in , ,

13 Yıllık Aranın Ardından Geri Dönüyor: Yeni “Prince of Persia” Oyunundan İlk Fragman Yayınlandı

Prince of Persia: The Lost Crown fragmanı yayınlandı. Ubisoft, Summer Game Fest 2023 etkinliğinde sürpriz 2D oyununu tanıttı.

Prince of Persia: The Lost Crown Fragmanı: Yeni Oyun Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Prince of Persia: The Lost Crown fragmanı ile Ubisoft popüler serisine yıllar sonra yeni bir oyun eklemeye hazırlanıyor. Oyun stüdyosu, yeni duyurulan macera ile karakterin 2D kökenlerine gerçek bir dönüş yapmayı amaçlıyor.

Uzun zamandır beklenen Prince of Persia: Sands of Time remake’i pek iyi durumda olmasa da, Ubisoft’un ikonik prensini tamamen terk etmediği ortada. The Lost Crown, serinin ilk oyununa benzer bir 2D tasarımı ve günümüze uygun aksiyonuyla ön plana çıkıyor.

Söz konusu oyun, ilk olarak geçen yılın mart ayında duyurulmuş ve Ori’den ilham alınarak hazırlandığı belirtilmişti. Şimdiye kadar Ubisoft cephesinden oyunla ilgili bir paylaşım yapılmamıştı. Stüdyo Summer Game Fest 2023 etkinliğinde sessizliğini bozdu ve oyunun ilk fragmanını paylaştı.

- Reklam -

13 Yıllık Aranın Ardından Geri Dönüyor: İşte Yeni "Prince of Persia" Oyunundan İlk Fragman

Yayınlanan ilk tanıtım materyallerinde oyunun hack and slash türünde olduğu anlaşılıyor ve ünlü prensin çevik hareketlerle ilerlemesi, devasa düşmanları alt etmesi ve deneyimli bir jimnastikçi gibi engellerin üzerinden atlaması gösteriliyor. Ubisoft’un oyun için paylaştığı resmi özet ise şu şekilde:

“Zamanın ve uzayın sınırlarını manipüle edebileceğiniz mitolojik bir Pers dünyasında geçen şık ve heyecan verici bir aksiyon-macera platform oyununa katılın.

“Sargon olarak oynayın ve akrobatik dövüşlerde ustalaşıp yeni Zaman Güçleri ve benzersiz süper yeteneklerin kilidini açarken kılıç kullanan bir dâhiden olağanüstü bir efsaneye dönüşün.”

Oyun için yayınlanan fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Prince of Persia: The Lost Crown Fragmanı

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Prince Of Persia: The Lost Crown 18 Ocak 2024’te çıkış yapacak. Oyun hakkında daha fazla bilgi 12 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Ubisoft Forward etkinliğinde ortaya çıkacak.

Prince of Persia Serisi Nedir?

Prince of Persia serisi, macera, platform ve aksiyon unsurlarını bir araya getiren oynanışıyla tanınıyor. İlk oyun, 1989 yılında Jordan Mechner tarafından geliştirildi ve popüler bir seri hâline geldi.

Serinin oyunları genellikle baş karakterin akrobatik yeteneklerini kullanarak tuzaklarla dolu platformlardan geçmesi, düşmanları yenmesi ve prensesleri kurtarması üzerine kuruludur. Oyunlar, genellikle Pers mitolojisinden, Orta Doğu kültüründen ve hikâyelerinden ilham alır.

Prince of Persia oyun serisi

Seri, grafikleri, atmosferi ve oynanış mekanikleriyle öne çıkıyor. Birçok oyunda zaman durdurma veya geri alma yetenekleri gibi benzersiz oyun mekanikleri bulunur. Ayrıca etkileyici hikâyeler, kararlarla şekillenen kurgusal dünyalar ve unutulmaz karakterler de serinin önemli unsurları arasındadır.

Prince of Persia , birçok oyun platformunda yayınlandı ve çeşitli devam oyunları, yeniden yapımlar ve yan ürünler üretildi. Seri, oyun endüstrisinde kalıcı bir etki bırakan önemli bir marka olarak kabul ediliyor.

İşte Bugüne Kadar Çıkan Tüm Prince of Percia Oyunları

  1. Prince of Persia (1989) – 3 Ekim 1989
  2. The Shadow and the Flame (1993) – 1 Kasım 1993
  3. Prince of Persia 3D (1999) – 28 Mart 1999
  4. The Sands of Time (2003) – 30 Ekim 2003
  5. Warrior Within (2004) – 30 Kasım 2004
  6. The Two Thrones (2005) – 1 Aralık 2005
  7. The Forgotten Sands (2010) – 18 Mayıs 2010
  8. Prince of Persia (2008) – 2 Aralık 2008

Yeni Prince of Percia oyunu sizce nasıl gözüküyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, yeni oyun haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Bu delikanlı kim? Ben tanımıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nefes Alan, Terleyen ve Titreyen Robot İcat Edildi

Bilim İnsanları İlki Gerçekleştirdi: Nefes Alan, Terleyen ve Titreyen Bir Robot Geliştirildi

Alan Wake 2 Oynanış Fragmanı

Psikolojik Gerilim ve Aksiyon Oyunu “Alan Wake 2” için Oynanış Fragmanı Yayınlandı