Jujutsu Kaisen, son yılların en popüler anime ve manga serilerinden biri olarak biliniyor. Ancak serinin yaratıcısı Gege Akutami’nin yakın zamanda yaptığı açıklama hayranları şaşırttı. Akutami, serinin ilk taslağında ana karakterin aslında Yuji Itadori değil, Megumi Fushiguro olduğunu itiraf etti.
Gege Akutami’nin Jujutsu Kaisen sergisinde yer alan bir soru-cevap bölümünde, mangaka orijinal hikâyenin “Sousen” adını taşıdığını ve Fushiguro’nun (o zamanki adıyla Megumi Wanibuchi) baş kahraman olarak tasarlandığını açıkladı. İlk taslakta Fushiguro, ortaokuldan mezun olduktan sonra üniversiteye gitmek yerine çalışmaya başlayan 16 yaşında bir gençti. Bu kararının nedeni, görme engelli ve hasta olan kız kardeşi Tsumiki’ye daha fazla zaman ayırabilmekti.
Ancak bu ilk taslak yayıncılık toplantısında reddedilince, Akutami hikâyeyi yeniden ele almak zorunda kaldı. Shounen dergisi demografisine daha uygun bir konsept geliştirmek için çalışmaya başladı. Bu süreçte Akutami, Fushiguro’nun karakterinin biraz sert olduğunu, Yuji Itadori’nin ise daha yumuşak ve ilişki kurulabilir bir yapıya sahip olduğunu fark etti. Bu gözlem Akutami’yi rolleri değiştirmeye yöneltti ve böylece Itadori ana karakter, Fushiguro ise yardımcı karakter hâline geldi.
Jujutsu Kaisen Mangasının Megumi’li İlk Taslakları Ortaya Çıktı
İlginç bir şekilde Satoru Gojo karakteri ve “Culling Game” konsepti, orijinal “Sousen” taslağında da yer alıyordu. Bu detaylar serinin temel unsurlarının başından beri Akutami’nin zihninde var olduğunu gösteriyor.
Jujutsu Kaisen sergisinde “Sousen” taslakları da Jujutsu Kaisen’in yanında sergilendi. Sosyal medyaya sızan bazı paneller, hayranların ilk konseptle ilgili fikir edinmesini sağladı.
Sergi sırasında paylaşılan soru-cevaplar hayranlar için bir bilgi hazinesi oldu. Akutami, mangasının perde arkasından birçok detayı bu vesileyle açıkladı. Önemli bilgiler arasında, “Shinjuku Showdown”un JJK mangasının final aşaması olacağının doğrulanması da yer alıyor.
Jujutsu Kaisen Mangası Hakkında
Jujutsu Kaisen mangası, 2018 yılında Shueisha’nın Weekly Shonen Jump dergisinde yayınlanmaya başladı. Temmuz 2024 itibarıyla manganın bölümleri 27 tankobon cildinde toplandı ve dünya çapında 90 milyondan fazla kopya dolaşımda.
Serinin anime uyarlaması da büyük başarı elde etti. İlk sezon 2020’de yayınlandı ve ikinci sezon 2023’te ekranlara geldi. Ayrıca, 2021’de yayınlanan Jujutsu Kaisen 0 filmi, dünya çapında gişe rekorları kırmayı başardı.
Megumi’nin ana karakter olduğu bir manga sizce nasıl olurdu? Derginin ilk taslakları reddetmesi doğru bir karar mıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.
Kaynak: Anime Hunch
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!