in ,

Stephen King’in “Daha İyisi Yok” Dediği Dizi: “The Wire”

Stephen King sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda favori dizisini açıkladı. Ünlü korku yazarı, sık sık Twitter’dan beğendiği yapımları paylaşıyor.

Stephen King Favori Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King kendisine göre en iyi diziyi açıkladı. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımda bulunan yazar, David Simon imzalı The Wire için, “Daha iyisi yok!” dedi.

O, Hayvan Mezarlığı, Kara Kule ve Mahşer gibi birçok kült eserin altında ismi bulunan Stephen King, sosyal medyayı da aktif kullanan yazarlar arasında yer alıyor. Sevdiği ve nefret ettiği yapımlar hakkında sık sık görüş bildiren Amerikalı yazar, şimdi de finalinin üzerinden 15 yıl geçen The Wire hakkında konuştu.

Suç, dram ve gerilim dizisi The Wire, Baltimore’daki uyuşturucu savaşlarını konu alıyor. Yapımın başrollerinde ise Dominic West, Lance Reddick ve Sonja Sohn yer alıyor.

- Reklam -

1976 yılında Brian De Palma tarafından beyaz perdeye uyarlanan Carrie (Günah Tohumu) ile eserleri sinema ve TV’de görünmeye başlayan; bu konuda da zirvede yer alan Stephen King tükettiği yapımlar hakkında konuşmayı da çok seviyor. Son olarak I Came By ve Fall filmleri ile From dizisini öne çıkartan yazar; şimdi de tüm zamanların en iyi dizileri arasında sık sık anılmasına rağmen yazarın önceki tercihleriyle pek benzeşmeyen bir yapımla okurların karşısına çıktı.

Stephen King Favori Dizisi The Wire

Stephen King’in Favorisi “The Wire” Oldu

King, paylaştığı gönderide şu ifadeleri kullandı:

“THE WIRE, dostum. Daha iyisi yok.”

Her sezonu Baltimore’daki farklı bir kurumun iç işleyişini ve bunların suçla olan bağlantısını gözler önüne seren yapım; eski bir polis muhabiri olan David Simon tarafından yaratıldı. Dizi; standart bir polis draması olarka çıktığı yolculukta yoksulluk, eşitsizlik, ırkçılık ve yolsuzluk gibi sosyal sorunların derinlemesine incelemesi ile takdir topladı. Simon, yapımı eski bir cinayet dedektifi ve öğretmen olan yazar ortağı Ed Burns ile birlikte kaleme aldı.

- Reklam -

Burns ve Simon’ın deneyimi sayesinde The Wire, Amerikan televizyonunda alışılmadık bir özgünlük ve hiperrealizm duygusuyla öne çıktı. Yapım odağına Baltimore’u alsa da kurumların karmaşık yapısı ve toplumdaki karmaşık yapıyı ele alış biçimi ile bir tür ABD şehri mikrokozmosu görevi gördü. Yayınlandığı dönemde HBO’da düşük reytingler alan yapım, şimdilerde tüm zamanların en iyi listelerinde sıklıkla kendisine yer buluyor.

The Wire - HBO

2002–2008 yılları arasında yayınlanan The Wire, 2 defa Primetime Emmys adaylığı da almıştı.

Stephen King’in kendi eserlerinden uyarlanan yapımlara dair görüşlerini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz Stephen King’in görüşüne katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Evet King The Wire dizisinin spin off projesinde başrol oynayacağı için böyle bir açıklama yapıyor. Yoksa Kral’ın gönlünde yatan aslan her zaman Fringe olmuştur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deniz Kavukçuoğlu Ölüm Haberi

Yazar Deniz Kavukçuoğlu Hayatını Kaybetti

Rick ve Michonne Dizisi The Walking Dead

Rick ve Michonne’u Konu Alan Yeni “The Walking Dead” Dizisinde Çekimler Tamamlandı