliği sürdüremedi ve biraz gerileyerek hafta sonunu ABD yerel gişesinde 67 milyon dolarlık bir hasılatla kapattı. Bu rakam, F9’ın 2021’deki 70 milyon dolarlık yurt içi açılışının 3 milyon dolar gerisinde kaldı.

- Reklam -

Hızlı ve Öfkeli 10'un Hafta Sonu Açılış Gişesi "F9" Filminin Gerisinde Kaldı

Hızlı ve Öfkeli 10 Gişe Rakamları Dünya Genelinde Yüzleri Güldürüyor

Bu hafta sonu açılış rakamları, Fast X’i serinin tam ortasına yerleştiriyor. En azından serinin ilk üç filmden (The Fast & the Furious, 2 Fast 2 Furious, and The Fast & the Furious: Tokyo Drift) ve Dwayne Johnson ve Jason Statham’lı spin-off Hobbs & Shaw’dan daha yüksek bir açılış hafta sonu hasılatı elde etmeyi başarıyor.

Fast X ABD’de harika bir performans sergilemese de, küresel gişede hafta sonunda 320 milyon dolara yakın bir rakama ulaştı. Açılış gişesi her ne kadar bir önceki filmin çok az farkla da olsa gerisinde kalsa da, planlanan Hızlı ve Öfkeli 11 devam filmine ve final olarak planlanan 12. filme katkı sağlayacak bir getiri sunuyor.

Ülkemizde 19 Mayıs’ta gösterime giren Hızlı ve Öfkeli 10, şimdiye dek seriye 2.555 milyon dolarlık bir kazanç sağlamış durumda.

- Reklam -

Hızlı ve Öfkeli 10 Gişe Rakamları

Vin Diesel’le uzun süredir kavgalı olduğu için seriden ayrılan Dwayne Johnson’ın bir sonraki filmle geri döneceği kesinleştiği için, özellikle son iki maceranın gişe hasılatının daha da yüksek olması tahmin ediliyor.

Hızlı ve Öfkeli 10’u izlediniz mi? Filmi nasıl buldunuz? İncelemelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinemayla ilgili diğer içerikler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Justice U: John Diggle Dizisi İptal Edildi

Arrowverse’ün John Diggle Dizisi “Justice U” Henüz Başlamadan İptal Edildi

Resimdeki Kadın - Catherine McCormack | Haftanın Kitabı #270

Resimdeki Kadın – Catherine McCormack | Haftanın Kitabı #270