Parazit 3. Cilt ile macerasına kaldığı yerden devam ediyor. Hitoshi Iwaaki’nin yazıp resimlediği macerada, uzaylı parazit ile Shinichi’nin birlikteliği farklı bir noktaya doğru evriliyor.
Parazit (orijinal adıyla Kiseijū), insanlık ve yabancı bir uzaylı tür arasındaki mücadeleyi derin bir felsefi sorgulamayla harmanlıyor. Hikâye, gizemli uzaylı parazitlerin Dünya’yı işgal ederek insan beynini ele geçirmesiyle başlıyor. Ana karakter Shinichi, sağ koluna yerleşen “Migi” (Japonca: Sağ) adlı parazitle beklenmedik bir simbiyotik ilişki kurar. Bu birliktelik yalnızca fiziksel değil, ahlaki ve kimliksel bir dönüşümü de tetikler. Seri, insanlığın doğası, ekolojik denge ve empati gibi temaları işlerken, gerilim dolu sahnelerle okuyucuyu kendine çekmeyi başarıyor.
Manga, 2014-2015 yıllarında Madhouse stüdyosu tarafından animeye uyarlandı. Kenichi Shimizu’nun yönettiği dizi, görsel kalitesi ve hikâyeye sadakatiyle hem eleştirmenlerden hem de hayranlardan olumlu notlar aldı. Anime, Migi ile Shinichi arasındaki dinamikleri derinleştirirken, parazitlerin toplum içindeki sızma stratejilerini de etkileyici bir şekilde görselleştirdi. Ayrıca 2014 ve 2015’te iki canlı aksiyon filmiyle de beyaz perdeye taşınan seri, Japonya’da gişe rekorları kırarak uluslararası bir hayran kitlesi edindi. Bununla birlikte 2023’te Netflix’te yayınlanan Parasyte: The Grey adlı live-action dizisinin kaynağını da oluşturdu.
Serinin yaratıcısı Hitoshi Iwaaki, 90’lardan bu yana manga dünyasında dikkat çeken eserlere imza atıyor. Parazit ile 1993’te Kodansha Manga Ödülü’nü kazanan Iwaaki, bilimkurgu ve korku ögelerini varoluşçu sorgulamalarla birleştirmedeki ustalığıyla tanınıyor. Tarihi bir dizi olan Historie gibi farklı türlerdeki çalışmaları da bulunan sanatçı, karakter gelişimine verdiği önemle dikkat çekiyor.
Serinin ilk iki cildi geçen yılın sonlarına doğru Kayıp Kıta etiketiyle yayımlanmıştı. Şimdi de üçüncü cildi Türkçe raflarındaki yerini aldı.
Parazit 3 – Hitoshi Iwaaki | Arka Kapak Tanıtımı
Uzaylı parazitler Dünya’yı işgal etti ve sıradan insanların zihinlerini ele geçirdi.
Bu parazitlerden biri Shinichi’ye de bulaştı ama hâlâ kendi kararlarını kendi verebiliyor. İşgalin diğer iki kurbanı, güzel öğretmen Tamiya ve öğrenci Shimada onunla irtibata geçiyor. Uzaylılar insanlıktan… ve Shinichi’den ne istiyor?
“Ölü bir köpek artık köpek değildir. Köpek şeklindeki bir et parçasıdır.”
Toplamda 288 sayfadan oluşan serinin üçüncü cildini ilk iki cildin de çevirisini üstlenen Serhat Temel ve editörlüğünü de Nihan Alak yapıyor. Eser, 7 Mart 2025 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
Parazit’in ilk iki cildini okumuş muydunuz? Konusunu nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan mangalardan haberdar olmak için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!