Kiraz Ağacının Ardından romanı ilk kez Türk okurlarla buluşuyor. Kiraz Ağacı serisinin üçüncü romanı olan Paola Peretti imzalı eser, Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor.
Daha önce Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe ve Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı ile Türkçede okurla buluşan Paola Peretti, İtalya’nın Verona kentinde yaşıyor. Edebiyat ve felsefe eğitimi alan yazar, ardından 2011 yılında yayıncılık, gazetecilik ve yaratıcı yazarlık alanlarında çalıştı. On beş yıl önce, görme kaybına ve sonunda körlüğe yol açan genetik bir hastalık olan Stargardt teşhisi kondu. Bu süreçte mülteci çocuklara İtalyanca öğretmeye başladı.
Peretti, kendi yaşam öyküsünden esinlenerek ilk romanı Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe’yi yazdı. Kitap, görme yetisini kaybeden dokuz yaşındaki Mafalda’nın cesaret ve kararlılık dolu hikâyesini anlatıyor. Eser, yayımlanmadan önce 20’den fazla dile çevrildi ve geniş bir okur kitlesine ulaştı. Yazar ilk kitabını yazmanın kendisi için bir tür terapi olduğunu ve korkularıyla yüzleşmesine yardımcı olduğunu belirtti.
Şimdi de serinin üçüncü kitabı olan Kiraz Ağacının Ardından, ilk kez Türkiye’de okurla buluşuyor.
Kiraz Ağacının Ardından – Paola Peretti | Arka Kapak Tanıtımı
Mafalda’nın karanlıkla tanışmasının üzerinden altı yıl geçti. Karanlığa alışsa da Mafalda’nın hâlâ yapmak istediği çok şey var: kitabını bitirmek, sahilde tek başına bir gün geçirmek ve en önemlisi bir en iyi arkadaş edinmek.
Mafalda, okuluna yeni gelen kız ile tanışınca yeni en iyi arkadaşını bulduğunu düşünüyor. Moony tam da onun anlaşabileceği türde biri: kitaplara bayılıyor, ilginç kıyafetler giyiyor ve haksızlığa karşı sesini yükseltmekten çekinmiyor. Ancak onun da hayatında her şey yolunda gitmiyor. Mafalda’nın bunu anlaması için öncelikle gerçekten bağ kurmaları gerek. Bir yandan bunu yapmaya uğraşırken diğer yandan da Filippo’nun kıskançlığıyla baş etmek zorunda.
Çok sevilen Kiraz Ağacı serisinin üçüncü kitabında karşımıza yeni maceralara atılmaktan korkmayan bir Mafalda çıkıyor. Bu yolculukta ona eşlik etmek isteyenler bu romanı mutlaka okumalı.
Toplamda 192 sayfadan oluşan eserin çevirisini Makbule Ezay Akyıldız, editörlüğünü Mustafa Kent, kapak tasarımını Hanin Dajani, kapak uygulamasını Kısmetgül Albayrak ve son olarak iç tasarımını ise Nur Kayaalp üstleniyor.
Kiraz Ağacının Ardından, Mart 2025 itibaryla dünyayla aynı anda Türkçede raflardaki yerini almaya başlamış durumda. Kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.
Serinin önceki iki kitabı ve yeni romanın konusu hakkındaki fikirlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!