Hunger Games: Sunrise on the Reaping filmi için bekleyiş yakında sona eriyor. Yönetmen Francis Lawrence, yeni yapım üzerine açıklamalarda bulundu.
Hunger Games (Açlık Oyunları) serisi, merakla beklenen yeni filmi Sunrise on the Reaping (Hasatta Gündoğumu) ile izleyicileri bir kere daha Panem’e geri götürecek.
Suzanne Collins’in Mart 2025’te yayımlanacak yeni romanına dayanan yapım, serinin ikonik karakterlerinden Haymitch Abernathy’nin geçmişini konu alacak. 50. Açlık Oyunları sırasında geçecek macera, The Ballad of Songbirds and Snakes’te yaşananlardan 40 yıl sonrasında geçecek.
Yönetmen Francis Lawrence, verdiği yeni röportajında yapım süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
The Ballad of Songbirds and Snakes’in gişe başarısının ardından, Lawrence bir kez daha Panem evrenine dönmeye hazırlanıyor. Şu anda filmin ön prodüksiyon aşamasında olduğunu belirten yönetmen, çekimlerin 2025 yılı içerisinde başlamasının planlandığını açıkladı.
“Bu yıl çekimlere başlıyoruz. Şu anda ön hazırlık sürecindeyiz. Kitap mart ortasında çıkacak. Londra’dan sonra mekan keşfi yapacağım ve nisan ayında detaylı prodüksiyon hazırlıklarına başlayacağız.”
Hunger Games: Sunrise on the Reaping Filminde Genç Haymitch Abernathy’yi Kimin Canlandıracağı Henüz Belli Olmadı
Filmin en büyük merak konularından biri, genç Haymitch Abernathy’yi kimin canlandıracağı. Ancak Lawrence, bu sürecin zorlu olduğunu ve kitabın henüz yayımlanmamış olması nedeniyle net bir kararın alınmadığını belirtti. “Kitap henüz çıkmadığı için, sadece genel konseptler hakkında bilgimiz var. Hikâyenin ana hatları belli ancak karakterler ve diyaloglar üzerinde çalışamıyoruz. Oyuncu seçimi süreci biraz daha zaman alacak,” şeklinde konuştu.
Lawrence, Nina Jacobson ve Suzanne Collins ile yeniden çalışmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade etti ve şu ifadeleri kullandı:
“Panem’e geri dönmek her zaman heyecan verici. Suzanne ve Nina ile tekrar çalışmak harika. Hikâyeler, evren ve işlediği temalar her zaman çok güçlü ve etkileyici.”
Yönetmen, daha önce aynı evrende geçen Catching Fire, Mockingjay Part 1 ve Part 2 filmlerini yönetmiş ve 2023’te izleyicilerle buluşan The Ballad of Songbirds and Snakes filmiyle seriye geri dönmüştü.
Hunger Games: Sunrise on the Reaping filmi, 20 Kasım 2026 tarihinde vizyona girecek.
İlginizi Çekebilir: Açlık Oyunları Benzeri En İyi Filmler
Hunger Games: Sunrise on the Reaping filmi hakkındaki beklentilerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, son gelişmeler için bizleri Google News ve WhatsApp’tan takip edebilirsiniz.
Kaynak: Collider
Bazı yazarların kitapları daha yayınlanmadan sinemaya uyarlanıyor. Başarının tanımı bu olsa gerek.
Daha yayınlanmamış bir kitabın, henüz çekimine başlanmamış filminin vizyona giriş tarihi belirlenmiş.
Film belirlenen tarihe yetişir mi bilemedim ama kitabı merakla bekliyorum.
Kitabın çıkış tarihi zaten önceden belliydi. Filminin çıkacağını da bu haberden 2-3 gün sonra duyurmuşlardı.
https://x.com/FilmUpdates/status/1798685312652022086?t=XHM78KWZFlvRZS-XkyCcZQ&s=19&mx=2
Evet, kitabın çıkış tarihini gördüm. Habere göre daha yönetmen bile anahatlar dışında pek bilgi sahibi değil kitapla ilgili. O yüzden filmin çıkış tarihinin belirlenmiş olmasını komik buldum.