in ,

J.K. Rowling, Harry Potter Dizisine Gelen Boykot Çağrılarını Yanıtladı: “Büyük Bir Şampanya Stoğu Edindim”

J.K. Rowling, Max’in yeni Harry Potter dizisine yönelik gelen boykot çağrılarına alaycı bir yanıt vererek dikkatleri üzerine çekti.

J.K. Rowling Harry Potter Dizisi Boykot
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling, Harry Potter dizisine yönelik boykot çağrılarına dair düşüncelerini paylaştı. İngiliz yazarın sosyal medya üzerinden yaptığı alaycı açıklama bazı okurlardan tepki topladı.

Bu ayın başlarında, Warner Bros. Discovery Harry Potter kitaplarına dayanan, her bir sezonun bir kitabı ele alacağı, yepyeni oyuncularla ve yaklaşık 10 yıl boyunca sürecek bir dizi için yeşil ışık yakmıştı.

Sevilen kitapların “sadık bir uyarlaması” olacağı söylenen dizi, Warner Bros. Discovery’nin dijital yayın hizmeti Max’te yayınlanacak. Serinin yazarı Rowling de dizide idari yapımcı olarak görev alacak.

- Reklam -

Bazı hayranlar orijinal filmlerin tasarım ve ses unsurlarının tanıtımda kullanılmasını eleştirirken kimileri de Rowling’in projede yer alması nedeniyle potansiyel izleyicileri yapımı boykot etmeye çağırdı. Bunun sebebi olarak ise İngiliz yazarın trans bireyler hakkındaki görüşleri ve son yıllarda ortaya koyduğu transfobik bulunan bazı söylemleri gösterildi.

J.K. Rowling, Boykot Çağrılarına Karşı ‘Önlemini’ Aldı

Boykot çağrılarına dair açıklama yapan J.K. Rowling sosyal medya hesabı üzerinden şunları yazdı:

“Paylaşma ihtiyacı duyduğum korkunç bir haber var. Yorumlarımdaki aktivistler benim eserlerime, bu sefer de Harry Potter televizyon dizisine, yönelik bir boykota daha hazırlanıyorlar. Ben de önceden tedbirimi alarak büyük bir şampanya stoğu edinme önlemi aldım.”

J.K. Rowling Harry Potter Dizisi Boykotu

Geçen günlerde Max ve HBO İçerik Başkanı Casey Bloys’a bir basın etkinliğinde Rowling’in yeni televizyon dizisinde yer almasının yapıma olumsuz etkisi olup olmayacağı sorulmuş, Bloys da konu hakkında yorum yapmayı reddederek şunları söylemişti:

“Bu sosyal medya üzerinden dönen bir tartışma. Çok ince ve karışık bir mevzu ve buna dahil olmayı istemiyoruz.”

- Reklam -

Bu yılın başlarında çıkış yapan ve Harry Potter dünyasını video oyununa taşıyan Hogwarts Legacy de benzer şekilde boykot çağrılarıyla karşılanmıştı. Buna rağmen oyun çıkış yaptığı tarihten bu yana çarpıcı satış grafiğiyle yapımcısının yüzünü güldürmüş ve 2 hafta 850 milyon dolardan fazla gelir elde etmeyi başarmıştı. Öte yandan Harry Potter evreninin yeni oyunu Quidditch Champions için de ilk resmi duyuru paylaşılmıştı.

hogwarts legacy harry potter oyun

“Heartstopper” Yıldızından Eleştiri Gelmişti

Hogwarts Legacy oyundaki karakterlerden birini seslendiren Heartstopper dizisinin yıldızı Sebastian Croft, yaptığı bir açıklamada Rowling’in transseksüel topluluk hakkındaki yorumlarını eleştirmişti.

“Üç yıldan uzun bir süre önce Harry Potter’ın benim için tek anlamı, büyüdüğüm sihirli dünyadan ibaretken bu projede yer almıştım. Bu, Rowling’in görüşlerinin farkına varmamdan çok önceydi. Bu duyurudan zarar gören herkes için gerçekten çok üzgünüm. T olmadan LGB olmaz.”

Siz J.K. Rowling’in bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent


Bizleri Google News’ten de takip edebilirsiniz.

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu seriyi bu lümpen taşralı kadın yazmış olamaz.

  2. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Benim anlamadığım neden bu kadar boykot falan yapılıyor. Herkes parasının peşinde JKR, WB, HBO, vb. bütün herkes istediğiniz kadar boykot tepki ne yapmak isterseniz yapın. Resmi bir açıklama yaptıktan sonra diziyi çekmemek gibi bir durum oluşturamazlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mitler ve Rüyalar - Edward Clodd | Haftanın Kitabı #266

Mitler ve Rüyalar – Edward Clodd | Haftanın Kitabı #266

The Magnificent Seven Dizisi Amazon

“True Detective”in Yaratıcısından “The Magnificent Seven” Dizisi Geliyor