in ,

Savaş Sonrası Hayatın İzleri: Robert Seethaler’ın İsimsiz Kafe’si Türkçede

İsimsiz Kafe Türkçe raflarındaki yerini aldı. Avustralyalı yazar Robert Seethaler’ın yeni romanı Timaş Yayınları etiketiyle yayımlandı. | Ön Okuma

İsimsiz Kafe: Robert Seethaler'ın Yeni Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

İsimsiz Kafe Türkçede. Robert Seethaler’ın son romanı, önceki kitapları gibi Timaş Yayınları etiketini taşıyor.

Daha önce Bütün Bir Ömür, Toprak ve Son Senfoni gibi eserleriyle Türkçe raflarında yer edinmiş olan Robert Seethaler’ın son romanı da dilimize kazandırıldı.

1966 yılında Viyana’da doğan Robert Seethaler, yazar ve aktör kimlikleriyle tanınıyor. Der Trafikant (Tütüncü Çırağı) ve Ein Ganzes Leben (Bütün Bir Ömür) gibi romanlarıyla adından söz ettirdi. Özellikle Viyana’nın tarihini ve savaş sonrası toplumsal dönüşümleri anlatan içsel dünyalara yoğunlaştı. Bütün Bir Ömür sade anlatımı ve etkileyici temalarıyla büyük beğeni topladı; Man Booker, Uluslararası Dublin Edebiyat Ödülü ve Alman Kitap Ödülü gibi saygın ödüllere aday gösterildi.

- Reklam -

Seethaler yalnızca yazarlıkta değil oyunculukta da başarılı bir kariyere sahip. Senaryoları ve oyunculuk performanslarıyla da tanınan yazar, görsel projelerinde de edebi dünyasında olduğu gibi insan ruhunun derinliklerine iniyor.

İlk defa Nisan 2023’te Das Café ohne Namen adıyla yayımlanan İsimsiz Kafe, 1960’ların Viyana’sında bir kafede buluşan, farklı geçmişlerden gelen insanların iç içe geçmiş hayatlarını ve yeni olan her şeyin kendi sonunu da içinde barındırdığı bir dünyayı anlatıyor.

İsimsiz Kafe – Robert Seethaler | Arka Kapak Tanıtımı

İsimsiz Kafe - Robert Seethaler

1966, Viyana. İkinci Dünya Savaşı’ndan yirmi yıl sonra şehir küllerinden doğarken sezonluk işçi Robert Simon da bu heyecana kapılır ve bir dükkân kiralayıp kendi kafesini açar. Ne var ki pek de sıradan bir işletme olmayacaktır burası; mekânı gündelik hayatlarının bir parçası haline getiren mahalleli ve beraberinde getirdikleri hikâyeleri, dönemin Viyana’sına ve değişen Avrupa’ya dair derin izler sunar. İnsanlar gelir ve yanlarında özlemlerini, kayıplarını, aşklarını, yoksulluklarını, beklenmedik mutluluklarını getirir. Bazen keder dolu gözyaşları, bazen de ümit dolu kahkahaların yankısında şehir yeniden hayat bulur.

İsimsiz Kafe, yola çıkma dürtüsüne dair bir roman. Robert Seethaler, gündelik hayatın detaylarını izi belleğimizde uzun süre yer edecek karakterlerin gözünden işleyerek sonu şimdiden belli “yeni dünya”nın hikâyesini anlatıyor. Regaip Minareci’nin çevirisiyle…

- Reklam -

İsimsiz Kafe Hakkında Ne Dediler?

“[Seethaler] karakterlerinin bir resmini çiziyor, ama çokça empatiyle. Bu, onun ustalaştığı bir sanat: küçük insanlar hakkında büyük hikâyeler anlatmak.” –dpa

“Robert Seethaler, Almanca edebiyatın büyük zanaatkârı.” –The World

“Robert Seethaler yeni romanında, hayat hikâyelerini saf varoluşa indirgeyerek anlatma konusundaki özel yeteneğini sergiliyor: Hayatta kalmaya dair bir roman bu; aşka, güce ve ölüme dair bir roman.” –NDR Kultur

Çevirisini, daha önce de yazarın Toprak ve Son Senfoni kitaplarını Türkçeye kazandıran Regaip Minareci’nin üstlendiği eserin kapak tasarımı ise Barış Şehri’ye ait. Toplamda 288 sayfadan oluşan ve Ekim 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserin tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizler de İsimsiz Kafe ve diğer Robert Seethaler kitapları hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güneş Saati: Shirley Jackson'ın Gotik Kurgusu Türkçede

Shirley Jackson’ın Gotik Kurgusu Güneş Saati Türkçede

Dünyanın İlk Ahşap Uydusu Uzaya Fırlatıldı

Dünya Tarihinde İlk: Ahşap Kaplamalı Uydu Uzaya Gönderildi