Sana Bir Daha Asla Baba Demeyeceğim, Türkçe raflarındaki yerini almaya başlamış durumda. Caroline Darian’ın dikkat çeken kitabı Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.
Fransız iletişim uzmanı ve aktivist Caroline Darian, 2020 yılında annesi Gisèle Pelicot’un, eşi Dominique Pelicot tarafından yıllarca ilaçla uyutularak tecavüze uğradığını öğrendi. Bu olay 51 erkeğin yargılandığı ve mahkum edildiği bir davaya dönüştü. Darian yaşadığı bu travmayı anlatmak ve benzer mağdurlara destek olmak amacıyla Et j’ai cessé de t’appeler Papa (Sana Bir Daha Asla Baba Demeyeceğim) adlı anı kitabını yazdı.
Bu süreçte Darian kimyasal yolla yapılan cinsel saldırılara dikkat çekmek için #MendorsPas (Beni Uyutma) adlı bir sivil toplum kuruluşu kurdu. Kuruluş, mağdurlara destek sağlamayı ve sağlık ile adalet sistemlerinde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca babasının kendisine de cinsel istismarda bulunduğuna dair şüpheleri üzerine yasal süreç başlattı.
Caroline Darian yaşadığı travmayı sadece kişisel bir hikâye olarak değil, toplumsal bir sorun olarak görüyor. Kaleme aldığı kitap ve yürüttüğü kampanyalarla cinsel istismar mağdurlarının sesini duyurmayı ve toplumda bu konuda bir bilinç oluşturmayı hedefliyor.
Sana Bir Daha Asla Baba Demeyeceğim – Caroline Darian | Arka Kapak Tanıtımı
SON YILLARIN EN SANSASYONEL DAVASI
“Hem mağdurun hem de failin çocuğu olmak, kimsenin taşımaması gereken korkunç bir yük. Hayatım bir anda altüst oldu. Ailemizin enkazı bir labirente dönüştü. Sorular
bitmek bilmedi, cevaplar ise asla gelmedi.”
BENZERSİZ BİR BAŞKALDIRI: UTANÇ TARAF DEĞİŞTİRMELİ
Tüm dünyanın gözleri önünde görülen bir dava. Akıl almaz bir suçun kurbanı olan bir anne ve kız: Gisèle Pelicot ve Caroline Darian.
Kasım 2020’de Caroline Darian, hayatını değiştirecek bir telefon aldı. Polisin dediğine göre gözaltındaki babasının ele geçirilen bilgisayarında yıllardır süren bir dehşet gizliydi: 2013’ten beri, kendi karısını ilaçla bayıltıyor ve onu, onlarca farklı erkeğin eline teslim edip yaşanan dehşeti kameraya alıyordu.
Bu, bir kız çocuğunun, hayatı boyunca sığındığı babasının, en karanlık yüzüyle tanıştığı andı. Ama Caroline, korkuya teslim olmak yerine ayağa kalkmayı seçti. Yaşadığı bu sarsıcı gerçekle yüzleşirken bugüne dek görmezden gelinen “kimyasal boyun eğdirmeye” karşı büyük bir mücadele başlattı.
Kadınlara yönelik şiddetin gölgede kalan yüzünü açığa çıkaran bu cesur ve sarsıcı olay, kendi acılarını kolektif bir çığlığa dönüştüren iki kadının sesi…
Toplam 152 sayfadan oluşan Sana Bir Daha Asla Baba Demeyeceğim’in Fransızca aslından çevirisini Ayris Taban, editörlüğünü Bengü Impram, sayfa tasarımını Alla Özabat ve kapak tasarımını ise İlknur Muştu üstleniyor.
Mayıs 2025 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan kitabın Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan tadımlık ön okuması için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Sana Bir Daha Asla Baba Demeyeceğim hakkındaki yorumlarınızı aşağıda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.
Yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!