in ,

Indiana Jones 5’ten Hayal Kırıklığı Yaratan Açılış: Serinin En Kötü Puanını Aldı

Indiana Jones 5, Cannes Film Festivali’nde prömiyer yaptı. Yapım, tüm serideki en düşük puanı alarak hayal kırıklığı yaratan bir açılışa imza attı.

Indiana Jones 5 İnceleme Puanları ile Sınıfta Kaldı
- Reklam -
- Reklam -

Indiana Jones 5 inceleme puanları ile hayal kırıklığı yarattı. The Dial of Destiny adını taşıyan ve Harrison Ford’a veda edecek olan son yapım, film inceleme sitesi Rotten Tomatoes’ta tüm serinin en düşük puanını aldı.

Indiana Jones and the Dial of Destiny, ilk defa 1981 yapımı Raiders of the Lost Ark’ta izleyicilerle buluşan Harrison Ford’un canlandırdığı kahraman arkeoloğun beşinci sinema macerası. Karakter bu sefer Phoebe Waller-Bridge tarafından canlandırılan vaftiz kızı Helena Shaw ile dünyayı dolaşarak yepyeni bir maceraya sürükleniyor.

Rotten Tomatoes, Cannes Film Festivali’ndeki prömiyerin ardından Indiana Jones ve Kader Kadranı için ilk eleştirileri bir araya getirdi. İlk yorumların ardından film yüzde 50’lik bir puan ile Çürük notunu aldı. Bu, tüm serinin (kısa ömürlü televizyon dizisi The Young Indiana Jones Chronicles dahil) ilk Çürük puanı olarak kayıtlara geçti. Birçok eleştirmenin beğenmediği 2008 yapımı Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Kristal Kafatası Krallığı) %77 seviyelerinde puanlanmıştı.

- Reklam -

Indiana Jones 5 İnceleme Puanları ile Sınıfta Kaldı

Indiana Jones 5 İnceleme Puanları Vizyon Sonrası Yükselişe Geçebilir

Elbette bu noktada filmin puanıyla ilgili dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Bunlardan ilki Indiana Jones 5’in Rotten Tomatoes puanının sadece 30 eleştirmen yorumunun bir ortalaması olması. Bu sayı çok az kabul edilmese de vizyona giren diğer filmlerin aldığı 100 ya da daha fazla yorumla kıyaslandığında sönük kalıyor. Örneğin serinin dördüncü filmi toplam 308 yoruma sahip. Yani haziran ortasında filmin puanını önemli ölçüde değiştirebilecek yeni eleştiriler paylaşılacak.

Indiana Jones 5’ten Hayal Kırıklığı Yaratan Açılış: Kristal Kafatası’nı da Geride Bırakarak En Kötü Rotten Tomatoes Puanını Aldı

İkincisi belki daha da önemli olabilir: Filmin puanı serinin en düşük puanı olsa da, yüzde 52’lik bir değerlendirme, eleştirmenlerin en az yarısının filmi beğendiğini gösteriyor. Bu da izleyiciler tarafından filmin beğenilme ihtimalini artırıyor. Indiana Jones 5 filmine yönelik eleştirel tepkilere dair bu erken bakış, filmin marka için yeni ve beklenmedik bazı denemeler yaptığının bir göstergesi olabilir.

- Reklam -

Bu durum orijinal üçlemenin sıkı hayranlarını memnun etmese de, serinin kendi formülünü kopyalamaktan kaçındığı şeklinde de yorumlanıyor. Steven Spielberg’ün yerine yönetmen koltuğuna oturan James Mangold’un asıl sınavı gelecek ay başlamış olacak.

Indiana Jones 5 İnceleme Puanları ile Hayal Kırıklığı Yarattı

Indiana Jones 5 filmi, 30 Haziran 2023 tarihinde vizyona girecek.

Yapımla ilgili gelen ve hayal kırıklığı yaratan ilk inceleme puanları ile ilgili sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Kathleen Kennedy’den kurtulmadan Lucas Film’in görkemli işler yapabileceğini sanmıyorum. Andor gibi tutan işler de Kathleen Kennedy’nin etkisinin en az olduğu projeler dikkat edilirse. IJ’de doğrudan yapımcıydı kendisi.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yönetmen James Mangold’un da yanlış bir tercih olabileceğini düşündüğümü daha önce belirtmiştim. Yine de filmi izlemeden kesin bir şey söylemek çok doğru olmayabilir. İzleyip göreceğiz.

  3. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Böyle olacağı daha başından belliydi. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kuru Otlar Üstüne

Dünya Galasını Cannes’da Yapan Nuri Bilge Ceylan İmzalı “Kuru Otlar Üstüne” Filminden İlk Fragman

Sean Penn - Yapay Zeka Senaryo

Oscarlı Aktör Sean Penn, Senaryo Yazımında Yapay Zekâ Kullanımına Tepkili: “İnsanlığa Hakaret”