in ,

Patrick Rothfuss’tan Yeni “Kralkatili Güncesi” Romanı Geliyor

Patrick Rothfuss Kralkatili Güncesi evreninde geçen yeni romanı “The Narrow Road Between Desires”ı duyurdu.

Patrick Rothfuss Yeni Kralkatili Güncesi Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Patrick Rothfuss uzun bir bekleyişin ardından Kralkatili Güncesi evrenine geri dönüyor. Yazarın The Narrow Road Between Desires adlı eseri, gelecek kasım ayında kendi dilinde okurla buluşacak.

Hayranlar uzun zamandır serinin üçüncü kitabı The Doors of Stone’u beklerken Patrick Rothfuss yeni bir spin-off macerası ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eser, Rothfuss’un 2014’te yayımlanan ve Kralkatili Güncesi 2.5 olarak anılan Sessizliğin Müziği (The Slow Regard of Silent Things) kitabında olduğu gibi yine bir yan maceraya odaklanacak.

Amerikalı yazar Patrick Rothfuss’un dünyaca ünlü fantastik kurgu serisi Kralkatili Güncesi (The Kingkiller Chronicle) ilk kitabı Rüzgârın Adı (The Name of the Wind) ile macerasına 2007 yılında başladı. Onu 2011’de Bilge Adamın Korkusu (The Wise Man’s Fear) takip etti. Okurlar aradan geçen 12 yıla rağmen hâlâ serinin üçüncü kitabı Taş Kapılar’ı bekliyor.

- Reklam -

Rothfuss bu süreçte How Old Holly Came to Be adlı bir öykü, The Lightning Tree adlı bir novella ve Sessizliğin Müziği (The Slow Regard of Silent Things) adlı spin-off macerasını kaleme aldı.

Patrick Rothfuss Yeni Bir Kitap ile Kralkatili Güncesi Dünyasına Geri Dönüyor

Okurlar üçüncü kitabın duyurusunu beklerken Rothfuss paylaştığı bir blog gönderisinde sürpriz bir eserin yolda olduğunu haber verdi.

Rothfuss paylaşımında şu bilgileri verdi:

“Kitap birçok yönden Sessizliğin Müziği ile benzer olacak. Temerant’ta geçiyor. Muhteşem Nate Taylor tarafından resmedilecek ve Kralkatili Güncesi’nin ikincil karakterlerinden Bast’a odaklanacak.”

Patrick Rothfuss Yeni Kralkatili Güncesi Kitabı - Bast

Yazarın son Kralkatili Güncesi eseri Şeyaltı’nın sonsuz tünellerinde gizlenen Auri karakterine odaklanmıştı. Yeni roman The Narrow Road Between Desires ise Yoltaşı Hanı’nın sahibi Kvothe’nin yardımcısı Bast’ın maceralarını konu alacak.

- Reklam -

Rothfuss Bir Kez Daha Bast Karakterine Odaklanıyor

The Narrow Road Between Desires kitabı, Rothfuss’un Bast hakkında yazdığı ilk müstakil eser değil. Yazar daha önce George R.R. Martin ve Gardener Dozois tarafından derlenen Rogues antolojisinde The Lightning Tree (Yıldırım Ağacı) isimli bir novella kaleme alarak Bast’ın hikâyesini genişletmişti..

Rothfuss yeni kitabın sayfa sayısını açıklamasa da eserin Sessizliğin Müziği’nden daha uzun olacağını ve kitapta 30’dan fazla illüstrasyon bulunacağını açıkladı. Yeni romanın kapak tasarımı ise henüz paylaşılmadı.

Bast - Kralkatili Güncesi

The Narrow Road Between Desires kendi dilinde 14 Kasım 2023 tarihinde yayınlanacak. Eserin Türkçeye ne zaman kazandırılacağı şu an için bilinmiyor.

Kralkatili Güncesi serisinin 3. kitabının ne zaman yayınlanacağı ise belirsizliğini koruyor. Merakla beklenen romanın giriş bölümünü buradan Türkçe olarak okuyabilirsiniz.

Siz Patrick Rothfuss’tan gelen yeni kitap haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, fantastik edebiyat hakkında daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Hiç yakıştıramadım. Yeni bir bağış kampanyası açmasını beklerdim. O bağış kampanyasında da gömdüğü miktara göre yeni novellasından bölümler paylaşırdı.

    Dostoyevski’yi örnek alın derken karakterini kastetmemişlerdi herhalde. Rothfuss o kısmı karıştırmış olabilir. Daha spesifik konuşmaları gerekirdi.

  2. Avatar for Sedi Sedi dedi ki:

    Okurlar boykot etmeli yazarı. Belki o zaman bitirir 3. kitabı.

  3. Avatar for Salamander Salamander dedi ki:

    Kesinlikle tv serisi, oyun yani para getirecek şeyler bekliyor. Dürüstlüğüne inanmıyorum.

  4. Avatar for Rockatansky Rockatansky dedi ki:

    Rothfuss da kullanıyordu goodreadsi. Akşam puanları görmüş sanırım, altına incindim temalı bir yazı yazmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

2023 The British Book Awards Kazananları

2023 The British Book Awards Kazananları Açıklandı

Pembe Panter Filmi Geliyor: Eddie Murphy Başrolde

Eddie Murphy’nin Başrolünde Yer Alacağı Yeni Bir “Pembe Panter” Filmi Geliyor