Kötülük Miti | Künye
Yazar: Phillip Cole
Çeviri: Reha Kuldaşlı
Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Orijinal Adı: The Myth of Evil
Sayfa Sayısı: 312
Çıkış Tarhi: Kasım 2022
Kötülük Miti – Phillip Cole | Arka Kapak Tanıtımı
Kötülük fikrinin insan davranışını anlama, eleştirme veya ıslah etmedeki yararına kuşkuyla yaklaşan Phillip Cole, kötülüğü dini veya ahlaki değil mitolojik bir kavram olarak düşünmeyi öneriyor. Kitabı Mukaddes’teki Şeytan’dan popüler film ve romanlardaki “şeytani” karakterlere, cadı mahkemelerinden 18. yüzyılın “vampir salgınına” kadar çok çeşitli felsefi, tarihi ve edebi temayı ele alan yazar, metafizik kötülük problemiyle uğraşırken bir yandan da kötülüğün politik felsefesini yapmayı amaçlıyor. Kötülük Miti çok yönlü ve katmanlı bir kitap: Tarih boyunca en büyük kötülük timsalinin “içimizdeki düşman” olduğunu, en çok, bizim gibi görünüp konuşanların tekinsizliğinden korktuğumuzu savunan Cole, bu özel korku türünün politik toplulukların kimlik inşasında oynadığı merkezi rolü tartışıyor. Şeytanlaştırmanın, günümüzün moda tabiriyle “ötekileştirmenin” politik bir taktik olarak kullanımını sorgulamayı da ihmal etmiyor.
Phillip Cole Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi
Phillip Cole, UWE Bristol Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümünde kıdemli okutmandır. Philosophies of Exclusion: Liberal Political Theory and Immigration [Dışlamanın Felsefesi: Liberal Siyasal Kuram ve Göç] isimli kitabı 2000 yılında North American Society for Social Philosophy tarafından siyaset felsefesi alanında yılın en iyi kitabı olarak değerlendirildi.
Cole ayrıca Debating the Ethics of Immigration [Göç Etiği Tartışmaları] (Oxford University Press, 2011) adlı kitabın eş yazarıdır.
Kötülük Miti kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!