in ,

Yeni “Spartacus” Dizisi “House of Ashur”da Çekimler Başladı

“Spartacus: House of Ashur” dizisinde prodüksiyon süreci Yeni Zelanda’da başladı. Nick Tarabay, Ashur rolünü yinelemeye hazırlanıyor.

Spartacus: House of Ashur Çekimleri Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Spartacus: House of Ashur dizisi çekim aşamasına geçti. Starz, Spartacus evreninde geçen yeni bir TV projesi ile popüler gladyatör dünyasını ekrana yeniden taşımaya hazırlanıyor.

MÖ 109 – MÖ 71 yılları arasında Roma Cumhuriyeti’nde yaşadığı düşünülen Trakyalı gladyatör Spartacus hakkında bugüne dek birçok TV ve sinema projesi gerçekleştirildi.

Karakterin ekrandaki en popüler yolculuklarından birisi ise 2010 tarihli Spartacus: Blood and Sand dizisiydi. Sonrasında hikâye Gods of the Arena ile devam etmiş; ardından 2012’de Vengeance ve 2013’te War of the Damned sezonları izleyicilerin beğenisine sunulmuştu.

- Reklam -

Roma Cumhuriyeti’ne karşı bir köle ayaklanmasına öncülük eden Spartacus’ü merkezine alan dizi, yan karakterleriyle de ilgiyi üzerinde toplamayı başarmıştı.

Spartacus: House of Ashur Çekimler

Şimdi ise ana dizinin yaratıcılığını üstlenen Steven S. DeKnight, aradan geçen 10 yılın ardından Spartacus: House of Ashur dizisi ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Spartacus: House of Ashur Dizisi Yeni Zelanda’da Prodüksiyona Başladı

Spartacus: House of Ashur dizisi, eski Spartacus yapımlarının devamı niteliğinde olacak. Çekimleri bu hafta Yeni Zelanda’da başlayan yapım, Starz kanalında izleyicilerin karşısına çıkacak.

Yapım, daha önceki maceralarda da Nick Tarabay tarafından canlandırılan Ashur karakterinin etrafında şekillenecek ve Ashur’un Spartacus dizisinin sonunda ölmediği alternatif bir gerçeklikte geçecek.

Dizinin hikâyesi Vezüv Yanardağı’nda korkunç bir kaderden kurtulan, Spartacus’ü (Liam McIntyre) ortadan kaldırmaya ve köle isyanını sona erdirmeye yardım ettiği için Batiatus (John Hannah) tarafından yeni bir köle gladyatör okuluyla ödüllendirilen Ashur karakterini takip edecek.

Spartacus: House of Ashur Oyuncuları

- Reklam -

Nick Tarabay dışında, ana oyuncu kadrosunda gladyatör eğitmeni Korris rolünde Graham McTavish de yer alacak. McTavish, son birkaç yıl içinde dikkat çekici roller üstlenmiş bir isim. Aktör Outlander’da Buck ve Dougal McKenzie, House of the Dragon’da Harrold Westerling, The Witcher’da Sigismund Dijkstra ve Castlevania animasyon dizisinde Dracula’ya hayat verdi.

Spartacus: House of Ashur, Steven S. DeKnight’ın Gladyatör evreninin ilk kadın gladyatörünü de içerecek. Achillia rolünü Tenika Davis (Cabinet of Curiosities) oynayacak. Achillia, erkek rakiplerine karşı öne çıkıp özgürlüğünü kazanmak için mücadele edecek. Jordi Webber (Power Rangers Ninja Steel) da yapımın öne çıkan diğer oyuncularından olacak.

Spartacus: House of Ashur Kadrosu Belli Oldu

Ana oyuncu kadrosu dışında yapıma dahil olan diğer isimler de netleşmeye başladı. Dizide Ashur’a âşık köle Hilara rolünde Jamaica Vaughan (Home and Away) ve Hilara’ya derinden âşık olan köle Messia rolünde Ivana Baquero (The Shannara Chronicles) da yer alıyor. Claudia Black (Ahsoka), Ashur’un geçmişini bilen ve onu devirmek için planlar yapan politikacı Cossutia’yı canlandıracak. India Shaw-Smith (Supernatural) Cossutia’nın kızı Viridia ve Leigh Hill (Game of Thrones) rakip ailenin lideri Satyrus’u oynayacak.

Steven S. DeKnight, on bölümlük dizinin showrunner’ı olarak görev yapacak.

Spartacus: House of Ashur dizisinin ne zaman yayına başlayacağı şu an için bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: En İyi Tarihi Diziler

Spartacus: House of Ashur dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Ergenliğimin dizisi ya. Her türlü izlerim iyi veya kötü. Bir de anladığım kadarıyla bu sefer “tamamen” ana odak Gladyatörlük olacak.

    Beklemedeyim.

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Ashur yerine Gannicus olsaydı…

  3. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Ashur ölmemiş miydi diye düşünüyordum ki “what if” şeklinde yaklaştıklarını öğrendim.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captain America: Brave New World Fragman - Marvel

Harrison Ford’lu Marvel Filmi “Captain America: Brave New World” için İlk Fragman Yayınlandı

Kasırgalar - Twisters Vizyona Girdi

Lee Isaac Chung’ın Felaket Temalı Filmi “Kasırgalar” Vizyona Girdi