in ,

Yeni “Resident Evil” Filmi “The Umbrella Chronicles” Geliyor

Resident Evil filmi “The Umbrella Chronicles” için çalışmalar başladı. Dünyaca ünlü korku oyunu serisi sinemadaki macerasını sürdürüyor.

Yeni Resident Evil Filmi The Umbrella Chronicles
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Resident Evil filmi The Umbrella Chronicles geliyor. Ünlü video oyun serisi bir kez daha sinema dünyasına konuk olmaya hazırlanıyor.

İlk 1996 yılında yayınlanan hayatta kalma ve korku oyunu Resident Evil, yıllar içerisinde devasa bir markaya dönüştü. Capcom tarafından geliştirilen yapım türünün en sevilen oyunları arasında yer alıyor. 2002’den beri birçok defa beyaz perdeye taşınan Resident Evil, son olarak 2021’de Raccoon City filmi ile Netflix üzerinden izleyicilere ulaşmıştı.

Raccoon City IMDb’de kullanıcılar tarafından 5,2/10 puan alabilmiş ve eleştirmenler de yapıma düşük notlar vermişti. Ancak Sony, kötü sonlanan maceraya rağmen yeni bir Ölümcül Deney filmi için kolları sıvadı.

- Reklam -

Resident Evil Filmi - The Umbrella Chronicles

Kanadalı yerel haber sitesi Sudbury’nin aktardığına göre Kanada’nın Ontario eyaletinde yer alan Sudbury kentinde çekilecek bir The Umbrella Chronicles filmi ve Letterkenny dizisi dahil 20 proje için eyalet bütçesinden fon ayrılmış durumda.

Yeni Resident Evil Filmi “The Umbrella Chronicles” Hakkında Bilinenler Kısıtlı

Sony şimdilik Johannes Roberts’in yönettiği Raccoon City filminin devamını resmi olarak duyurmadı. Ancak paylaşılan bu yeni detayla birlikte Ölümcül Deney evreninin sinema cephesindeki yolculuğu devam edecek gibi görünüyor.

2007 yapımı Resident Evil: The Umbrella Chronicles oyunu eleştirmen ve oyunculardan pozitif yorumlar almıştı. Oyun, serinin merkezinde yer alan T-Virüsü’nü üreten ve biyolojik silahlar üzerinde çalışan Umbrella isimli şirketin perde arkasına odaklanıyordu.

- Reklam -

Resident Evil: The Umbrella Chronicles Film

Roberts’ın yönettiği Resident Evil: Raccoon City’nin oyuncu kadrosunda Kaya Scodelario (Crawl) Claire Redfield olarak, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) Jill Valentine olarak, Robbie Amell (Upload) Chris Redfield olarak, Tom Hopper (The Umbrella Academy) Albert Wesker olarak, Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) Leon S. Kennedy olarak ve Neal McDonough (Yellowstone) William Birkin olarak yer almıştı.

Yeni Ölümcül Deney filminin kadrosu ve yapım ekibi hakkında detaylar ise bilinmiyor. Lİve-action formatta çekilecek yapımın sinemada mı yoksa yine bir dijital platformda mı çıkış yapacağı da henüz belirsizliğini koruyor.

Siz Resident Evil: The Umbrella Chronicles film uyarlaması için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pixar, "Oyuncak Hikâyesi 2"yi Kurtaran Kişiyi Kovdu

Pixar, “Oyuncak Hikâyesi 2”yi Kurtaran İsim de Dahil Olmak Üzere 75 Kişiyi Kovdu

ingiltere En Eski Veba Salgını

İngiltere’deki En Eski Veba Salgınının 4.000 Yıl Önce Yaşandığı Ortaya Çıktı