Mezarlar ve Mumyalar | Künye
Yazar: Turgay Tuna
Yayınevi: E Yayınları
Sayfa Sayısı: 296
Çıkış Tarhi: Şubat 2016
Mezarlar ve Mumyalar – Turgay Tuna | Arka Kapak Tanıtımı
Gerçek ve kurmacayı ustalıkla birleştirerek belgesel bir nitelik taşıyan, heyacan verici ve merak uyandıran bir anlatı…
Eski Mısır’ın gizemi iki yüzyıldan bu yana dünyanın hemen her köşesinden insanları bir manyetik alan gibi çekmeye devam ediyor.
Mumyalar, mezarlar, piramitler, tapınaklar; Akhenaton, Nefertiti, II. Ramses, Kleopatra ve tabii ki mezarından çıkartılan muhteşem hazinesi kadar lanetleriyle de ünlenmiş Tutankhamon…
Tarihi gizemlerle dolu Antik Mısır uygarlığı hakkında dünyada birçok kitap yayınlandı. Türk okurlar da bilinmeyene duyduğu ilgi ve merakını, çeviri kitaplarla doldurmaya çalıştı.
Mısır’a görevli olarak gitmiş, orada uzun yıllar yaşamış ve defalarca mezarlara girip Teb’den Tel El Amarna’ya Antik Mısırlıların izini sürmüş; bu süreç içinde de başından birbirinden ilginç anılar geçmiş Turgay Tuna tarafından kaleme alınan bu kitabı okurken, heyecanlı bir temponun içine girecek; Antik Mısır’ın mumyalarını, mezarlarını ve bunların bulunuş öykülerini anlatan bu yapıtı bir solukta bitireceksiniz.
Mezarlar ve Mumyalar | İÇİNDEKİLER
-
Giriş ……11
-
Tut-Ankh-Amon ……15
-
Mezarın Açılışı ……41
-
Kralın Ölümü ……83
-
Lahitlerin Açılışı ……97
-
Mumyalar ve Bilim ……117
-
Hayvan Mumyaları ……153
-
Mumyaların Laneti ……201
- Reklam - -
İlginç Olaylar ve Anılar ……227
-
Kaynakça ……271
-
Fotoğraf, Belge ve Doküman Kaynakçası ……273
-
Mısır Haritası ……275
-
Krallar Vadisi Nekropolünün Planı ……276
-
XVIII. Sülale Döneminin Krallarının Hayat Ağacı ……277
-
Tut-Ankh-Amon Mezarının Planı ……278
-
XVIII. Sülale Dönemi Krallarının İktidarda Kaldıkları Yıllar ……279
Turgay Tuna Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi
Turgay Tuna, 1951 yılında İstanbul’un Bakırköy ilçesinde doğdu. Eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Turizm Bölümü’nde öğrenim gördü. Turizm ve otelcilik alanındaki eğitimini yurtiçi ve yurtdışında sürdürdü.
1973 yılından itibaren profesyonel tercümanlık ve rehberlik mesleğini icra etti. 1980-1986 yılları arasında Mısır’da bir Fransız seyahat acentesinin temsilcisi olarak görev yaptı ve bu dönemde eski Mısır tarihine ilgi duyarak Kahire Fransız Arkeoloji Enstitüsü’nün seminerlerine katıldı. Mısır’ı kuzeyden güneye defalarca gezerek, binlerce fotoğraf çekti ve kapsamlı bir dia-bank oluşturdu.
Turgay Tuna, birçok dergi ve gazetede 600’den fazla makale yayımladı. Kitapları arasında Bir Zamanlar Bakırköy, 3000 Yıllık Gizem Tutankhamon, Hebdomon’dan Bakırköy’e, Mezarlar ve Mumyalar, Türk Örf Ve Adetleri, Ahlan ve Sahlan Kahire gibi eserler yer alıyor. Ayrıca, Bergama Gezi Rehberi, Bakırköy Rehberi, Posta Pullarında Atatürk, Deniz Feneri’nin Işığında Ayastefanos, Bilinmeyen Kapadokya, Kapadokya Gezi Rehberi, Taksim’den Tünel’e Adım Adım Beyoğlu gibi eserler de yazdı. Tuna, Fest Travel ile birlikte kültür turları rehberliği yaptı ve çeşitli kurumlarda konferanslar verdi. Bakırköy tarihi üzerine araştırmalar yaptı ve sergiler açtı. Eşi Josie Tuna ile birlikte eski Mısır teması üzerine sergiler düzenledi.
Mezarlar ve Mumyalar kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!