in ,

Tüm Çizimleri Yapay Zekâ Tarafından Hazırlanan “Kehanetteki Çocuk” Raflarda

Sibel Kırcadere Uslu imzalı “Kehanetteki Çocuk” raflardaki yerini alıyor. Eser Genç Destek Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Kehanetteki Çocuk - Sibel Kırcadere Uslu
- Reklam -
- Reklam -

Sibel Kırcadere Uslu’nun ilk kitabı Kehanetteki Çocuk raflardaki yerini aldı.

Sibel Kırcadere Uslu, 1979’da Bursa’da doğdu. İlkokul yıllarında hikâyeler yazmaya başladı ve lise ile üniversite dönemlerinde yoğun bir şekilde şiirle ilgilendi. Üniversite sonrasında tekstil firmalarında ihracat departmanlarında çalıştı. Anne olduktan sonra üç yıl ara verdi, ardından kendi şirketinde iş hayatına geri döndü. 2017’de anne olmanın gerektirdiği sorumluluklar nedeniyle profesyonel olarak yazmaya odaklandı. Şimdiye dek farklı türlerde hikâye, masal ve şiirler kaleme aldı.

Uslu’nun ilk kitabı olan Kehanetteki Çocuk’un hem kapak çizimi hem de iç sayfa görselleri yapay zekâ çizim uygulaması Midjourney tarafından tasarlandı. Tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

Kehanetteki Çocuk – Sibel Kırcadere Uslu | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Suzan Orto’nun heyecan verici ve büyülü macerasına hazır mısınız? Sibel Kırcadere Uslu, akıcı ve sade dili ile Kehanettteki Çocuk’ta okurlarını masalsı bir evrene davet ediyor…

Yaşlı kayın ağacının köklerinden yükselen baloncuklar herkesin hikâyesini değiştiriyor. Doğmadan önce kendisini Cehennem’de bulan Suzan, annesinin masallarıyla büyürken hiç ummadığı bir anda masal zannettiği her şeyin gerçeğe dönüşmeye başladığını fark ediyor. Bilinmez bir hastalığın iki dünyaya buluşmasıyla Suzan ait olduğu yere, Ortoköy’e dönüyor. İşte hikâye tam da burada başlıyor; Suzan karşılaşacağı tehlikelere ve bulmayı umduğu kayıplarıyla yüzleşmeye hazır mı? Ya da yıllardır beklenen On Bir Kehaneti sonunda gerçekleşecek mi?

Kehanetteki Çocuk - Sibel Kırcadere Uslu

Kehanetteki Çocuk | Tadımlık

İşte kitaptan tadımlık bir bölüm:

- Reklam -

“Yıllar geçtikçe Suzan büyüyor, Kamahan da ‘bu tarafa’ daha çok alışıyordu. Dedelerin, başta saçma gelen hikâyelerine de zaman geçtikçe daha çok hak veriyordu. Burada canavarlar yoktu ama insanlar yaşayabilmek için köle gibi çalışmak zorundaydılar. Görünen alevler yoktu belki ama bazen her şey o kadar zorlaşıyordu ki sıkıntıdan içinin bir nevi yandığı hissediliyordu. Üstelik karşılaştığı bazı insanlar, canavardan bile korkunçtu.”

“Dolunayın her yeri gün gibi aydınlattığı o gece, zaman aniden yavaşladı ve sonra tamamen durdu. Gökyüzündeki bütün yıldızlar pat diye söndü. İki baykuş, tünedikleri daldan aynı anda yere düştü. Ay ışığını gündüz sanmış birkaç karınca, yuvalarına dönmek için koştururlarken oldukları yerde donup kaldı. Aynı zamanda Delimeşe Parkı’ndaki yaşlı kayın ağacının kökleri fokurdamaya başladı. Toprağın içinden mor renkli baloncuklar yükseliyor, bazıları ağacın dallarına çarpıp patlıyordu. Baloncuklar gökyüzünde gözden kaybolurken, kör edici bir ışık patlaması oldu. Ama hiç ses çıkmadı…”

Toplamda 168 sayfadan oluşan kitap Nisan 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Kehanetteki Çocuk ile ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyatla ilgili yeni içerikleri gözden kaçırmamak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elon Musk Twitter Yeni Ceo

Elon Musk Twitter’daki CEO’luk Görevini Bırakıyor: Yerine Geçecek Kişi Belli Oldu

Lockwood and Co. 2. Sezon iptal

Netflix’in Fantastik Kurgu Uyarlaması “Lockwood & Co.” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi