in ,

“Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus” Türkçe Raflarında

“Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus” Türkçedeki yerini alıyor. Eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

İtalyan yazar Marilù Oliva imzalı Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus, Türkçe raflarındaki yerini aldı. Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanan kitap, ünlü mitleri günümüz okuyucuları için yeniden yazıyor ve kadın perspektifinden anlatarak gizli anlamlarını açığa çıkarmayı amaçlıyor.

Marilù Oliva, 1975 yılında Bologna’da doğdu. Lisede edebiyat öğretmenliği yapan yazar, aynı zamanda Huffington Post ve MicroMega gibi gazete ve dergilerde edebiyat eleştirileri kaleme alıyor.

Oliva’nın ilk kitabı Repetita 2009’da yayımladı. Ardından Mala Suerte (2012), Fuego (2011) ve ¡Tú la pagarás! (2010) gibi eserleriyle adından söz ettirmeyi başardı. Ayrıca “Trilogia della Guerrera” adlı serisiyle dikkat çekti. 2014’te Le sultane adlı eserini yayımladı ve daha sonra Lo Zoo (2015) ve Questo libro non esiste (2016) gibi romanları kaleme aldı. Ayrıca, Nessuna più (2013) ve Il mestiere più antico del mondo? (2016) adlı antolojilerin editörlüğünü üstlendi.

- Reklam -

Oliva’nın HarperCollins tarafından yayımlanan gerilim romanları Le spose sepolte (2018) ve Musica sull’abisso (2019) oldu. 2021’de Biancaneve nel Novecento adlı tarihi romanı yayımlandı.

Orijinal adı L’Odissea raccontata da Penelope, Circe, Calipso e le altre olan ve ilk defa Şubat 2020’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus – Marilu Oliva | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus - Marilu Oliva

Odysseus bir adamın yolculuğunun değil, yolculuğu sırasında onu seven tüm kadınların hikâyesidir:

Gemisi batan Odysseus’a yardım eden ve âşık olduktan sonra yedi yıl onu esir tutan Kalypso’nun…

Onu büyüten yaşlı dadısı Eurykleia’nın ve ondan nefret eden Sirenlerin…

Onunla tanışana kadar erkekleri hor görmekten başka bir şey yapmayan korkunç büyücü Kirke’nin…

- Reklam -

Onu hayata döndüren zeki prenses Nausikaa’nın…

Bu ölümlü kahramanın arkasındaki büyük ilahi tanrıça Athena’nın…

Ve yirmi yıldan fazla bir süre boyunca onun dönüşünü beklerken ona sadık kalmak için bitmek tükenmek bilmeyen bir yaratıcılık ve sadakat gösteren karısı Penelope’nin hikâyesi.

Odysseus’un hayatı bir noktada bu kadınlarla kesişiyor ve hikâyesini, her biri Odysseus’un büyük macerasının bir kahramanı olan bu kadınların sesinden dinliyoruz.

Marilù Oliva, bakış açılarını ustalıkla değiştirerek insanlığın bu binlerce yıllık eserini günümüz okurları için yeniden kaleme alıyor ve kadın gözünden anlatarak saklı anlamlarını gözler önüne seriyor.

Toplamda 192 sayfadan oluşan eserin çevirisini Aslı Aldemir, editörlüğünü Maide İdil İspir, yayıma hazırlığını Nimet Kirşan ve son olarak kapak ve sayfa tasarımını ise Ali Üzeyir Tiz üstleniyor. Penelope, Kirke, Kalypso ve Diğer Kadınların Anlatımıyla Odysseus, Haziran 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Son olarak, kitabın ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ÖN OKUMA için buraya tıklayabilirsiniz.

Marilù Oliva imzalı kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni edebiyat haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rungholt - Günahkar Ortaçağ Şehri

Efsaneye Göre Günahları Nedeniyle Sular Altında Kaldığına İnanılan Kayıp Ortaçağ Şehri Bulundu

Disney, 'Aslan Kral'dan 'Star Wars' Yaratmak İstiyor

Disney, “The Lion King” Filminden “Star Wars” Benzeri Bir Sinematik Evren Yaratmak İstiyor