in , ,

Töre Sivrioğlu’ndan Büyük Arkeolojik Keşiflerin Öyküsü: “Kayıp Uygarlıklar ve Diller”

Töre Sivrioğlu imzalı “Kayıp Uygarlıklar ve Diller” raflardaki yerini alıyor. Eser, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Kayıp Uygarlıklar ve Diller - Töre Sivrioğlu
- Reklam -
- Reklam -

Töre Sivrioğlu’nun kaleme aldığı Kayıp Uygarlıklar ve Diller raflardaki yerini almaya başladı. Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanan eser, önemli arkeolojik keşiflerin öyküsünü meraklılarıyla buluşturuyor.

1980 yılında Gönen’de doğan Töre Sivrioğlu, eğitimine Ege Üniversitesi’nde arkeoloji bölümünde başladı ve ardından arkeoloji alanında yüksek lisans ve tarih alanında doktora eğitimleri aldı. Kariyeri boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve İran, Özbekistan, Afganistan gibi ülkelerde çeşitli kazı ve araştırma projelerine katıldı. Ayrıca İran, Bizans, Osmanlı/İslam sanatı ve arkeolojisi üzerine araştırmalar yaptı. Tüm bu çalışmalar, Sasaniler Dönemi İran Arkeolojisi ve Sanatı, Dionysos Kültü ve Kökenleri ve Anlamı Üzerine Bir İnceleme, Medeniyetlerin Şafağı: Akdeniz’in Öyküsü ve Başlangıçtan Günümüze Afganistan Tarihi gibi birçok farklı kitapta toplandı.

Hâlen arkeoloji ve tarih temalı atölyeler düzenlemekte olan Töre Sivrioğlu, bu alanlarda yazılar yazmaya devam ediyor. Sivrioğlu şimdi de geçmiş medeniyetlere olan ilgisini yeni bir kitapla taçlandırıyor.

- Reklam -

Yazar, yeni kitabında neler olduğuyla ilgili kısa bir bilgiyi Twitter hesabı üzerinden şu cümlelerle paylaştı:

“Kitap Mısır’daki büyük keşiflerden, mumyaların ‘lanetine’, uzaylıların kurduğu iddia edilen uygarlıklar ve fantastik arkeolojiyle de ilgili. Kızıldenizde boğulan firavun, Tutankamon’un laneti, Eski Mısır hiyerogliflerindeki helikopterlerin sırrı. Ve fantastik arkeolojinin daha bir çok iddiasının analizi. Kitapta hiyeroglif ve çivi yazılarını okumak ve öğrenmek isteyenler için başlangıç aşamasında öğretici kısımlar var.”

Mahir Ünsal Eriş’in önsözünü yazdığı Kayıp Uygarlıklar ve Diller’in arka kapak yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Kayıp Uygarlıklar ve Diller: Büyük Arkeolojik Keşiflerin Öyküsü – Töre Sivrioğlu | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kayıp Uygarlıklar ve Diller - Töre Sivrioğlu

Burada okumak üzere olduğunuz “tarih kitabı” insanın “Nereden geliyor, nereye gidiyoruz?” merakına dair önemli konu başlıkları üzerine, her açıdan güvenilir, doğrulanabilir ve nesnel bir tarih anlatısını içeriyor. Ulaş Töre Sivrioğlu’nun çalışmalarındaki malumatfuruş olmaktan uzak ama bilgiyi en özlü hâliyle, en gerekli detaylarına kadar veren, bunu oldukça analitik bir metodu izleyerek yapan üslubunun sadık bir okuru olduğumu itiraf etmek isterim. Bunu neredeyse bütün ömrünü Ulaş Töre Sivrioğlu hocamın çevresinde geçirmiş, ahiretlik bir dostu olarak değil de dikkatli ve “meraklı” bir tarih okuru olarak söylediğimi de gönül rahatlığıyla ekleyeyim.

Tarihe en temel okul bilgileri düzeyinde ilgisi olan okurun da konuyla ilgili belli bir alanda uzmanlaşmış kimselerin de aradıklarını bulabilecekleri bu etraflıca çalışmayı ilk kez okuyacakları, onu okumuş biri olarak çok kıskandığımı itiraf edeyim. Ne mutlu “merakı” yanına yoldaş edinenlere, ne mutlu insanlığın en mutlak, en kadim meraklarından birinin peşine düşerken yanında kıymetli dostum Töre Sivrioğlu gibi bir rehber bulana.
–Mahir Ünsal Eriş

Toplamda 232 sayfadan oluşan kitabı Şebnem Soral Tamer yayıma hazırladı. Kitabın içindeki çizimlerden bazıları da Ferit Güleç’e ait. Eser, Mayıs 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Töre Sivrioğlu’nun yeni kitabı Kayıp Uygarlıklar ve Diller ve önceki eserleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Büyük Dinozor Türlerinden Birisi Keşfedildi

Yaklaşık 100 Milyon Yıl Önce Yaşamış Dünyanın En Büyük Dinozor Türlerinden Birisi Keşfedildi

Mo Yan Konuşma ChatGPT

Nobel Ödüllü Yazar Mo Yan, Ödül Takdim Konuşmasını ChatGPT ile Yazdığını Açıkladı